Ev eşyaları ucuzladı

Ekonomi 03.05.2017 - 12:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Ev eşyaları ucuzladı

Vergi indirimi 30 Eylül’e kadar uzatıldı. Vatandaş beyaz eşya ve mobilya ile küçük ev aletlerini vergisiz ve indirimli alabilecek. Beyaz eşya, elektrikli ev aletleri ve mobilyada vergi indirimleri uzatıldı, vatandaş ve sektör yetkilileri sevindi. 30 Eylül'e kadar geçerli olacak indirimle, eşyalarını yenilemek isteyenler ve evlenenler hesaplı alışveriş yapabilecek. Klima, buzdolabı, çamaşır makinesi, su ısıtıcısı ve bulaşık makinesinin de aralarında olduğu beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerinde yüzde 6.7 olan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), bu tarihe kadar sıfır olarak uygulanacak. Mobilyadaki KDV de 5 ay daha yüzde 18 yerine yüzde 8 olarak hesaplanacak. Vergi indirimleri ve firmaların kampanyalarının birleşmesiyle, daha da hesaplı fiyattan ihtiyaçları karşılamak mümkün olacak. Hükümet, beyaz eşya, elektrikli ev aletleri ve mobilyadaki vergi indirimlerini Şubat ayı başında hayata geçirmişti. 3 ay süren indirim hem sektörleri hareketlendirdi hem de vatandaşı rahatlattı.    

Vergi indirimi 30 Eylül’e kadar uzatıldı. Vatandaş beyaz eşya ve mobilya ile küçük ev aletlerini vergisiz ve indirimli alabilecek.

Beyaz eşya, elektrikli ev aletleri ve mobilyada vergi indirimleri uzatıldı, vatandaş ve sektör yetkilileri sevindi. 30 Eylül'e kadar geçerli olacak indirimle, eşyalarını yenilemek isteyenler ve evlenenler hesaplı alışveriş yapabilecek. Klima, buzdolabı, çamaşır makinesi, su ısıtıcısı ve bulaşık makinesinin de aralarında olduğu beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerinde yüzde 6.7 olan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), bu tarihe kadar sıfır olarak uygulanacak. Mobilyadaki KDV de 5 ay daha yüzde 18 yerine yüzde 8 olarak hesaplanacak. Vergi indirimleri ve firmaların kampanyalarının birleşmesiyle, daha da hesaplı fiyattan ihtiyaçları karşılamak mümkün olacak. Hükümet, beyaz eşya, elektrikli ev aletleri ve mobilyadaki vergi indirimlerini Şubat ayı başında hayata geçirmişti. 3 ay süren indirim hem sektörleri hareketlendirdi hem de vatandaşı rahatlattı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.