19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Fatih’in otağı sahipsiz kaldı!

Gebze 12.11.2019 - 09:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Fatih’in otağı sahipsiz kaldı!

Gebze’de bulunan Fatih Sultan Mehmet’in otağı olarak bilinen Hünkâr Çayırı’nın içki içenlerin mekânı haline geldi. Fatih Sultan Mehmet'in 27 Nisan 1481 Cuma günü İtalya üzerine yaptığı sefer sırasında ordusuyla mola verdiği veya otağını kurdurduğu Gebze’deki Hünkâr Çayırı’nın hali içer acısı durumda. 3 Mayıs 1481 tarihinde ölen Fatih Sultan Mehmet'in anısına kitabeli yapılan çeşme IV. Mehmet Dönemi'nde 1659 tarihinde Sadrazam İbrahim Paşa tarafından yaptırılmış ve bazı onarımlarla günümüze kadar ayakta kalabilmiştir. Ancak Fatih Sultan Mehmet’in otağı olarak bilinen Hünkâr Çayırı’nın bakımsızlıktan ve sahipsizlikten dolayı içki içenlerin mekânı hali geldi. VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ Özellikle akşam saatlerinde Hünkâr Çayırı’na gelen ve burada içki içenlerin tarihi yapıya zarar verdikleri görüldü. Yaşanan bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Bir çağ açıp çağ kapatan cihan padişahımızın dünyaya gözlerini yumduğu tarihi yer sarhoşların mekânı olmuş. Akşam saatlerinde buraya araçlarıyla gelenler bu tarihi yerde içki içip gidiyorlar. İçki içmeye gelenler ne yazık ki içtikleri içkilerin şişe veya kutularını da bu tarihi yere bırakıp gidiyorlar. Fatih Sultan Mehmet’in otağı olarak bilinen Hünkâr Çayırı’nın olduğu yerin bu hali gördükçe içimiz yanıyor. Fatih Sultan Mehmet’in resmen kemikleri sızlıyordur” dediler

Gebze’de bulunan Fatih Sultan Mehmet’in otağı olarak bilinen Hünkâr Çayırı’nın içki içenlerin mekânı haline geldi.

Fatih Sultan Mehmet'in 27 Nisan 1481 Cuma günü İtalya üzerine yaptığı sefer sırasında ordusuyla mola verdiği veya otağını kurdurduğu Gebze’deki Hünkâr Çayırı’nın hali içer acısı durumda. 3 Mayıs 1481 tarihinde ölen Fatih Sultan Mehmet'in anısına kitabeli yapılan çeşme IV. Mehmet Dönemi'nde 1659 tarihinde Sadrazam İbrahim Paşa tarafından yaptırılmış ve bazı onarımlarla günümüze kadar ayakta kalabilmiştir. Ancak Fatih Sultan Mehmet’in otağı olarak bilinen Hünkâr Çayırı’nın bakımsızlıktan ve sahipsizlikten dolayı içki içenlerin mekânı hali geldi.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Özellikle akşam saatlerinde Hünkâr Çayırı’na gelen ve burada içki içenlerin tarihi yapıya zarar verdikleri görüldü. Yaşanan bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Bir çağ açıp çağ kapatan cihan padişahımızın dünyaya gözlerini yumduğu tarihi yer sarhoşların mekânı olmuş. Akşam saatlerinde buraya araçlarıyla gelenler bu tarihi yerde içki içip gidiyorlar. İçki içmeye gelenler ne yazık ki içtikleri içkilerin şişe veya kutularını da bu tarihi yere bırakıp gidiyorlar. Fatih Sultan Mehmet’in otağı olarak bilinen Hünkâr Çayırı’nın olduğu yerin bu hali gördükçe içimiz yanıyor. Fatih Sultan Mehmet’in resmen kemikleri sızlıyordur” dediler

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.