Faturayı ödeyemeyince elektriksiz kaldılar!

Siyaset 22.10.2019 - 18:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Faturayı ödeyemeyince elektriksiz kaldılar!

CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar sadece Ocak ayında Elektrik faturasını ödeyemeyen 3908 hanenin Elektriğinin kesildiğini söyledi. Özellikle son 4 ayda Elektriğe gelen yüzde 30’luk zam vatandaşı kara kara düşündürüyor. Faturaların el yaktığı kentimizde 2019 yılının Ocak ayında 3908 hane faturalarını ödeyemeyince Elektrikleri kesildi. YAZIN 7306 KEZ ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANDI CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar geçtiğimiz hafta SEDAŞ’ı eleştirerek Hereke’de çürüyen Elektrik direklerini gündeme getirmiş, elektrik direklerinin 2018 yılında yenileceğinin açıklanmasına rağmen 2019 yılının sonuna geldiğimiz dönemde halen bu direklerin değişmediğini söylemişti. Akar, yine sadece yaz döneminde yaşanan Elektrik kesintilerine dikkat çekerek Haziran- Temmuz ve Ağustos döneminde Kocaeli’de toplam 7306 kez Elektrik kesintisinin yaşandığını bunların 6771’inin bildirimsiz, 535 Elektrik kesintisinin de bildirimli olarak yapıldığını söyledi. KESİNTİLER DE ŞALTER VE SİGORTA FAKTÖRÜ Daha önce yapmış olduğu açıklama da yapılan yatırımların yetersiz olduğunu ancak vatandaşın faturalarındaki rakamların her yıl katlanarak arttığını belirten Akar, kentimizde yaz ayında gerçekleşen 7306 Elektrik kesintisinin 1238’nin aşırı yüklenme, şartel ve sigorta arızası, 850’sinin kuş çarpılması 500’ünün rüzgar kaynaklı olduğunu söyledi. YATIRIMLAR KAPLUMBAĞA ZAMLAR TAVŞAN HIZINDA Kocaeli de yapılan Elektrik Dağıtımına ilişkin yatırımları da SEDAŞ’tan talep eden CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’a cevap veren SEDAŞ 2019 yılı için toplam 42.971.566 TL bütçenin ayrıldığını 8 aylık süreçte bunun sadece 10.729.724 TL’sinin yatırım olarak gerçekleştiğini söyledi. Yapılacak yatırımların takipçisi olacağını belirten Akar, konu zam olunca tavşan yatırım olunca ancak kaplumbağa hızında olunduğunu söyledi.

CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar sadece Ocak ayında Elektrik faturasını ödeyemeyen 3908 hanenin Elektriğinin kesildiğini söyledi. Özellikle son 4 ayda Elektriğe gelen yüzde 30’luk zam vatandaşı kara kara düşündürüyor. Faturaların el yaktığı kentimizde 2019 yılının Ocak ayında 3908 hane faturalarını ödeyemeyince Elektrikleri kesildi.

YAZIN 7306 KEZ ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANDI

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar geçtiğimiz hafta SEDAŞ’ı eleştirerek Hereke’de çürüyen Elektrik direklerini gündeme getirmiş, elektrik direklerinin 2018 yılında yenileceğinin açıklanmasına rağmen 2019 yılının sonuna geldiğimiz dönemde halen bu direklerin değişmediğini söylemişti. Akar, yine sadece yaz döneminde yaşanan Elektrik kesintilerine dikkat çekerek Haziran- Temmuz ve Ağustos döneminde Kocaeli’de toplam 7306 kez Elektrik kesintisinin yaşandığını bunların 6771’inin bildirimsiz, 535 Elektrik kesintisinin de bildirimli olarak yapıldığını söyledi.

KESİNTİLER DE ŞALTER VE SİGORTA FAKTÖRÜ

Daha önce yapmış olduğu açıklama da yapılan yatırımların yetersiz olduğunu ancak vatandaşın faturalarındaki rakamların her yıl katlanarak arttığını belirten Akar, kentimizde yaz ayında gerçekleşen 7306 Elektrik kesintisinin 1238’nin aşırı yüklenme, şartel ve sigorta arızası, 850’sinin kuş çarpılması 500’ünün rüzgar kaynaklı olduğunu söyledi.

YATIRIMLAR KAPLUMBAĞA ZAMLAR TAVŞAN HIZINDA

Kocaeli de yapılan Elektrik Dağıtımına ilişkin yatırımları da SEDAŞ’tan talep eden CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’a cevap veren SEDAŞ 2019 yılı için toplam 42.971.566 TL bütçenin ayrıldığını 8 aylık süreçte bunun sadece 10.729.724 TL’sinin yatırım olarak gerçekleştiğini söyledi. Yapılacak yatırımların takipçisi olacağını belirten Akar, konu zam olunca tavşan yatırım olunca ancak kaplumbağa hızında olunduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.