FACEBOOK YÜZÜNDEN BOŞANMA DAVASI...

Kocaeli 26.02.2016 - 11:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

FACEBOOK YÜZÜNDEN BOŞANMA DAVASI...

Yargıtay Facebook’tan fotoğraf paylaşan eşini döven kocayı haklı buldu Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, Facebook fotoğraflarını şiddetten daha kusurlu kabul ederken, Facebook'tan “samimi” fotoğraf paylaştığı iddia edilen eşini döven kocayı haklı buldu

Yargıtay Facebook’tan fotoğraf paylaşan eşini döven kocayı haklı buldu Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, Facebook fotoğraflarını şiddetten daha kusurlu kabul ederken, Facebook'tan “samimi” fotoğraf paylaştığı iddia edilen eşini döven kocayı haklı buldu   Olay Kocaeli’de meydana geldi. Kocaeli ikamet eden ve 5 yıllık evli olan V.Y, eşinden boşanmak için Kocaeli 2. Aile Mahkemesi dava açtı. V.Y, mahkemede eşinin kendine karşı tutum ve davranışlarının değiştiğini, kızlık soyadıyla sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta hesap açtığını belirterek eşinin siteye koyduğu fotoğraflarda başka bir erkekle samimi şekilde yer aldığını döyledi. Bu durum nedeniyle manevi çöküntüye girdiğini iddia eden koca, eşinden maddi ve manevi tazminat talep etti. TAZMİNAT HÜKMÜ BOZULDU Davalı kadın İ.Y. ise eşinin kendisine şiddet uyguladığını ifade ederek kocasının tazminat talebinin reddine karar verilmesini istedi. Kocaeli 2. Aile Mahkemesi, çiftin boşanmasına, davacı koca yararına 10 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Yerel mahkeme, kadının başka erkeklerle dolaştığını, resim çektirdiğini, internet ortamında görüştüğünü, eşinin güvenini sarsacak şekilde hareket ettiğini, davacı kocanın da eşine bu olay nedeniyle bir kez şiddet uyguladığını kaydetti. Mahkemenin kararında, kadının kusurunun erkekten daha ağır olduğu ve evlilik birliğinin temelinden sarsıldığına hükmedildi. Bunun üzerine mahkemenin kararı Yargıtay’a taşındı. Dosyayı görüşen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, taraflar arasındaki boşanma davasına ilişkin yerel mahkeme kararını onadı mama tazminata ilişkin hükmü ise bozdu. KOCA HAKLI BULUNDU Dairenin kararında, kadının güven sarsıcı davranışlarına karşılık, kocanın da bu durumu öğrenmesi üzerine şiddet uyguladığının sabit olduğu ifade edilerek, bu durum karşısında boşanmaya sebep olaylarda tarafların eşit derecede kusurlu sayılması gerektiği belirtildi. Bu durumda kadının ağır kusurlu kabul edilip, koca lehine manevi tazminata hükmedilmesi doğru görülmeyerek bozma nedeni sayıldı. Bozma üzerine Kocaeli 2. Aile Mahkemesi dava yeniden açıldı. Mahkeme kararında direnerek yine aynı hükmü verdi. Direnme kararının ardından dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun gündemine geldi. Kurul, Kocaeli 2. Aile Mahkemesinin, sosyal paylaşım sitesinde başka erkeklerle fotoğraflarını paylaşan kadının hareketini daha ağır kusur kabul ederek, koca lehine tazminata hükmeden kararını onadı.
Yargıtay Facebook’tan fotoğraf paylaşan eşini döven kocayı haklı buldu Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, Facebook fotoğraflarını şiddetten daha kusurlu kabul ederken, Facebook'tan “samimi” fotoğraf paylaştığı iddia edilen eşini döven kocayı haklı buldu

Yargıtay Facebook’tan fotoğraf paylaşan eşini döven kocayı haklı buldu Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, Facebook fotoğraflarını şiddetten daha kusurlu kabul ederken, Facebook'tan “samimi” fotoğraf paylaştığı iddia edilen eşini döven kocayı haklı buldu

 

Olay Kocaeli’de meydana geldi. Kocaeli ikamet eden ve 5 yıllık evli olan V.Y, eşinden boşanmak için Kocaeli 2. Aile Mahkemesi dava açtı. V.Y, mahkemede eşinin kendine karşı tutum ve davranışlarının değiştiğini, kızlık soyadıyla sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta hesap açtığını belirterek eşinin siteye koyduğu fotoğraflarda başka bir erkekle samimi şekilde yer aldığını döyledi. Bu durum nedeniyle manevi çöküntüye girdiğini iddia eden koca, eşinden maddi ve manevi tazminat talep etti.


TAZMİNAT HÜKMÜ BOZULDU
Davalı kadın İ.Y. ise eşinin kendisine şiddet uyguladığını ifade ederek kocasının tazminat talebinin reddine karar verilmesini istedi. Kocaeli 2. Aile Mahkemesi, çiftin boşanmasına, davacı koca yararına 10 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Yerel mahkeme, kadının başka erkeklerle dolaştığını, resim çektirdiğini, internet ortamında görüştüğünü, eşinin güvenini sarsacak şekilde hareket ettiğini, davacı kocanın da eşine bu olay nedeniyle bir kez şiddet uyguladığını kaydetti. Mahkemenin kararında, kadının kusurunun erkekten daha ağır olduğu ve evlilik birliğinin temelinden sarsıldığına hükmedildi. Bunun üzerine mahkemenin kararı Yargıtay’a taşındı. Dosyayı görüşen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, taraflar arasındaki boşanma davasına ilişkin yerel mahkeme kararını onadı mama tazminata ilişkin hükmü ise bozdu.


KOCA HAKLI BULUNDU
Dairenin kararında, kadının güven sarsıcı davranışlarına karşılık, kocanın da bu durumu öğrenmesi üzerine şiddet uyguladığının sabit olduğu ifade edilerek, bu durum karşısında boşanmaya sebep olaylarda tarafların eşit derecede kusurlu sayılması gerektiği belirtildi. Bu durumda kadının ağır kusurlu kabul edilip, koca lehine manevi tazminata hükmedilmesi doğru görülmeyerek bozma nedeni sayıldı. Bozma üzerine Kocaeli 2. Aile Mahkemesi dava yeniden açıldı. Mahkeme kararında direnerek yine aynı hükmü verdi. Direnme kararının ardından dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun gündemine geldi. Kurul, Kocaeli 2. Aile Mahkemesinin, sosyal paylaşım sitesinde başka erkeklerle fotoğraflarını paylaşan kadının hareketini daha ağır kusur kabul ederek, koca lehine tazminata hükmeden kararını onadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.