Fırıncılar zam için pusuda

Kocaeli 08.01.2017 - 12:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Fırıncılar zam için pusuda

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı tarafından yapılan açıklama Türkiye genelinde ‘ekmeğe zam gelecek mi?’ sorusunu da beraberinde getirdi. Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı konu ile ilgili Kocaeli’de gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti Maliyetleri fırsat bilen fırıncılar zaten zorda olan vatandaşları daha da zorlayacak fiyat artışı talebini dillendirmeye başladı .Kocaeli genelinde Bakanın ısralı takibi ile 1,25 olan ekmek fiyatı 1 Liraya düşmüş ve bu golü çıkarmak için fırsat bekleyen fırıncılar odası zam'da etkili olup zammı ilk uygulayacak il olacağı kesindir. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı yeni yılın gelmesiyle birlikte birçok üründe yapılan zam ve un fiyatlarının artışının ardından tüm Türkiye’yi etkileyecek bir açıklamada bulundu. Unda devam eden fiyat artışına Hükümetin dur diyememesi halinde zamlı un fiyatlarının ekmek fiyatlarında da artışa neden olması bekleniyor. NET BİR DURUM YOK Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı da konu ile ilgili gazetemize yapmış olduğu açıklamada Kocaeli’de de çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Sarı, “ Net bir durum söz konusu değil. Fırıncılar Odası Başkanımız gereken açıklamayı yapmış. Çalışmalarımız Kocaeli’de de sürüyor. Tamamlandığında Kocaeli’de de gereken açıklama yapılacaktır” ifadesine yer verdi. VALİLİK İTİRAZ ETMİŞTİ Kocaeli Valiliği geçtiğimiz Aralık ayında 1, 25 TL’den satılan ekmeğin fiyatını uygun bulmamış ve duruma itiraz etmişti. Güzeloğlu, yapılan zammı, 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 62. Maddesi’ne göre uygun görmeyerek vali yardımcılığı tarafından kurulacak komisyonda kararın görüşülmesini talep etmişti. 10 aylık sürenin ardından mahkeme Kocaeli Valiliğini haklı bulmuş, 250 gram ekmeğin 1 TL’den satılmasını uygun görmüştü. Una yapılan zammın bahane edilerek ekmeğe de yeni yıl ile birlikte yapılabilecek zammın nasıl bir tepki göreceği de merak konusu.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı tarafından yapılan açıklama Türkiye genelinde ‘ekmeğe zam gelecek mi?’ sorusunu da beraberinde getirdi. Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı konu ile ilgili Kocaeli’de gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti

Maliyetleri fırsat bilen fırıncılar zaten zorda olan vatandaşları daha da zorlayacak fiyat artışı talebini dillendirmeye başladı .Kocaeli genelinde Bakanın ısralı takibi ile 1,25 olan ekmek fiyatı 1 Liraya düşmüş ve bu golü çıkarmak için fırsat bekleyen fırıncılar odası zam'da etkili olup zammı ilk uygulayacak il olacağı kesindir.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı yeni yılın gelmesiyle birlikte birçok üründe yapılan zam ve un fiyatlarının artışının ardından tüm Türkiye’yi etkileyecek bir açıklamada bulundu. Unda devam eden fiyat artışına Hükümetin dur diyememesi halinde zamlı un fiyatlarının ekmek fiyatlarında da artışa neden olması bekleniyor.

NET BİR DURUM YOK
Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı da konu ile ilgili gazetemize yapmış olduğu açıklamada Kocaeli’de de çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Sarı, “ Net bir durum söz konusu değil. Fırıncılar Odası Başkanımız gereken açıklamayı yapmış. Çalışmalarımız Kocaeli’de de sürüyor. Tamamlandığında Kocaeli’de de gereken açıklama yapılacaktır” ifadesine yer verdi.

VALİLİK İTİRAZ ETMİŞTİ
Kocaeli Valiliği geçtiğimiz Aralık ayında 1, 25 TL’den satılan ekmeğin fiyatını uygun bulmamış ve duruma itiraz etmişti. Güzeloğlu, yapılan zammı, 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 62. Maddesi’ne göre uygun görmeyerek vali yardımcılığı tarafından kurulacak komisyonda kararın görüşülmesini talep etmişti. 10 aylık sürenin ardından mahkeme Kocaeli Valiliğini haklı bulmuş, 250 gram ekmeğin 1 TL’den satılmasını uygun görmüştü. Una yapılan zammın bahane edilerek ekmeğe de yeni yıl ile birlikte yapılabilecek zammın nasıl bir tepki göreceği de merak konusu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.