Farabi’de masa başı tatbikatı!

Darıca 24.12.2018 - 11:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Farabi’de masa başı tatbikatı!

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Acil Durum ve Afet Planları (HAP) kapsamında 2018 yılı masa başı tatbikatı yapıldı.

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Acil Durum ve Afet Planları (HAP) kapsamında 2018 yılı masa başı tatbikatı yapıldı. Yapılan masa başı tatbikatı Sivil Savunma Amiri Sami Korkmaz’ın anlatımı eşliğinde; Hastane Başhekimi Doç.Dr.Mustafa Güneş, Hastane Yönetim Ekibi ve ilgili tüm birim sorumluları da katılım sağladılar. Yapılan tatbikatta, afet ve acil durumlarda nasıl hareket edileceği, acil durum planlarının uygulanabilirliği, hastanenin tıbbi ve fiziki kapasite ve yeteneklerinin nasıl verimli kullanılabileceği test edildi. ACİL DURUM TEDBİRLERİ Herhangi bir acil durumda, çalışmalarda görev alacak hizmet gruplarının sorumluluklarını pekiştirmek, ana ve destek çözüm ortağı kurumların müdahaledeki rollerini gözden geçirmek, hizmet gruplarının aynı olayda çalışma birlikteliğini sağlamak, müdahale planlamalarının işlerliğini artırmak, tüm çalışmalar sırasında oluşabilecek eksiklikleri tespit etmek amacıyla tatbikat gerçekleştirildiğini bildiren Hastane Başhekimi Doç.Dr.Mustafa Güneş, oluşabilecek afet ve acil durumlarda hazırlıklı olunması büyük önem taşımaktadır. Afet ve acil durumun meydana geldiği ilk andan itibaren öncelik sırasına göre yapılması gerekenler, iletişimin nasıl sağlanacağı, diğer kurumlar ile koordinasyon yapılması, yönetim ekibinin üstlenecekleri görevler, yapılan masa başı tatbikatında değerlendirildi. Bu sebeple hastanemizde belirli aralıklarla afet ve acil eylem tatbikatları gerçekleştiriyoruz. Güvenliğimiz için her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. Oldukça başarılı ve öğretici geçen tatbikatta görev alan ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.
Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Acil Durum ve Afet Planları (HAP) kapsamında 2018 yılı masa başı tatbikatı yapıldı.

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Acil Durum ve Afet Planları (HAP) kapsamında 2018 yılı masa başı tatbikatı yapıldı. Yapılan masa başı tatbikatı Sivil Savunma Amiri Sami Korkmaz’ın anlatımı eşliğinde; Hastane Başhekimi Doç.Dr.Mustafa Güneş, Hastane Yönetim Ekibi ve ilgili tüm birim sorumluları da katılım sağladılar. Yapılan tatbikatta, afet ve acil durumlarda nasıl hareket edileceği, acil durum planlarının uygulanabilirliği, hastanenin tıbbi ve fiziki kapasite ve yeteneklerinin nasıl verimli kullanılabileceği test edildi.

ACİL DURUM TEDBİRLERİ

Herhangi bir acil durumda, çalışmalarda görev alacak hizmet gruplarının sorumluluklarını pekiştirmek, ana ve destek çözüm ortağı kurumların müdahaledeki rollerini gözden geçirmek, hizmet gruplarının aynı olayda çalışma birlikteliğini sağlamak, müdahale planlamalarının işlerliğini artırmak, tüm çalışmalar sırasında oluşabilecek eksiklikleri tespit etmek amacıyla tatbikat gerçekleştirildiğini bildiren Hastane Başhekimi Doç.Dr.Mustafa Güneş, oluşabilecek afet ve acil durumlarda hazırlıklı olunması büyük önem taşımaktadır. Afet ve acil durumun meydana geldiği ilk andan itibaren öncelik sırasına göre yapılması gerekenler, iletişimin nasıl sağlanacağı, diğer kurumlar ile koordinasyon yapılması, yönetim ekibinin üstlenecekleri görevler, yapılan masa başı tatbikatında değerlendirildi. Bu sebeple hastanemizde belirli aralıklarla afet ve acil eylem tatbikatları gerçekleştiriyoruz. Güvenliğimiz için her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. Oldukça başarılı ve öğretici geçen tatbikatta görev alan ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.