Farabi’den Bilgilendirme Standı

Darıca 18.05.2018 - 11:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Farabi’den Bilgilendirme Standı

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Darıca merkezine Doku ve Organ Bağışı standı açtı.

Standa gelen vatandaşlara organ bağışı ve organ nakli konularında bilgiler verilerek toplumu bilinçlendirmeye yönelik broşürler dağıtıldı. Bağış yapan ve başvuruları kabul edilen gönüllülere organ ve doku bağışı kartı verildi. Ayrıca gelen vatandaşlarımıza şeker ölçümü yapılarak şeker tahlili yüksek çıkanlar kontrol amaçlı olarak daha sonra bir sağlık kuruluşa gitmeleri konusunda bilgilendirildi. Bilgilendirme standında bir konuşma yapan Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, “Ölümünüzden sonra organlarınızın başka bir insan için kullanılmasına izin vermenizdir. Bazen görmeyen bir insanın görmesini ya da hayatını diyaliz cihazına bağlı olarak sürdüren bir böbrek hastasının hayata dönmesini sağlar. SAĞLIKLI HER ORGAN BAĞIŞLANABİLİR 1979 tarih ve 2238 sayılı yasa gereği organ bağışı yapılabilmesi için 18 yaşını doldurmuş olmak ve bu dileğin iki tanık huzurunda sözlü olarak yapılması, ayrıca bunun bir hekim tarafından tasdik edilmesi yeterli olacaktır. Bunun için en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak Doku ve Organ Bağış Belgenizi alabilirsiniz. Sağlıklı her organ bağışlanabilir. Ülkemizde kalp, akciğer, böbrek, karaciğer, pankreas, ince bağırsak, yüz, el, kol, bacak, gibi organlar, kalp kapağı, gözün kornea tabakası kemikiliği, kıkırdak, kas, tendon gibi dokular başarıyla nakledilmektedir.” dedi.
Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Darıca merkezine Doku ve Organ Bağışı standı açtı.

Standa gelen vatandaşlara organ bağışı ve organ nakli konularında bilgiler verilerek toplumu bilinçlendirmeye yönelik broşürler dağıtıldı. Bağış yapan ve başvuruları kabul edilen gönüllülere organ ve doku bağışı kartı verildi. Ayrıca gelen vatandaşlarımıza şeker ölçümü yapılarak şeker tahlili yüksek çıkanlar kontrol amaçlı olarak daha sonra bir sağlık kuruluşa gitmeleri konusunda bilgilendirildi. Bilgilendirme standında bir konuşma yapan Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, “Ölümünüzden sonra organlarınızın başka bir insan için kullanılmasına izin vermenizdir. Bazen görmeyen bir insanın görmesini ya da hayatını diyaliz cihazına bağlı olarak sürdüren bir böbrek hastasının hayata dönmesini sağlar.

SAĞLIKLI HER ORGAN BAĞIŞLANABİLİR

1979 tarih ve 2238 sayılı yasa gereği organ bağışı yapılabilmesi için 18 yaşını doldurmuş olmak ve bu dileğin iki tanık huzurunda sözlü olarak yapılması, ayrıca bunun bir hekim tarafından tasdik edilmesi yeterli olacaktır. Bunun için en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak Doku ve Organ Bağış Belgenizi alabilirsiniz. Sağlıklı her organ bağışlanabilir. Ülkemizde kalp, akciğer, böbrek, karaciğer, pankreas, ince bağırsak, yüz, el, kol, bacak, gibi organlar, kalp kapağı, gözün kornea tabakası kemikiliği, kıkırdak, kas, tendon gibi dokular başarıyla nakledilmektedir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.