Faiz indirimi Enflasyondaki İyileşmeye Cevap Verdi

Kocaeli 21.04.2016 - 11:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Faiz indirimi Enflasyondaki İyileşmeye Cevap Verdi

Merkez Bankası’nın 20 Nisan tarihli Para Politikası Kurulu toplantısında faiz indirimi ile ilgili aldığı kararı değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu “Merkez Bankası beklediğimiz gibi faiz koridorunun üst bandını 50 baz puan düşürdü. Enflasyondaki iyileşme ile bu indirimi bekliyorduk. Önümüzdeki aylarda da enflasyonun düşeceğini tahmin ediyor, Merkez Bankasının bu düşüşe paralel olarak faiz indirimini sürmesini bekliyoruz.” dedi.   Ayhan Zeytinoğlu Merkez Bankasının yaptığı faiz indirimini, bankaların da kredi faizlerine yansıtmasını beklediğini belirterek, “Umarız bu indirim bankaların özel sektöre daha cazip ve uzun vadede kredi vermelerine ivme kazandırır.  Faizlerin düşmesini yatırımlar açısından olumlu bir sinyal olarak görüyoruz.” dedi.

Merkez Bankası’nın 20 Nisan tarihli Para Politikası Kurulu toplantısında faiz indirimi ile ilgili aldığı kararı değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu “Merkez Bankası beklediğimiz gibi faiz koridorunun üst bandını 50 baz puan düşürdü. Enflasyondaki iyileşme ile bu indirimi bekliyorduk. Önümüzdeki aylarda da enflasyonun düşeceğini tahmin ediyor, Merkez Bankasının bu düşüşe paralel olarak faiz indirimini sürmesini bekliyoruz.” dedi.
 
Ayhan Zeytinoğlu Merkez Bankasının yaptığı faiz indirimini, bankaların da kredi faizlerine yansıtmasını beklediğini belirterek, “Umarız bu indirim bankaların özel sektöre daha cazip ve uzun vadede kredi vermelerine ivme kazandırır.  Faizlerin düşmesini yatırımlar açısından olumlu bir sinyal olarak görüyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.