Fatih’te Malpraktis ve Beyaz Kod Eğitimi!

Gebze 28.11.2019 - 10:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Fatih’te Malpraktis ve Beyaz Kod Eğitimi!

Gebze Fatih Devlet Hastanesinde görev yapan hekim ve sağlık personellerine, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Hukuk ve Muhakemat Birimi Avukat Süleyman Serbes tarafından beyaz kod ve malpraktis eğitimi verildi. Hastanın rızası ve izin, malpraktis, malpraktis halleri, tıbbi kötü uygulama halinde personelin sorumluluğu, tazmin sorumluluğu, beyaz kodun kapsamı ve hukuki yardım, yasal düzenlemeler, örnek mahkeme kararları, beyaz kod bildirimleri hakkında verilen eğitimlere, Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm Dr. Gökhan Nalbant, yönetim ekibi ve hastane çalışanları katılım gösterdi. Yoğun katılımın olduğu eğitimin sonunda Avukat Süleyman Serbes’e teşekkür belgesi takdim edildi. MALPRAKTİS NEDİR? Genel olarak tıbbi malpraktis, diğer bir deyişle doktorun tıbbi uygulama hatası; doktorun veya tıp merkezi, poliklinik, hastane vb. sağlık kuruluşlarının bilgisizliği, deneyimsizliği veya ilgisizliği nedeniyle yanlış teşhis, hatalı tedavi veya eksik bakım hizmeti neticesinde hastanın zarar görmesi olarak tanımlanabilir. BEYAZ KOD NEDİR? Dünya Sağlık Örgütü şiddeti “kişinin kendisine, karşısındaki bireye, gruba, topluma karşı yaralanma, ölüm, psikolojik zarar ve kayıpla sonuçlanan ya da sonuçlanması muhtemel fiziksel güç uygulaması veya tehdidinde bulunması” olarak tanımlamıştır. Beyaz Kod sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek için kullanılan acil durum yönetim aracıdır. Sağlık çalışanları şiddet olaylarına maruz kaldıklarında yeterli müdahale ve dış güvenlik gücü desteği sağlanarak, gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması ve gerçekleşen olayların analizinin yapılarak ilgili sağlık kurumuna özgü tedbirlerin alınması için çalışma yapılması amacıyla oluşturulmuş bir sistemdir.        

Gebze Fatih Devlet Hastanesinde görev yapan hekim ve sağlık personellerine, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Hukuk ve Muhakemat Birimi Avukat Süleyman Serbes tarafından beyaz kod ve malpraktis eğitimi verildi.

Hastanın rızası ve izin, malpraktis, malpraktis halleri, tıbbi kötü uygulama halinde personelin sorumluluğu, tazmin sorumluluğu, beyaz kodun kapsamı ve hukuki yardım, yasal düzenlemeler, örnek mahkeme kararları, beyaz kod bildirimleri hakkında verilen eğitimlere, Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm Dr. Gökhan Nalbant, yönetim ekibi ve hastane çalışanları katılım gösterdi. Yoğun katılımın olduğu eğitimin sonunda Avukat Süleyman Serbes’e teşekkür belgesi takdim edildi.

MALPRAKTİS NEDİR?

Genel olarak tıbbi malpraktis, diğer bir deyişle doktorun tıbbi uygulama hatası; doktorun veya tıp merkezi, poliklinik, hastane vb. sağlık kuruluşlarının bilgisizliği, deneyimsizliği veya ilgisizliği nedeniyle yanlış teşhis, hatalı tedavi veya eksik bakım hizmeti neticesinde hastanın zarar görmesi olarak tanımlanabilir.

BEYAZ KOD NEDİR?

Dünya Sağlık Örgütü şiddeti “kişinin kendisine, karşısındaki bireye, gruba, topluma karşı yaralanma, ölüm, psikolojik zarar ve kayıpla sonuçlanan ya da sonuçlanması muhtemel fiziksel güç uygulaması veya tehdidinde bulunması” olarak tanımlamıştır. Beyaz Kod sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek için kullanılan acil durum yönetim aracıdır. Sağlık çalışanları şiddet olaylarına maruz kaldıklarında yeterli müdahale ve dış güvenlik gücü desteği sağlanarak, gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması ve gerçekleşen olayların analizinin yapılarak ilgili sağlık kurumuna özgü tedbirlerin alınması için çalışma yapılması amacıyla oluşturulmuş bir sistemdir.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.