Fatih'in Cenazesinden İlginç Detay

Gebze 22.10.2018 - 19:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Fatih'in Cenazesinden İlginç Detay

Türk tarihinin en önemli liderlerinden olan Fatih Sultan Mehmed'in cenazesindeki detaylar duyanları şaşırttı.Twitter'da Kasım Bolat'ın yayınladığı bilgilerdeki detaylar şöyleydi;Fatih'in cenazesi İstanbul'un görebileceği en görkemli ve mistik merasimlerden biri oldu.Eski Türk adetlerine uyularak sultanın ok ve yayı kırılmış, tabutu üstüne konulmuştu. Atlarının eyerleri de ters çevrilmiş ve atların göz altlarına ağlıyor hissi vermek için kül dökülmüştü.Üç dinin önde gelenleri merasimde hazır bulunduğu gibi, İstanbul'da yaşayan herkes merasime katıldı.Sadece Müslümanlar değil, Musevi ve Hristiyanlar da ağlıyor, kimisi İncil'den, kimisi Tevrat'dan ve Müslümanlar da dualar ile takip ediyordu.Fatih'in tabutu saraydan büyük bir alay ile çıktı. Ancak burada en ilginci, Fatih'in tabutu önünde bal mumundan yapılmış bir heykeli ve üzerine sultanın kıyafetlerinin giydirilmiş olmasıydı.Bal mumundan heykel önde ve tabut arkada olmak üzere cenaze camiye getirildi.1444 yılında babası 2. Murat’ın isteği ile 12 yaşında tahta çıkan Fatih Sultan Mehmet; ülkenin genel durumu ve yaşının küçüklüğü nedeni ile yaklaşık 2 yıl kadar tahtta kaldıktan sonra, 1446 yılında padişahlığı kendi isteği ile babasına devretmiştir.Sultan Mehmet’in 2. kez padişah tahtına oturması 19 yaşında olmuştur.   Kaynak: Onedio

Türk tarihinin en önemli liderlerinden olan Fatih Sultan Mehmed'in cenazesindeki detaylar duyanları şaşırttı.Twitter'da Kasım Bolat'ın yayınladığı bilgilerdeki detaylar şöyleydi;Fatih'in cenazesi İstanbul'un görebileceği en görkemli ve mistik merasimlerden biri oldu.Eski Türk adetlerine uyularak sultanın ok ve yayı kırılmış, tabutu üstüne konulmuştu. Atlarının eyerleri de ters çevrilmiş ve atların göz altlarına ağlıyor hissi vermek için kül dökülmüştü.Üç dinin önde gelenleri merasimde hazır bulunduğu gibi, İstanbul'da yaşayan herkes merasime katıldı.Sadece Müslümanlar değil, Musevi ve Hristiyanlar da ağlıyor, kimisi İncil'den, kimisi Tevrat'dan ve Müslümanlar da dualar ile takip ediyordu.Fatih'in tabutu saraydan büyük bir alay ile çıktı. Ancak burada en ilginci, Fatih'in tabutu önünde bal mumundan yapılmış bir heykeli ve üzerine sultanın kıyafetlerinin giydirilmiş olmasıydı.Bal mumundan heykel önde ve tabut arkada olmak üzere cenaze camiye getirildi.1444 yılında babası 2. Murat’ın isteği ile 12 yaşında tahta çıkan Fatih Sultan Mehmet; ülkenin genel durumu ve yaşının küçüklüğü nedeni ile yaklaşık 2 yıl kadar tahtta kaldıktan sonra, 1446 yılında padişahlığı kendi isteği ile babasına devretmiştir.Sultan Mehmet’in 2. kez padişah tahtına oturması 19 yaşında olmuştur.

 

Kaynak: Onedio

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.