19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Esnek çalışana 10 güvence

Ekonomi 22.08.2017 - 09:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Esnek çalışana 10 güvence

Uzaktan çalışanlara 10 başlıkta güvence geliyor. Esnek çalışan dezavantajlı gruplara prim gün sayısı, analık yardımı konusunda esnek koşullar sağlanacak. İŞKUR’un mesleki eğitimlerinden yararlanmalarının yolu açılacak.

Hükümet, milyonlarca genç için umut kapısı olan uzaktan çalışma, geçici işe güvence konusunda yeni bir hamleye hazırlanıyor. Esnek çalışma yönetmeliği uzaktan çalışana 10 başlıkta güvence verecek. İş mevzuatında esnek çalışma uygulamalarını geliştirmeye ve etkinliğini artırmaya dönük atılacak adımlardan bazıları şöyle: YENİ HAKLAR TANINIYOR  İş Kanunu'ndaki 'emsal işçiye göre farklı işleme tabi tutulamaz' hükmüne aykırı uygulamalara izin verilmeyecek.  Esnek çalışan dezavantajlı gruplara prim gün sayısı konusunda esnek koşullar sağlanacak. Prim ödeme gün sayısı yeniden değerlendirilecek. Esnek çalışan dezavantajlı sigortalıların prim ödeme gün sayısının, 30 günü aşmamak kaydıyla bir takvim ayı içinde hak kazanılan brüt ücretin toplam tutarının prime esas günlük kazanç alt sınırına bölünmesi suretiyle hesaplanmasına yönelik çalışmalar yapılacak.  Uzaktan çalışanlara analık yardımı için de esnek davranılacak. Bu kapsamda sağlanan emzirme ödeneğinin yine aynı sigorta kolundan sağlanan geçici iş göremezlik ödeneği gibi gerekli olan sigortalının çalışma gün sayısının düşürülmesi suretiyle eşitlenmesi sağlanacak.  Kısmi süreli çalışanların, fazla sürelerle çalışma yapabilmesi konusunda çalışma yapılacak.  Esnek çalışanların İŞKUR'un verdiği mesleki eğitimlerinden yararlanmalarına imkan verilecek. YÖNETMELİK GELİYOR Esnek çalışma ile ilgili uygulamaların detaylarının yer alacağı yönetmelik çalışması da tamamlandı. Yönetmelik ile özellikle dezavantajlı gruplara bazı haklar tanınacak.   KAYNAK: TAKVİM 
Uzaktan çalışanlara 10 başlıkta güvence geliyor. Esnek çalışan dezavantajlı gruplara prim gün sayısı, analık yardımı konusunda esnek koşullar sağlanacak. İŞKUR’un mesleki eğitimlerinden yararlanmalarının yolu açılacak.

Hükümet, milyonlarca genç için umut kapısı olan uzaktan çalışma, geçici işe güvence konusunda yeni bir hamleye hazırlanıyor.  yönetmeliği uzaktan çalışana 10 başlıkta güvence verecek. İş mevzuatında esnek çalışma uygulamalarını geliştirmeye ve etkinliğini artırmaya dönük atılacak adımlardan bazıları şöyle:

YENİ HAKLAR TANINIYOR
 İş Kanunu'ndaki 'emsal işçiye göre farklı işleme tabi tutulamaz' hükmüne aykırı uygulamalara izin verilmeyecek.
 Esnek çalışan dezavantajlı gruplara prim gün sayısı konusunda esnek koşullar sağlanacak. Prim ödeme gün sayısı yeniden değerlendirilecek. Esnek çalışan dezavantajlı sigortalıların prim ödeme gün sayısının, 30 günü aşmamak kaydıyla bir takvim ayı içinde hak kazanılan brüt ücretin toplam tutarının prime esas günlük kazanç alt sınırına bölünmesi suretiyle hesaplanmasına yönelik çalışmalar yapılacak.
 Uzaktan çalışanlara analık yardımı için de esnek davranılacak. Bu kapsamda sağlanan emzirme ödeneğinin yine aynı sigorta kolundan sağlanan geçici iş göremezlik ödeneği gibi gerekli olan sigortalının çalışma gün sayısının düşürülmesi suretiyle eşitlenmesi sağlanacak.
 Kısmi süreli çalışanların, fazla sürelerle çalışma yapabilmesi konusunda çalışma yapılacak.
 Esnek çalışanların 'un verdiği mesleki eğitimlerinden yararlanmalarına imkan verilecek.

YÖNETMELİK GELİYOR
Esnek çalışma ile ilgili uygulamaların detaylarının yer alacağı yönetmelik çalışması da tamamlandı. Yönetmelik ile özellikle dezavantajlı gruplara bazı haklar tanınacak.

 

KAYNAK: TAKVİM 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.