Ev kadınına çifte destek

01.04.2017 - 10:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Ev kadınına çifte destek

Evde üretim yapan kadınlar hem kazançlarından vergi ödemiyor hem de primlerini 24 günden yatırıp 30 gün üzerinden sigortalı sayılıyor. .

Evde küçük işler yaparak para kazanan kadınlar hem esnaf sayılıyor hem vergi vermiyor hem de sigortalı olup emeklilik imkanına kavuşuyor. Vergi kanununda düzenlenen 'esnaf muaflığı' ev kadınlarına önemli bir avantaj getiriyor. Motorlu taşıt kullanmamak şartı ile, bir işyeri açmaksızın perakende ticaret ile iştigal edenler, gezici olarak bir mesleği icra edenler, evlerde işçi almamak şartıyla üretim yapıp satanlar vergiden muaf esnaf sayılıyor. Bu tür işleri yapanlar vergi dairelerine başvurduklarında 'Esnaf Muafiyet Belgesi' alabiliyor. Belgeyi alanlar 3 yılda bir bunu yenilemek zorundalar. Bu belge karşılığında bir bedel de ödenmiyor. EMEKLİLİK FIRSATI Bu şekilde belge alan ev kadınları, isterlerse sigortalı da oluyor. Belgesi olanlar SGK'ya müracaat ederek bu yıl için 24 gün prim ödeyip 30 gün üzerinden sigortalı oluyorlar. 2017 yılında aylık ödenecek prim tutarı 455,04 lira oluyor. Ödenecek gün sayısı her yıl artıyor. 2018'de 25, 2019'da 26 ve 2020'de 27, 2021'de 28, 2022'de 29 ve 2023 ile sonrası için 30 gün olacak... ESNAFLIK VE EMEKLİLİK İMKANI Evde üretim yapan kadınlar esnaf muafiyet belgesi alarak vergiden kurtuluyor. Sigorta primlerini de yatırarak emekli olabiliyor..
Evde üretim yapan kadınlar hem kazançlarından vergi ödemiyor hem de primlerini 24 günden yatırıp 30 gün üzerinden sigortalı sayılıyor. .

Evde küçük işler yaparak para kazanan kadınlar hem esnaf sayılıyor hem vergi vermiyor hem de sigortalı olup emeklilik imkanına kavuşuyor. Vergi kanununda düzenlenen 'esnaf muaflığı' ev kadınlarına önemli bir avantaj getiriyor. Motorlu taşıt kullanmamak şartı ile, bir işyeri açmaksızın perakende ticaret ile iştigal edenler, gezici olarak bir mesleği icra edenler, evlerde işçi almamak şartıyla üretim yapıp satanlar vergiden muaf esnaf sayılıyor. Bu tür işleri yapanlar vergi dairelerine başvurduklarında 'Esnaf Muafiyet Belgesi' alabiliyor. Belgeyi alanlar 3 yılda bir bunu yenilemek zorundalar. Bu belge karşılığında bir bedel de ödenmiyor.

EMEKLİLİK FIRSATI
Bu şekilde belge alan ev kadınları, isterlerse sigortalı da oluyor. Belgesi olanlar SGK'ya müracaat ederek bu yıl için 24 gün prim ödeyip 30 gün üzerinden sigortalı oluyorlar. 2017 yılında aylık ödenecek prim tutarı 455,04 lira oluyor. Ödenecek gün sayısı her yıl artıyor. 2018'de 25, 2019'da 26 ve 2020'de 27, 2021'de 28, 2022'de 29 ve 2023 ile sonrası için 30 gün olacak...

ESNAFLIK VE EMEKLİLİK İMKANI
Evde üretim yapan kadınlar esnaf muafiyet belgesi alarak vergiden kurtuluyor. Sigorta primlerini de yatırarak emekli olabiliyor..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.