19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Eylemde mutlu son!

Dilovası 13.07.2015 - 18:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Eylemde mutlu son!

Dilovası’nda bulunan çöp depolama tesisinden yayılan kötü kokuyu protesto etmek için mahalle sakinlerinin 3 gün önce başlattığı eylem dün gece sona erdi.

İZAYDAŞ Çöp deponi alanından gelen kötü kokular ve çöp deponi alanının genişletilmesini protesto eden vatandaşlar 3 gündür sürdürdüğü eylemlerin sonucunu aldı. Bakan Işık, Dilovası’nda katıldığı iftarda bundan sonra Dilovası’nda çöp konusu ile ilgili her türlü tedbirin alınacağını, 2016 yılında çöp deponi alanının tamamen kapatılacağını ve genişletilme çalışmalarınında iptal edildiğini duyurdu. KAYMAKAM EYLEMCİLERE AÇIKLAMA YAPTI Dilovası ilçesi İstiklal Mahallesi Çerkeşli yolu üzerinde yer alan çöp depolama tesisi çevresinde yaşayan mahalle sakinlerinin başlattığı eylem, Bakan Işık’ın açıklamaları ve ardından Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin’in eylemcilerin yanına giderek yaptığı açıklaması ile son buldu. İZAYDAŞ YEŞİLLENDİRECEK Vatandaşların eylem yaptığı alana gelen Kaymakam Şahin, son günlerde söz konusu tesisin genişletileceği ve daha uzun yıllar kullanılacağı yönününde söylentilerin yayıldığını ifade ederek, “11 Temmuz’da, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın başkanlığında yapılan  toplantı sonrası yapılan basın açıklamasında, Dilovası evsel katı atık düzenli depolama tesisinin 2016 yılı sonu itibariyle tamamen kapatılacağı belirtilmiştir. Bu alan İZAYDAŞ tarafından yeşillendirilecek ve rekreasyon alanı olarak vatandaşların hizmetine sunulacaktır” dedi. GENİŞLEMEDEN VAZGEÇİLDİ Söz konusu alanda inşaat enkazı ve atıkların depolanması için açılması planlanan yeni alanın inşasından vazgeçildiğini vurgulayan Kaymakam Şahin, son çöpün döküleceği 2016 yılı sonuna kadar şikayete konu olan kötü kokuların giderilmesi için azami hassasiyetin göstereceğini kaydetti. EYLEM HALAYLARLA SON BULDU Dilovası Kaymakamı Hulisi Şahin’in basın açıklamasının ardından, eylem yapan vatandaşlarla birlikte halay çekti. Daha sonra mahalle sakinleri 3 gündür sürdürdüklerini eylemi sonlandırarak, bölgeden olaysız biçimde dağıldı.
Dilovası’nda bulunan çöp depolama tesisinden yayılan kötü kokuyu protesto etmek için mahalle sakinlerinin 3 gün önce başlattığı eylem dün gece sona erdi.

İZAYDAŞ Çöp deponi alanından gelen kötü kokular ve çöp deponi alanının genişletilmesini protesto eden vatandaşlar 3 gündür sürdürdüğü eylemlerin sonucunu aldı. Bakan Işık, Dilovası’nda katıldığı iftarda bundan sonra Dilovası’nda çöp konusu ile ilgili her türlü tedbirin alınacağını, 2016 yılında çöp deponi alanının tamamen kapatılacağını ve genişletilme çalışmalarınında iptal edildiğini duyurdu.

KAYMAKAM EYLEMCİLERE AÇIKLAMA YAPTI

Dilovası ilçesi İstiklal Mahallesi Çerkeşli yolu üzerinde yer alan çöp depolama tesisi çevresinde yaşayan mahalle sakinlerinin başlattığı eylem, Bakan Işık’ın açıklamaları ve ardından Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin’in eylemcilerin yanına giderek yaptığı açıklaması ile son buldu.

İZAYDAŞ YEŞİLLENDİRECEK
Vatandaşların eylem yaptığı alana gelen Kaymakam Şahin, son günlerde söz konusu tesisin genişletileceği ve daha uzun yıllar kullanılacağı yönününde söylentilerin yayıldığını ifade ederek, “11 Temmuz’da, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın başkanlığında yapılan  toplantı sonrası yapılan basın açıklamasında, Dilovası evsel katı atık düzenli depolama tesisinin 2016 yılı sonu itibariyle tamamen kapatılacağı belirtilmiştir. Bu alan İZAYDAŞ tarafından yeşillendirilecek ve rekreasyon alanı olarak vatandaşların hizmetine sunulacaktır” dedi.

GENİŞLEMEDEN VAZGEÇİLDİ

Söz konusu alanda inşaat enkazı ve atıkların depolanması için açılması planlanan yeni alanın inşasından vazgeçildiğini vurgulayan Kaymakam Şahin, son çöpün döküleceği 2016 yılı sonuna kadar şikayete konu olan kötü kokuların giderilmesi için azami hassasiyetin göstereceğini kaydetti.

EYLEM HALAYLARLA SON BULDU

Dilovası Kaymakamı Hulisi Şahin’in basın açıklamasının ardından, eylem yapan vatandaşlarla birlikte halay çekti. Daha sonra mahalle sakinleri 3 gündür sürdürdüklerini eylemi sonlandırarak, bölgeden olaysız biçimde dağıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.