Farabi, organ bağışına dikkat çekti!

Darıca 05.11.2019 - 10:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Farabi, organ bağışına dikkat çekti!

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi doku ve organ bağış bilgilendirmeleri ile farkındalık oluşturuyor Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3-9 Kasım “Doku ve Organ Bağışı Haftası” nedeniyle etkinliklerine devam ediyor. DUSADER’de (Dergizan Uluslararası Sanatçılar Derneği) açtığı organ nakli bilgilendirme standı ile şiire gönül vermiş şiir dostlarını organ nakli hakkında bilgilendirdi. Yapılan açıklamada; “Vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya kadavradan alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemi, organ nakli olarak tanımlanmaktadır. Pek çok hasta için organ nakli, yeniden normal bir yaşama dönmenin tek yolu. Daha önemlisi organ nakli, pek çok hastalıkta hayatta kalmanın da en sağlam güvencesidir. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygın sağlık sorunlarından biri olan organ yetmezliğinde hastanın sağlığına kavuşmasının tek yolunun organ bağışı olduğunu söyleyen hastane yönetimi, her bağışın yeni bir hayat olduğunu, bu sebeple herkesin çok daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti. DUSADER (Dergizan Uluslararası Sanatçılar Derneği) bu çağrılara gönülden katkı verdi ve böylesine anlamlı organizasyonlara her zaman katkı vermenin kendileri için bir mutluluk kaynağı oluşturduklarını ifade ettiler.

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi doku ve organ bağış bilgilendirmeleri ile farkındalık oluşturuyor

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3-9 Kasım “Doku ve Organ Bağışı Haftası” nedeniyle etkinliklerine devam ediyor. DUSADER’de (Dergizan Uluslararası Sanatçılar Derneği) açtığı organ nakli bilgilendirme standı ile şiire gönül vermiş şiir dostlarını organ nakli hakkında bilgilendirdi.

Yapılan açıklamada; “Vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya kadavradan alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemi, organ nakli olarak tanımlanmaktadır. Pek çok hasta için organ nakli, yeniden normal bir yaşama dönmenin tek yolu. Daha önemlisi organ nakli, pek çok hastalıkta hayatta kalmanın da en sağlam güvencesidir. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygın sağlık sorunlarından biri olan organ yetmezliğinde hastanın sağlığına kavuşmasının tek yolunun organ bağışı olduğunu söyleyen hastane yönetimi, her bağışın yeni bir hayat olduğunu, bu sebeple herkesin çok daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti. DUSADER (Dergizan Uluslararası Sanatçılar Derneği) bu çağrılara gönülden katkı verdi ve böylesine anlamlı organizasyonlara her zaman katkı vermenin kendileri için bir mutluluk kaynağı oluşturduklarını ifade ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.