ET FİYATLARINDA ARTIŞ SÖZ KONUSU DEĞİL

Gebze 31.07.2015 - 16:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

ET FİYATLARINDA ARTIŞ SÖZ KONUSU DEĞİL

Dün birçok ulusal kanalda ‘et fiyatlarında artış’ olduğuna yönelik haberleri bir de Et ve Balık Kurumu Gebze Şubesine sorduk.

Birçok ulusal kanalda kırmızı ete zam geldiği haberlerini Et ve Balık Kurumu Gebze Şubesi’ne sorduk. Gebze Şubesi’nde çalışan Mustafa Yalvaç sorularımıza cevap vererek vatandaşların yüreğine su serpti. En son Ramazan ayından önce etlerin zamlandığını dile getiren Yalvaç, ‘’ Yapılan zam da 2-3 TL arasındaydı. Bahsedildiği gibi 5-6 TL tutarında bir zam söz konusu olmadı. Zaten bizim varoluş amacımız da vatandaşlara mümkün olduğunca kaliteli ve uygun fiyata et vermek’’ dedi. Bu tarz haberlerin spekülasyondan ibaret olduğunu dile getiren Yalvaç, ‘’Artık et dağıtımını yapan kurumlar birkaç büyük firmadan ibaret oldular. Yani artık birkaç firma dağıtımı yapıyor. Dolayısıyla bu büyük firmaların bu tarz haberler vasıtasıyla istedikleri gibi fiyatları indirip, istedikleri zaman da aşırı yüksekte fiyatları tutabiliyorlar.’’ diye ifade etti. Et ve Balık Kurumu’na 6-7 ayda bir 1-2 TL tutarında zam geldiğini dile getiren Yalvaç, ‘’ Bu zam oranını da enflasyon belirler.’’ dedi. Kasaplarında ürünlerini ucuza satarken kar sağlamak istediğini vurgulayan Yalvaç, var olan durumun onların dışında gelişen bir durumdan ibaret olduğunu dile getirdi. ‘’ Kasaplarda ucuza satıp buna rağmen kazanmak isterler. Ama dediğimiz gibi firmalar fiyatları istedikleri gibi yükseltince araya giren kalemler, en sonuncusu olarak ise kendi kazanacağı miktarı koyan kasaplar, daha sonra fiyata baktıklarında alım gücünden hayli uzaklaştığını görüyorlar. Bana sorarsanız kasaplara ‘karkas’ dediğimiz ürünleri Et ve Balık Kurumunun vermesi daha sağlıklı olur. Hem onlar hem vatandaş uygun fiyata alıp kendi ekonomilerine katkı sağlamış olurlar.’’ 
Dün birçok ulusal kanalda ‘et fiyatlarında artış’ olduğuna yönelik haberleri bir de Et ve Balık Kurumu Gebze Şubesine sorduk.

Birçok ulusal kanalda kırmızı ete zam geldiği haberlerini Et ve Balık Kurumu Gebze Şubesi’ne sorduk. Gebze Şubesi’nde çalışan Mustafa Yalvaç sorularımıza cevap vererek vatandaşların yüreğine su serpti. En son Ramazan ayından önce etlerin zamlandığını dile getiren Yalvaç, ‘’ Yapılan zam da 2-3 TL arasındaydı. Bahsedildiği gibi 5-6 TL tutarında bir zam söz konusu olmadı. Zaten bizim varoluş amacımız da vatandaşlara mümkün olduğunca kaliteli ve uygun fiyata et vermek’’ dedi.

Bu tarz haberlerin spekülasyondan ibaret olduğunu dile getiren Yalvaç, ‘’Artık et dağıtımını yapan kurumlar birkaç büyük firmadan ibaret oldular. Yani artık birkaç firma dağıtımı yapıyor. Dolayısıyla bu büyük firmaların bu tarz haberler vasıtasıyla istedikleri gibi fiyatları indirip, istedikleri zaman da aşırı yüksekte fiyatları tutabiliyorlar.’’ diye ifade etti. Et ve Balık Kurumu’na 6-7 ayda bir 1-2 TL tutarında zam geldiğini dile getiren Yalvaç, ‘’ Bu zam oranını da enflasyon belirler.’’ dedi.

Kasaplarında ürünlerini ucuza satarken kar sağlamak istediğini vurgulayan Yalvaç, var olan durumun onların dışında gelişen bir durumdan ibaret olduğunu dile getirdi. ‘’ Kasaplarda ucuza satıp buna rağmen kazanmak isterler. Ama dediğimiz gibi firmalar fiyatları istedikleri gibi yükseltince araya giren kalemler, en sonuncusu olarak ise kendi kazanacağı miktarı koyan kasaplar, daha sonra fiyata baktıklarında alım gücünden hayli uzaklaştığını görüyorlar. Bana sorarsanız kasaplara ‘karkas’ dediğimiz ürünleri Et ve Balık Kurumunun vermesi daha sağlıklı olur. Hem onlar hem vatandaş uygun fiyata alıp kendi ekonomilerine katkı sağlamış olurlar.’’ 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.