Fatih Devlet Hastanesi Bilgilendiriyor!

Gebze 01.02.2018 - 09:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Fatih Devlet Hastanesi Bilgilendiriyor!

MHRS İLE SIRA BEKLEMEDEN KOLAYCA RANDEVU ALIN

Gebze Fatih Devlet Hastanesi 2010 yılında hayata geçirilen Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nin (MHRS) hastaların randevu almasında büyük kolaylık sağladığını belirtti. Gerek Alo 182 çağrı merkezi, gerekse de MHRS Web Portal’dan vatandaşların kolaylıkla hastane randevusu alabileceğini söyleyen hastane yetkilileri sitemin 6 yıldır sorunsuz yürüdüğünü de dile getirdi. Hastaneden yapılan açılamada, “ALO182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular. Vatandaş randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir. Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır. WEB’DEN RANDEVU ALMAK İÇİN ALO182'nin yanı sıra Online Randevu Sistemi aracılığıyla da randevu alabilmektedir. MHRS Merkezi Hekim Randevu Sistemi ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için ayrı bir hesap açılır. Bunun için ilgili yönlendirme adımları takip edilir. Hesap açıldıktan sonra ‘Randevu Al’ butonunu kullanarak T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapılır. İstenilen hastane, poliklinik ve hekim tercihi yapılarak randevu alınır. Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler ve ağız ve diş sağlığı merkezlerine sabah saat 07.00’ye kadar aynı gün içerisine, 07.00’den sonra ise en erken 1, en geç 15 gün sonrasına randevu oluşturabilirsiniz. UNUTULAN YA DA GİDİLEMEYEN RANDEVU Herhangi bir nedenle almış olduğunuz randevunuza gidememeniz durumunda muayene katkı payı ödemezsiniz. Başka vatandaşlarımızın muayene haklarına engel olmamak adına lütfen gidemeyeceğiniz randevularınızı iptal ediniz. Randevu iptal işlemi randevudan 60 dakika öncesine kadar yapılabilmektedir. Mobil Cihazlarda MHRS Uygulaması Var mı? ‘MHRS Mobil’ uygulaması, Android, IOS ve Windows işletim sistemlerine sahip akıllı cihazlarda (telefon, tablet) kullanılmaktadır. ‘MHRS Mobil’i cihazınızın kullandığı uygulama marketinden (App Store, Play Store vs.) ücretsiz olarak indirebilirsiniz.” ifadelerine yer verildi. 
MHRS İLE SIRA BEKLEMEDEN KOLAYCA RANDEVU ALIN

Gebze Fatih Devlet Hastanesi 2010 yılında hayata geçirilen Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nin (MHRS) hastaların randevu almasında büyük kolaylık sağladığını belirtti. Gerek Alo 182 çağrı merkezi, gerekse de MHRS Web Portal’dan vatandaşların kolaylıkla hastane randevusu alabileceğini söyleyen hastane yetkilileri sitemin 6 yıldır sorunsuz yürüdüğünü de dile getirdi. Hastaneden yapılan açılamada, “ALO182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular. Vatandaş randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir. Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

WEB’DEN RANDEVU ALMAK İÇİN

ALO182'nin yanı sıra Online Randevu Sistemi aracılığıyla da randevu alabilmektedir. MHRS Merkezi Hekim Randevu Sistemi ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için ayrı bir hesap açılır. Bunun için ilgili yönlendirme adımları takip edilir. Hesap açıldıktan sonra ‘Randevu Al’ butonunu kullanarak T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapılır. İstenilen hastane, poliklinik ve hekim tercihi yapılarak randevu alınır. Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler ve ağız ve diş sağlığı merkezlerine sabah saat 07.00’ye kadar aynı gün içerisine, 07.00’den sonra ise en erken 1, en geç 15 gün sonrasına randevu oluşturabilirsiniz.

UNUTULAN YA DA GİDİLEMEYEN RANDEVU

Herhangi bir nedenle almış olduğunuz randevunuza gidememeniz durumunda muayene katkı payı ödemezsiniz. Başka vatandaşlarımızın muayene haklarına engel olmamak adına lütfen gidemeyeceğiniz randevularınızı iptal ediniz. Randevu iptal işlemi randevudan 60 dakika öncesine kadar yapılabilmektedir. Mobil Cihazlarda MHRS Uygulaması Var mı? ‘MHRS Mobil’ uygulaması, Android, IOS ve Windows işletim sistemlerine sahip akıllı cihazlarda (telefon, tablet) kullanılmaktadır. ‘MHRS Mobil’i cihazınızın kullandığı uygulama marketinden (App Store, Play Store vs.) ücretsiz olarak indirebilirsiniz.” ifadelerine yer verildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.