Fatih Devlet’te manevi destek birimi

Gebze 04.04.2019 - 10:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Fatih Devlet’te manevi destek birimi

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında “Hastanelerde Manevi Destek ve Rehberlik” hizmeti sunulmasına yönelik işbirliği protokolü uyarınca, Fatih Devlet Hastanesi’nde Manevi Destek Birimi oluşturularak Manevi Destek Uzmanı Abdülkerim Taha Çoşkun hizmet vermeye başladı.

Gebze fatih Devlet Hastanesi’nde manevi destek birimi oluşturuldu. Bu birimde uzman olarak  Abdülkerim Taha Çoşkun görev yapmaya başladı. 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Abdülkerim Taha Coşkun, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Merkezinde, ülkemizin seçkin akademisyen, Eğitimci ve Sağlık Bakanlığı Personeli tarafından verilen ve yaklaşık 200 saati aşan bir eğitim programı sonunda Manevi Destek Uzmanı olmaya hak kazanmıştır. Manevi Destek Birimi, hasta, hasta yakınları ve hastane personeline dini motifleri içeren sabır, tefekkür, dua pratiği, kader anlayışı ve inancı gibi dinsel – manevi temaların yer aldığı bilgilerle moral, motivasyon desteği sağlamaktadır. Karşılıklı konuşarak anlama, açıklama, yorumlama ve anlamlandırma esasına dayanır. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığımızın yaptığı ortak açıklamada herhangi bir inanç farkı gözetmeksizin, her türlü inancın sahibine bu hakkın verilmesi gerektiği belirtilmiştir. MANEVİ DESTEK VE REHBERLİK NEDİR? Manevi Destek ve Rehberlik: Bir Din ve İnanç Desteğidir. İnsanlara acılı, sıkıntılı, üzüntülü, korkulu, yalnızlık ve ümitsizlik hallerinde, ani değişmelerle gelen (hastalık, ameliyat, mahkumluk, askerlik, sakatlık, afet vb…) kriz durumlarında, onların yanında olmak; onlara din ve inanç açısından destek olabilmek, varsa soru ve sorunlarına danışmanlık etmek; adet ve ibadetlerini yerine getirebilmelerinde rehberlik, varlıklarına bir mana, hayatlarına yeni bir anlam verebilmede eşlik edebilmektir. MANEVİ DEĞERLER IŞIĞINDA DESTEK Manevi destek ve Rehberlik; Psiko-terapi, sosyal bakım ya da tıbbi bir tedavi değildir.Manevi Destek ve Rehberlik Görevlisi; Psikolog, Psikiyatrist, Sosyal Hizmet Uzmanı, Tıbbi bir tedavici (Doktor) değildir. Manevi Destek ve Rehberlik Görevlisi; Sağlık Personeli ile multidisipliner bir yaklaşımla hizmet verir. Manevi Değerler ışığında Danışmanlık ve Rehberlik yaparak, Moral-Motivasyon desteği sunar.  Hastanede manevi destek hizmeti almak isteyen hasta, hasta yakını ve hastane personeli 3. Kat Yoğun Bakım girişinde bulunan Manevi Destek Birimine başvurabilirler.
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında “Hastanelerde Manevi Destek ve Rehberlik” hizmeti sunulmasına yönelik işbirliği protokolü uyarınca, Fatih Devlet Hastanesi’nde Manevi Destek Birimi oluşturularak Manevi Destek Uzmanı Abdülkerim Taha Çoşkun hizmet vermeye başladı.

Gebze fatih Devlet Hastanesi’nde manevi destek birimi oluşturuldu. Bu birimde uzman olarak  Abdülkerim Taha Çoşkun görev yapmaya başladı. 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Abdülkerim Taha Coşkun, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Merkezinde, ülkemizin seçkin akademisyen, Eğitimci ve Sağlık Bakanlığı Personeli tarafından verilen ve yaklaşık 200 saati aşan bir eğitim programı sonunda Manevi Destek Uzmanı olmaya hak kazanmıştır. Manevi Destek Birimi, hasta, hasta yakınları ve hastane personeline dini motifleri içeren sabır, tefekkür, dua pratiği, kader anlayışı ve inancı gibi dinsel – manevi temaların yer aldığı bilgilerle moral, motivasyon desteği sağlamaktadır. Karşılıklı konuşarak anlama, açıklama, yorumlama ve anlamlandırma esasına dayanır. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığımızın yaptığı ortak açıklamada herhangi bir inanç farkı gözetmeksizin, her türlü inancın sahibine bu hakkın verilmesi gerektiği belirtilmiştir.

MANEVİ DESTEK VE REHBERLİK NEDİR?

Manevi Destek ve Rehberlik: Bir Din ve İnanç Desteğidir. İnsanlara acılı, sıkıntılı, üzüntülü, korkulu, yalnızlık ve ümitsizlik hallerinde, ani değişmelerle gelen (hastalık, ameliyat, mahkumluk, askerlik, sakatlık, afet vb…) kriz durumlarında, onların yanında olmak; onlara din ve inanç açısından destek olabilmek, varsa soru ve sorunlarına danışmanlık etmek; adet ve ibadetlerini yerine getirebilmelerinde rehberlik, varlıklarına bir mana, hayatlarına yeni bir anlam verebilmede eşlik edebilmektir.

MANEVİ DEĞERLER IŞIĞINDA DESTEK

Manevi destek ve Rehberlik; Psiko-terapi, sosyal bakım ya da tıbbi bir tedavi değildir.Manevi Destek ve Rehberlik Görevlisi; Psikolog, Psikiyatrist, Sosyal Hizmet Uzmanı, Tıbbi bir tedavici (Doktor) değildir. Manevi Destek ve Rehberlik Görevlisi; Sağlık Personeli ile multidisipliner bir yaklaşımla hizmet verir. Manevi Değerler ışığında Danışmanlık ve Rehberlik yaparak, Moral-Motivasyon desteği sunar.  Hastanede manevi destek hizmeti almak isteyen hasta, hasta yakını ve hastane personeli 3. Kat Yoğun Bakım girişinde bulunan Manevi Destek Birimine başvurabilirler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.