19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Farabi’den Organ Bağışı Standı

Darıca 13.08.2018 - 10:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Farabi’den Organ Bağışı Standı

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bölge halkını bilinçlendirerek organ naklinin önemini anlatmak amacıyla açtığı organ nakli standı büyük ilgi gördü.

19 Temmuz-10 Ağustos arasında organ bağışı için çalışmalar yürütülen stantta 176 gönüllü bağışçı organ bağışı yaptı. Organ naklinin önemine dikkat çeken Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, “ Vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya ölüden alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemi, organ nakli olarak tanımlanmaktadır. TEŞEKKÜR EDERİZ Ülkemizde ve dünyada, organ nakillerinde elde edilen başarılı sonuçlar, insan sağlığı açısından organ bağışının ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır. İhtiyacı olan bir hastaya organ naklinin yapılabilmesi için bu organın bir vericisinin olması şarttır. Bu nedenle organ vericisini (donör) arttırmak için insanlarda organ bağışı konusunda bir duyarlılık oluşturmak gerekmektedir. Bireylerin, sağlığında olmasa bile kendisi öldükten sonra organlarının ihtiyaç sahibi insanlarda kullanılmasına izin vermesi, arzu edilen bir durumdur. Organ bağışı yapan tüm vatandaşlarımıza teşekkür eder böylesine takdir edilen bir davranış sergiledikleri için hepsini ayrı ayrı tebrik ederiz.” dedi.
Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bölge halkını bilinçlendirerek organ naklinin önemini anlatmak amacıyla açtığı organ nakli standı büyük ilgi gördü.

19 Temmuz-10 Ağustos arasında organ bağışı için çalışmalar yürütülen stantta 176 gönüllü bağışçı organ bağışı yaptı. Organ naklinin önemine dikkat çeken Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, “ Vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya ölüden alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemi, organ nakli olarak tanımlanmaktadır.

TEŞEKKÜR EDERİZ

Ülkemizde ve dünyada, organ nakillerinde elde edilen başarılı sonuçlar, insan sağlığı açısından organ bağışının ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır. İhtiyacı olan bir hastaya organ naklinin yapılabilmesi için bu organın bir vericisinin olması şarttır. Bu nedenle organ vericisini (donör) arttırmak için insanlarda organ bağışı konusunda bir duyarlılık oluşturmak gerekmektedir. Bireylerin, sağlığında olmasa bile kendisi öldükten sonra organlarının ihtiyaç sahibi insanlarda kullanılmasına izin vermesi, arzu edilen bir durumdur. Organ bağışı yapan tüm vatandaşlarımıza teşekkür eder böylesine takdir edilen bir davranış sergiledikleri için hepsini ayrı ayrı tebrik ederiz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.