Firmalara faizsiz garanti

Ekonomi 18.12.2017 - 09:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Firmalara faizsiz garanti

Ekonomik büyümeye katkısı nedeniyle gündemden düşmeyen Kredi Garanti Fonu (KGF), 365 bin firmaya 220 milyar liralık kredi kullandırarak dünya rekoruna imza atarken, önemli bir atağa daha geçiyor. KGF Genel Müdürü İsmet Gergerli, 'faizsiz garanti sistemi' için de çalışmalara başladıklarını belirterek, günde 4 bin firmaya kefalet verebildiklerini söyledi. Halk Bankası'nın 20 milyar lira üzerinde Hazine garantili kredi kullandırdığını kaydeden Gergerli, gelecek yıl da 140 milyar liralık kullandırılacak alan olduğunu anlattı. Fon'un Türk reel sektörü için önemli bir katalizör olduğunu dile getiren Gergerli, "Geçtiğimiz yıl TOBB önderliğinde Nefes Kredisi yapıldı. Toplam 27 bin firma 2.6 milyar lira TOBB nefes kredisi kullandı" diye konuştu..

Ekonomik büyümeye katkısı nedeniyle gündemden düşmeyen Kredi Garanti Fonu (KGF), 365 bin firmaya 220 milyar liralık kredi kullandırarak dünya rekoruna imza atarken, önemli bir atağa daha geçiyor. KGF Genel Müdürü İsmet Gergerli'faizsiz garanti sistemi' için de çalışmalara başladıklarını belirterek, günde 4 bin firmaya kefalet verebildiklerini söyledi. Halk Bankası'nın 20 milyar lira üzerinde Hazine garantili kredi kullandırdığını kaydeden Gergerli, gelecek yıl da 140 milyar liralık kullandırılacak alan olduğunu anlattı. Fon'un Türk reel sektörü için önemli bir katalizör olduğunu dile getiren Gergerli, "Geçtiğimiz yıl TOBB önderliğinde Nefes Kredisi yapıldı. Toplam 27 bin firma 2.6 milyar lira TOBB nefes kredisi kullandı" diye konuştu..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.