19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Fettah’tan Kocaeli Valiliğine Çağrı

Kocaeli 08.12.2015 - 10:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Fettah’tan Kocaeli Valiliğine Çağrı

Son yapılan Ekmek zammına tepkisini dile getiren TÜKODER Gebze Şube Başkanı Zeki Fettah sert konuştu.

Fettah, İlimizde yapılan  ekmek zammını haksız buluyoruz ve ilgili kuruluşları halkın ekmeği karşısında sorumlu davranmaya, halkın ekmeği ile oynamamaya çağırıyoruz."Tüketiciyi Koruma Derneği Gebze şubesi olarak, ekmek zammı ile ilgili tepkimizi açıkça ortaya koyuyoruz. TÜKODER, Kocaeli'de yapılan ekmek zammına karşıdır. Kocaeli, ekmeği en pahalı yediğimiz illerden biridir. Fırıncılar Odası'nın hiçbir vicdana sığmayan yüzde 25 zam kabul edilemez bir rakam oldu.” Ekmeğe yapılan zam, tüketiciye vurulan en büyük darbedir. Çünkü mevcut geliri ile temel ihtiyaçlarını karşılayamayan tüketicinin tek besin kaynağı ekmektir. Kocaeli Fırıncılar odası Başkanı gerekçesinde un, su, tuz işçi giderlerini bahane ederek asgari ücret zammının  %5–6 yı geçmediği bir Ülkede % 25 zam yapması tamamen vicdansızlıktır. Biz de TükoDer olarak buradan Fırıncılar odası Başkanına soruyoruz. Madem Un, Mazot, su, elektrik ve işçi giderleri çok pahalı duruma geldi de neden bu zamana kadar neden sustunuz? Neden bir tepki açıklaması yapmadınız? Her yıl olduğu gibi bu yılda Gariban vatandaşın yiyeceği ekmek üzerinden rant sağlama yoluna gidiyorsunuz? Sizce % 25’lik zam yapılması vicdani midir? Kocaeli fırıncılar Odasının sıraladığımız bu sorularımıza nasıl bir cevap vereceği tüm kamuoyu tarafından merakla beklenmektedir” Fettah açıklamasında, daha bugün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik,  "ekmeğe zam geleceği" iddialarına ilişkin soruyu yanıtlayarak söz konusu zammın gerçeği yansıtmadığının altını çizerek böyle bir şeyin söz konusu olmadığını kaydetti. Kocaeli valiliğine çağrı “TükoDer Gebze Şube Başkanı Zeki Fettah, açıklamasında Kocaeli Valisi Sn  Hasan Basri GÜZELOĞLU beyi göreve davet ederek bu haksız zam uygulaması konusunda gerekli incelemelerin yapılarak zam kararının geri alınması konusunda desteklerini bekliyoruz dedi. Fettah, Sn Valimizin bu konuda duyarlı olduğunu biliyoruz ve bu nedenle gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyor ve bekliyoruz” dedi.
Son yapılan Ekmek zammına tepkisini dile getiren TÜKODER Gebze Şube Başkanı Zeki Fettah sert konuştu.

Fettah, İlimizde yapılan  ekmek zammını haksız buluyoruz ve ilgili kuruluşları halkın ekmeği karşısında sorumlu davranmaya, halkın ekmeği ile oynamamaya çağırıyoruz."Tüketiciyi Koruma Derneği Gebze şubesi olarak, ekmek zammı ile ilgili tepkimizi açıkça ortaya koyuyoruz.

TÜKODER, Kocaeli'de yapılan ekmek zammına karşıdır. Kocaeli, ekmeği en pahalı yediğimiz illerden biridir. Fırıncılar Odası'nın hiçbir vicdana sığmayan yüzde 25 zam kabul edilemez bir rakam oldu.” Ekmeğe yapılan zam, tüketiciye vurulan en büyük darbedir. Çünkü mevcut geliri ile temel ihtiyaçlarını karşılayamayan tüketicinin tek besin kaynağı ekmektir. Kocaeli Fırıncılar odası Başkanı gerekçesinde un, su, tuz işçi giderlerini bahane ederek asgari ücret zammının  %5–6 yı geçmediği bir Ülkede % 25 zam yapması tamamen vicdansızlıktır.

Biz de TükoDer olarak buradan Fırıncılar odası Başkanına soruyoruz. Madem Un, Mazot, su, elektrik ve işçi giderleri çok pahalı duruma geldi de neden bu zamana kadar neden sustunuz? Neden bir tepki açıklaması yapmadınız? Her yıl olduğu gibi bu yılda Gariban vatandaşın yiyeceği ekmek üzerinden rant sağlama yoluna gidiyorsunuz? Sizce % 25’lik zam yapılması vicdani midir? Kocaeli fırıncılar Odasının sıraladığımız bu sorularımıza nasıl bir cevap vereceği tüm kamuoyu tarafından merakla beklenmektedir”

Fettah açıklamasında, daha bugün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik,  "ekmeğe zam geleceği" iddialarına ilişkin soruyu yanıtlayarak söz konusu zammın gerçeği yansıtmadığının altını çizerek böyle bir şeyin söz konusu olmadığını kaydetti.

Kocaeli valiliğine çağrı “TükoDer Gebze Şube Başkanı Zeki Fettah, açıklamasında Kocaeli Valisi Sn  Hasan Basri GÜZELOĞLU beyi göreve davet ederek bu haksız zam uygulaması konusunda gerekli incelemelerin yapılarak zam kararının geri alınması konusunda desteklerini bekliyoruz dedi. Fettah, Sn Valimizin bu konuda duyarlı olduğunu biliyoruz ve bu nedenle gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyor ve bekliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.