19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Esnafa kredi desteği

Ekonomi 23.12.2017 - 11:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Esnafa kredi desteği

Daha fazla tarımsal üretici, esnaf ve sanatkarın uygun koşullarda kredi faiz desteğinden yararlanması için düğmeye basıldı. Hazırlanan kararnameler Başbakanlık’a gönderildi.

EKONOMİDEN sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, daha fazla tarımsal üretici, esnaf ve sanatkarın uygun koşullarda kredi faiz desteğinden yararlanmasını sağlamak amacıyla düzenleme hazırladıklarını belirterek, buna ilişkin kararname taslaklarını Başbakanlık'a gönderdiklerini söyledi. 1.5 MİLYAR LİRA Esnaf ve sanatkarlara Hazine'nin kredi faiz desteği sağladığını, bunun 2018'de artarak devam etmesinin planlandığını anlatan Şimşek, "Gelecek yıl bütçesinde söz konusu uygulama için 1.5 milyar lira ödenek tahsis edildi ve banka tarafından kullandırılacak toplam kredi bakiyesinin yüzde 20 artarak 28.8 milyar liraya ulaşması hedeflendi" dedi. Kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnafa, usta girişimci ve genç girişimci esnafa sıfır faizli kredi kullandırılmasına devam edileceğinin altını çizen Şimşek, şunları kaydetti: "2018'de yürürlüğe girecek kararnameyle 'girişimci usta faizsiz kredi desteği'nin en az 3 yıl olan ustalık belgesi şartını 1 yıl olarak değiştirdik. Deprem, heyelan, sel afetlerine ve/veya terör olaylarına maruz kalmaları nedeniyle 'KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı' kapsamında KOSGEB destekli kredilerden yararlanacak esnaf ve sanatkarların kararname kapsamında kredi kullanabilmelerine ilişkin istisna getirdik. Böylece konuya ilişkin kararname kapsamı genişletilerek daha fazla esnaf ve sanatkara ulaşılması hedeflenmiştir." Daha çok üreticinin hayvancılık kredilerinden faydalanabilmesini sağlamak amacıyla 100 bin liraya kadar olan işletme ve yatırım kredilerinde tüm faizin Hazine tarafından üstlenileceğini vurgulayan Şimşek, gerekli düzenlemelerin yapıldığının altını çizdi..
Daha fazla tarımsal üretici, esnaf ve sanatkarın uygun koşullarda kredi faiz desteğinden yararlanması için düğmeye basıldı. Hazırlanan kararnameler Başbakanlık’a gönderildi.

EKONOMİDEN sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, daha fazla tarımsal üretici,  ve sanatkarın uygun koşullarda  faiz desteğinden yararlanmasını sağlamak amacıyla düzenleme hazırladıklarını belirterek, buna ilişkin kararname taslaklarını Başbakanlık'a gönderdiklerini söyledi.

1.5 MİLYAR LİRA
Esnaf ve sanatkarlara Hazine'nin kredi faiz desteği sağladığını, bunun 2018'de artarak devam etmesinin planlandığını anlatan Şimşek, "Gelecek yıl bütçesinde söz konusu uygulama için 1.5 milyar lira ödenek tahsis edildi ve banka tarafından kullandırılacak toplam kredi bakiyesinin yüzde 20 artarak 28.8 milyar liraya ulaşması hedeflendi" dedi. Kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnafa, usta girişimci ve genç girişimci esnafa sıfır faizli kredi kullandırılmasına devam edileceğinin altını çizen Şimşek, şunları kaydetti: "2018'de yürürlüğe girecek kararnameyle 'girişimci usta faizsiz kredi desteği'nin en az 3 yıl olan ustalık belgesi şartını 1 yıl olarak değiştirdik. Deprem, heyelan, sel afetlerine ve/veya terör olaylarına maruz kalmaları nedeniyle 'KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı' kapsamında KOSGEB destekli kredilerden yararlanacak esnaf ve sanatkarların kararname kapsamında kredi kullanabilmelerine ilişkin istisna getirdik. Böylece konuya ilişkin kararname kapsamı genişletilerek daha fazla esnaf ve sanatkara ulaşılması hedeflenmiştir." Daha çok üreticinin hayvancılık kredilerinden faydalanabilmesini sağlamak amacıyla 100 bin liraya kadar olan işletme ve yatırım kredilerinde tüm faizin Hazine tarafından üstlenileceğini vurgulayan Şimşek, gerekli düzenlemelerin yapıldığının altını çizdi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.