'Et'kili karar

Çayırova 10.02.2016 - 08:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

'Et'kili karar

Tüketiciye iyi haber. Kırmızı ete tavan geldi. Tavan fiyat karkas yağsız ette 23.3, yağlısında 21.8, kıymada 32, kuşbaşı ette 34 lira olacak

Kırmızı ette fahiş fiyatlar son buluyor. Et fiyatlarına tavan geldi. Tavan fiyatları; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik açıkladı. Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Ahmet Hacıince, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ ve diğer sektör temsilcilerinin katılımıyla toplantı yaptıklarını belirten Çelik, şöyle konuştu:  6 AY İZLEYECEĞİZ  "Aldığımız karar gereği karkas et yağsız fiyatının tavan olarak 23.3 lira, yağlı fiyatın ise21.8 lira olması, kasapta vatandaşlarımızın daha yoğun bir şekilde kullandıkları kıyma tavan fiyatının 32 lira, kuşbaşı fiyatının ise 34 lira olmasıyla ilgili fikir birliğine varmış bulunuyoruz." Bakan Çelik, çalışmalarının fiyatlara müdahale etmek anlamına gelmediğini belirtti. Maliyet hesapları ve piyasa fiyatları çerçevesinde tavan fiyatı belirlediklerinin altını çizen Çelik, amaçlarının hem üreticiyi hem de tüketiciyi korumak olduğunu söyledi.Çelik, söz konusu tavan fiyatları 5-6 aylık bir süre birlikte izleme kararı aldıklarını, Haziran veya Temmuz'da sektör temsilcileri ile bir araya gelerek gelişmeleri değerlendireceklerini kaydetti. YÜZDE 21 ARTTI Kırmızı ette fiyat artışı 2015'te yüzde 21'e ulaştı. Et fiyatlarındaki artış 2015'i yüzde 8.81 seviyesinde tamamlayan manşet enflasyon üzerinde de bir baskı oluşturuyor. Yıllık enflasyon Ocak ayında yüzde 9.58 ile 2014 ortasından beri en yüksek seviyeyi test ederken, en büyük etki yine gıda fiyatlarından geldi. Ocak'ta enflasyonda yaşanan aylık yüzde 1.82'lik artışın 1 puanı gıda fiyatlarındaki yükselişten kaynaklandı. Gıda fiyatlarında yıllık yükseliş yüzde 11.69'a ulaştı.
Tüketiciye iyi haber. Kırmızı ete tavan geldi. Tavan fiyat karkas yağsız ette 23.3, yağlısında 21.8, kıymada 32, kuşbaşı ette 34 lira olacak

Kırmızı ette fahiş lar son buluyor. Et fiyatlarına tavan geldi. Tavan fiyatları; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik açıkladı. Ulusal  Konseyi Başkanı Ahmet Hacıince, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ ve diğer sektör temsilcilerinin katılımıyla toplantı yaptıklarını belirten Çelik, şöyle konuştu: 

6 AY İZLEYECEĞİZ 
"Aldığımız karar gereği karkas et yağsız fiyatının tavan olarak 23.3 lira, yağlı fiyatın ise21.8 lira olması, kasapta vatandaşlarımızın daha yoğun bir şekilde kullandıkları kıyma tavan fiyatının 32 lira, kuşbaşı fiyatının ise 34 lira olmasıyla ilgili fikir birliğine varmış bulunuyoruz." Bakan Çelik, çalışmalarının fiyatlara müdahale etmek anlamına gelmediğini belirtti. Maliyet hesapları ve piyasa fiyatları çerçevesinde tavan fiyatı belirlediklerinin altını çizen Çelik, amaçlarının hem üreticiyi hem de tüketiciyi korumak olduğunu söyledi.Çelik, söz konusu tavan fiyatları 5-6 aylık bir süre birlikte izleme kararı aldıklarını, Haziran veya Temmuz'da sektör temsilcileri ile bir araya gelerek gelişmeleri değerlendireceklerini kaydetti.

YÜZDE 21 ARTTI
Kırmızı ette fiyat artışı 2015'te yüzde 21'e ulaştı. Et fiyatlarındaki artış 2015'i yüzde 8.81 seviyesinde tamamlayan manşet enflasyon üzerinde de bir baskı oluşturuyor. Yıllık enflasyon Ocak ayında yüzde 9.58 ile 2014 ortasından beri en yüksek seviyeyi test ederken, en büyük etki yine gıda fiyatlarından geldi. Ocak'ta enflasyonda yaşanan aylık yüzde 1.82'lik artışın 1 puanı gıda fiyatlarındaki yükselişten kaynaklandı. Gıda fiyatlarında yıllık yükseliş yüzde 11.69'a ulaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.