19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

FETÖ hücresine operasyon: 39 gözaltı!

05.10.2016 - 17:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

FETÖ hücresine operasyon: 39 gözaltı!

FETÖ operasyonunda son dakika gelişmesi... Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kritolaşarak gizlenen ve 15 Temmuz darbe girişiminde görev almayıp yeni bir darbe girişimi için hazır bulunan 28'i albay, 5'i astsubay olmak üzere 33 şüpheli gözaltına alındı. Hücre ile irtibatta olan 6 FETÖ imamı da operasyona dahil edildi.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı  Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından yürütülen  soruşturma kapsamında, daha önce gözaltına alınan örgüt üyesi bazı sivil  şahısların verdiği ifadeler doğrultusunda yeni bir gelişme yaşandı.  Bu ifadeler ışığında harekete geçen savcılık, 15 Temmuz'daki darbe  girişiminde görev almayıp, daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini  gizledikleri iddia edilen 11'i kurmay olmak üzere 28 albay, 5 astsubay ile biri  merkeze çekilen vali yardımcısı olmak üzere 6 ''sivil imam'' dan oluşan 39  şüphelinin gözaltına alındımasına karar verdi. Kripto FETÖ'cü' subay ve astsubaylar operasyonla gözaltına alındı. YENİ DARBE İÇİN GİZLENDİLER! Gözaltına alınan şüphelilerin askeri lise ve harp okulu dönemlerinden itiabaren FETÖ ile irtibatta oldukları, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında geri planda durdukları, darbe sonrası FETÖ'cü askerlerin tamamının ordudan tasfiye edilmesinin önüne geçmek amacıyla 'Kripto, Uyuyan Hücre' olarak darbeye katılmadıkları, bir sonraki darbe girişimi ve benzeri eylemlerde görev almak üzere gizlendikleri anlaşıldı. 11 KURMAY ALBAY, 17 ALBAY, 5 ASTSUBAY 39 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanması ardından bugün Sabah saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. 11 kurmay albay, 17 albay, 5 astsubaydan oluşan asker şahıs ve asker şahıslar bağlantılı 6 imam toplam 39 kişi savcılıktaki sorguları ardından 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlaması kapsamında tutuklanmak üzere Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Şüpheliler sorguya alındı. Sivil imamlardan birinin Vali Yardımcısı Şaban Erdoğan olduğu ve tutuklamaya sevk edilen isimler arasında yer aldığı belirlendi. TAMAMEN DEŞİFRE OLMAMAK İÇİN 15 TEMMUZDA ORTAYA ÇIKMADILAR Şüphelilerin FETÖ'nün lise ve harp okulları öğrenim dönemlerinden başlayarak örgütün emri ile hareket ettikleri, uzun yıllar örgüt içerisinde bulundukları, 15 Temmuz'da dahi örgütün TSK'daki yapılanmasının tamamen deşifre olmaması adına ortaya çıkmadıkları belirlendi.    
FETÖ operasyonunda son dakika gelişmesi... Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kritolaşarak gizlenen ve 15 Temmuz darbe girişiminde görev almayıp yeni bir darbe girişimi için hazır bulunan 28'i albay, 5'i astsubay olmak üzere 33 şüpheli gözaltına alındı. Hücre ile irtibatta olan 6 FETÖ imamı da operasyona dahil edildi.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı  Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından yürütülen  soruşturma kapsamında, daha önce gözaltına alınan örgüt üyesi bazı sivil  şahısların verdiği ifadeler doğrultusunda yeni bir gelişme yaşandı.

 Bu ifadeler ışığında harekete geçen savcılık, 15 Temmuz'daki darbe  girişiminde görev almayıp, daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini  gizledikleri iddia edilen 11'i kurmay olmak üzere 28 albay, 5 astsubay ile biri  merkeze çekilen vali yardımcısı olmak üzere 6 ''sivil imam'' dan oluşan 39  şüphelinin gözaltına alındımasına karar verdi. Kripto FETÖ'cü' subay ve astsubaylar operasyonla gözaltına alındı.

YENİ DARBE İÇİN GİZLENDİLER!

Gözaltına alınan şüphelilerin askeri lise ve harp okulu dönemlerinden itiabaren FETÖ ile irtibatta oldukları, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında geri planda durdukları, darbe sonrası FETÖ'cü askerlerin tamamının ordudan tasfiye edilmesinin önüne geçmek amacıyla 'Kripto, Uyuyan Hücre' olarak darbeye katılmadıkları, bir sonraki darbe girişimi ve benzeri eylemlerde görev almak üzere gizlendikleri anlaşıldı.

11 KURMAY ALBAY, 17 ALBAY, 5 ASTSUBAY

39 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanması ardından bugün Sabah saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. 11 kurmay albay, 17 albay, 5 astsubaydan oluşan asker şahıs ve asker şahıslar bağlantılı 6 imam toplam 39 kişi savcılıktaki sorguları ardından 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlaması kapsamında tutuklanmak üzere Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Şüpheliler sorguya alındı. Sivil imamlardan birinin Vali Yardımcısı Şaban Erdoğan olduğu ve tutuklamaya sevk edilen isimler arasında yer aldığı belirlendi.

TAMAMEN DEŞİFRE OLMAMAK İÇİN 15 TEMMUZDA ORTAYA ÇIKMADILAR

Şüphelilerin FETÖ'nün lise ve harp okulları öğrenim dönemlerinden başlayarak örgütün emri ile hareket ettikleri, uzun yıllar örgüt içerisinde bulundukları, 15 Temmuz'da dahi örgütün TSK'daki yapılanmasının tamamen deşifre olmaması adına ortaya çıkmadıkları belirlendi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.