Farabi 2018’e yakışmadı!

Darıca 02.01.2018 - 09:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Farabi 2018’e yakışmadı!

Darıca Farabi Devlet Hastanesi, 2018’nin ilk gününe Acil Servisi’nde tedavi olmak üzere bekleyen yüzlerce hastanın yoğunluğu ile girdi.

2018 yılının ilk gününün resmi tatil olması ve Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nin görev yapanların izinli olması nedeniyle acil serviste büyük yoğunluk yaşandı. Çeşitli hastalıklar nedeniyle yüzlerce hastanın yeni yılın ilk gününde Farabi Hastanesi Acil Servisi’ne akın etmesi ile hastanenin yeşil alan, sarı alan, kırmızı alan, müşahade alanları ve hastanenin bahçesinde büyük yoğunluk yaşandı. Yaşanan yoğunluk nedeniyle gerek kayıt yaptırmak isteyen gerekse tedavi olmaya çalışan vatandaşların oluşturduğu kuyruklar onlarca metreyi aştı. BAŞHEKİM YOK, DOKTOR YOK Yeni yılın ilk gününde hastaları tedavi etmek üzere acil serviste nöbet tutan doktorların sayısı dördü bile bulmuyor. Acil serviste bir doktor yeşil alanda, bir doktor sarı alanda bir doktor da müşahade alanında nöbet görevi yaparken yemek ve çay ihtiyacı gibi durumlarda bir doktor da yedekte bekletiliyor. Ancak her alanda tedavi olmak üzere bekleyen hastaların sayısı ise yüzün üstünde olduğu görüldü. Araştırma Hastanesi olması beklenen ve başhekim ataması yapılan Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde ne atanan başhekim görevine başladı ne de araştırma hastanesi olması noktasında nasıl bir konumda olduğu belirsizliği devam ediyor. 200 Bin nüfuslu ilçenin devlet hastanesinde başhekim olarak vekaleten bir isim görev yapmayı sürdürüyor. Yeni yılın ilk gününde polikliniklerin kilitli olduğu acil servis dışında hizmet verilmediği sağlık kurumunda, vatandaşlar hangi rahatsızlıktan kurumun acil servisine gelirse gelsin, ağrı kesici iğne, serum ve nefes açıcı hava tedavisi ile karşılaştıkları iddia ediliyor.
Darıca Farabi Devlet Hastanesi, 2018’nin ilk gününe Acil Servisi’nde tedavi olmak üzere bekleyen yüzlerce hastanın yoğunluğu ile girdi.

2018 yılının ilk gününün resmi tatil olması ve Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nin görev yapanların izinli olması nedeniyle acil serviste büyük yoğunluk yaşandı. Çeşitli hastalıklar nedeniyle yüzlerce hastanın yeni yılın ilk gününde Farabi Hastanesi Acil Servisi’ne akın etmesi ile hastanenin yeşil alan, sarı alan, kırmızı alan, müşahade alanları ve hastanenin bahçesinde büyük yoğunluk yaşandı. Yaşanan yoğunluk nedeniyle gerek kayıt yaptırmak isteyen gerekse tedavi olmaya çalışan vatandaşların oluşturduğu kuyruklar onlarca metreyi aştı.

BAŞHEKİM YOK, DOKTOR YOK

Yeni yılın ilk gününde hastaları tedavi etmek üzere acil serviste nöbet tutan doktorların sayısı dördü bile bulmuyor. Acil serviste bir doktor yeşil alanda, bir doktor sarı alanda bir doktor da müşahade alanında nöbet görevi yaparken yemek ve çay ihtiyacı gibi durumlarda bir doktor da yedekte bekletiliyor. Ancak her alanda tedavi olmak üzere bekleyen hastaların sayısı ise yüzün üstünde olduğu görüldü. Araştırma Hastanesi olması beklenen ve başhekim ataması yapılan Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde ne atanan başhekim görevine başladı ne de araştırma hastanesi olması noktasında nasıl bir konumda olduğu belirsizliği devam ediyor. 200 Bin nüfuslu ilçenin devlet hastanesinde başhekim olarak vekaleten bir isim görev yapmayı sürdürüyor. Yeni yılın ilk gününde polikliniklerin kilitli olduğu acil servis dışında hizmet verilmediği sağlık kurumunda, vatandaşlar hangi rahatsızlıktan kurumun acil servisine gelirse gelsin, ağrı kesici iğne, serum ve nefes açıcı hava tedavisi ile karşılaştıkları iddia ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.