Evini yenileyene sıfır faizli kredi

Ekonomi 22.08.2017 - 09:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Evini yenileyene sıfır faizli kredi

Depreme yönelik tedbirler kapsamında yeni kentsel dönüşüm yasası çıkarılacağını vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, binasını kendi değiştirmek isteyen vatandaşlara sıfır faizli kredi verileceğini ve vergiden muaf olacağını söyledi. Özhaseki, şöyle konuştu: "Eskiden beri gelen kira yardımları var. 800/900 lira aylık, kimi zaman 36 ay kadar süren, bina bitene kadar kira yardımında bulunuyoruz. Arkasından eğer kendi binasını dönüştürmek istiyorsa, bankadan faiz almışsa, yüzde 4 faizine biz destek oluyoruz. Ama inşallah yeni yasada çok daha büyük oranda faizine katlanacağız. Yani faizini biz karşılayacağız. Elimizdeki imkanları seferber ettiğimizde sıfır faizle finans desteği vereceğiz. Hem şahıslara vereceğiz hem de belediyelere vereceğiz. Biraz belki masraf alınabilir."   KAYNAK: TAKVİM

Depreme yönelik tedbirler kapsamında yeni kentsel dönüşüm yasası çıkarılacağını vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, binasını kendi değiştirmek isteyen vatandaşlara sıfır faizli kredi verileceğini ve vergiden muaf olacağını söyledi. Özhaseki, şöyle konuştu: "Eskiden beri gelen kira yardımları var. 800/900 lira aylık, kimi zaman 36 ay kadar süren, bina bitene kadar kira yardımında bulunuyoruz. Arkasından eğer kendi binasını dönüştürmek istiyorsa, bankadan faiz almışsa, yüzde 4 faizine biz destek oluyoruz. Ama inşallah yeni yasada çok daha büyük oranda faizine katlanacağız. Yani faizini biz karşılayacağız. Elimizdeki imkanları seferber ettiğimizde sıfır faizle finans desteği vereceğiz. Hem şahıslara vereceğiz hem de belediyelere vereceğiz. Biraz belki masraf alınabilir."

 

KAYNAK: TAKVİM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.