19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Fiyat etiketini değiştiren 83 firmaya ceza!

Kocaeli 20.09.2018 - 10:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Fiyat etiketini değiştiren 83 firmaya ceza!

Kocaeli Valiliği, ”İlimizde haksız ticari uygulamalar ve fiyat etiketi kapsamında yapılan denetimler yapılıyor” diyerek basın duyurusunda bulundu.

Basın Duyurusunda bulunan Kocaeli Valiliği konuyla ilgili olarak, “Ülkemizde, son günlerde haksız yere döviz kurunda yaşanan artışla birlikte, bazı esnaf ve tacirlerimizin satışa arz etmiş oldukları mal veya hizmetlerde girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek, tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yaptıkları gözlenmiştir. HAKSIZ FİYAT ARTIŞI Bununla birlikte 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle “Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapmak” aldatıcı ticari uygulamalar kapsamına alınmıştır. Bu kapsamda Ticaret İl Müdürlüğü tarafından ilimiz genelinde fiyat etiketi ve haksız fiyat artışı hakkında yapılan denetimlerde; toplam 83 firmada 13.556 ürün denetlenmiş olup, 20 üründe fiyat etiketine aykırılıktan 5.480,00 TL idari yaptırım uygulanmıştır. Ayrıca 7 firmada toplam 1061 üründe haksız fiyat artışı tespit edilmiş olup, yaptırımlar uygulanmak üzere Ticaret Bakanlığına sevk edilmiştir. Haksız fiyat artışı ve fiyat etiketi kapsamında yapılan denetimler il genelinde yoğun bir şekilde devam ederek, bu yönde tespit edilen aykırılıklar hakkında gerekli yaptırımlar uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” dedi.  
Kocaeli Valiliği, ”İlimizde haksız ticari uygulamalar ve fiyat etiketi kapsamında yapılan denetimler yapılıyor” diyerek basın duyurusunda bulundu.

Basın Duyurusunda bulunan Kocaeli Valiliği konuyla ilgili olarak, “Ülkemizde, son günlerde haksız yere döviz kurunda yaşanan artışla birlikte, bazı esnaf ve tacirlerimizin satışa arz etmiş oldukları mal veya hizmetlerde girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek, tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yaptıkları gözlenmiştir.

HAKSIZ FİYAT ARTIŞI

Bununla birlikte 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle “Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapmak” aldatıcı ticari uygulamalar kapsamına alınmıştır. Bu kapsamda Ticaret İl Müdürlüğü tarafından ilimiz genelinde fiyat etiketi ve haksız fiyat artışı hakkında yapılan denetimlerde; toplam 83 firmada 13.556 ürün denetlenmiş olup, 20 üründe fiyat etiketine aykırılıktan 5.480,00 TL idari yaptırım uygulanmıştır. Ayrıca 7 firmada toplam 1061 üründe haksız fiyat artışı tespit edilmiş olup, yaptırımlar uygulanmak üzere Ticaret Bakanlığına sevk edilmiştir. Haksız fiyat artışı ve fiyat etiketi kapsamında yapılan denetimler il genelinde yoğun bir şekilde devam ederek, bu yönde tespit edilen aykırılıklar hakkında gerekli yaptırımlar uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.