G20 Gaziantep'teki IŞİD hücresinin hedefindeydi

19.11.2015 - 09:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

G20 Gaziantep'teki IŞİD hücresinin hedefindeydi

Sıhhiye’de yapılacak “Barış ve Demokrasi Mitingi” öncesi Ankara Garı önündeki toplanma noktasına düzenlenen canlı bomba saldırısı sonrası polis IŞİD’in “Antep emiri” olarak nitelediği Yunus D.’nin bilgisayarında katliam planlarını ele geçirdi. Planlara göre sırada G20, gece kulüpleri ve tarihi yerler vardı.

Ankara’da 103 kişinin yaşamını yitirdiği çifte canlı bomba saldırısının izini süren polis Gaziantep’te IŞİD terör örgütüne ait bazı hücre evi ve depolara baskın düzenlemişti. Yapılan baskınlarda “Ebu Ali” kod adını kullanan ve ortadan kaybolan IŞİD terör örgütünün “Gaziantep emiri” olarak tanımladığı Yunus D.’nin bilgisayarına el konulmuştu. Özel bilişim ekibi tarafından incelenen bilgisayarda, örgütün faaliyetlerinin yer aldığı arşive girilerek örgütün Suriye’deki komuta merkezi ile yaptığı mesajlaşma trafiğine ulaşıldı. Kanlı terör örgütünün Ankara, İzmir, Antalya ve İstanbul başta olmak üzere 18 ilde 26 noktayı hedef aldığı, Paris saldırısında olduğu gibi gece kulüpleri ile eğlence mekânları ve tarihi yerlerin eylem planları içinde olduğu belirlendi. Yunus D.’nin Suriye’deki IŞİD emirine gönderdiği bir mesajda, “Abi, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, İskenderun, Mersin ve doğu illerinde bize eylem yapacak, ev ayarlayacak, bu bölgeleri bilen kardeşler lazım. Her şehre, bir iki tane adam yerleştirmemiz lazım” dediği ortaya çıktı. Yunus D.’nin kanlı Ankara saldırısından sonra Emire gönderdiği mesaj da ele geçirildi. Mersin, Adana, Suruç ve Ankara saldırılarını kast ettiği ifade edilen Yunus D.’nin mesajında “4 amelimizi gerçekleştirdik” ifadelerini kullandığı belirlendi. Yunus D.’nin bilgisayarında yapılan incelemede, arkasında kodlu mesajlar bulunan binlerce fotoğrafa da ulaşıldı. Uzmanların bu fotoğraflar üzerindeki incelemesinin devam ettiği kaydedildi. 17 EKİM’DE BİLDİRİLDİ Örgüt üyelerinin hedefleri arasında G20 zirvesinin bulunduğu da tespit edildi. Bazı örgüt üyelerinin zirve için Türkiye’ye gelen dünya liderlerinin kalacakları otellerin çevresinde ve gezebilecekleri muhtemel turistik mekânlarda keşif yaptığı belirlendi. Ankara patlamasından (10 Ekim) sadece 7 gün sonra yani 17 Ekim’de elde edilen bu bilgi sonrası, örgütün hedefinde bulunan 18 ilin emniyeti uyarıldı. G20 Zirvesi’nin yapıldığı Antalya’da geniş güvenlik önlemleri alındı.
Sıhhiye’de yapılacak “Barış ve Demokrasi Mitingi” öncesi Ankara Garı önündeki toplanma noktasına düzenlenen canlı bomba saldırısı sonrası polis IŞİD’in “Antep emiri” olarak nitelediği Yunus D.’nin bilgisayarında katliam planlarını ele geçirdi. Planlara göre sırada G20, gece kulüpleri ve tarihi yerler vardı.

Ankara’da 103 kişinin yaşamını yitirdiği çifte canlı bomba saldırısının izini süren polis Gaziantep’te IŞİD terör örgütüne ait bazı hücre evi ve depolara baskın düzenlemişti. Yapılan baskınlarda “Ebu Ali” kod adını kullanan ve ortadan kaybolan IŞİD terör örgütünün “Gaziantep emiri” olarak tanımladığı Yunus D.’nin bilgisayarına el konulmuştu. Özel bilişim ekibi tarafından incelenen bilgisayarda, örgütün faaliyetlerinin yer aldığı arşive girilerek örgütün Suriye’deki komuta merkezi ile yaptığı mesajlaşma trafiğine ulaşıldı. Kanlı terör örgütünün Ankara, İzmir, Antalya ve İstanbul başta olmak üzere 18 ilde 26 noktayı hedef aldığı, Paris saldırısında olduğu gibi gece kulüpleri ile eğlence mekânları ve tarihi yerlerin eylem planları içinde olduğu belirlendi.

Yunus D.’nin Suriye’deki IŞİD emirine gönderdiği bir mesajda, “Abi, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, İskenderun, Mersin ve doğu illerinde bize eylem yapacak, ev ayarlayacak, bu bölgeleri bilen kardeşler lazım. Her şehre, bir iki tane adam yerleştirmemiz lazım” dediği ortaya çıktı. Yunus D.’nin kanlı Ankara saldırısından sonra Emire gönderdiği mesaj da ele geçirildi. Mersin, Adana, Suruç ve Ankara saldırılarını kast ettiği ifade edilen Yunus D.’nin mesajında “4 amelimizi gerçekleştirdik” ifadelerini kullandığı belirlendi. Yunus D.’nin bilgisayarında yapılan incelemede, arkasında kodlu mesajlar bulunan binlerce fotoğrafa da ulaşıldı. Uzmanların bu fotoğraflar üzerindeki incelemesinin devam ettiği kaydedildi.

17 EKİM’DE BİLDİRİLDİ

Örgüt üyelerinin hedefleri arasında G20 zirvesinin bulunduğu da tespit edildi. Bazı örgüt üyelerinin zirve için Türkiye’ye gelen dünya liderlerinin kalacakları otellerin çevresinde ve gezebilecekleri muhtemel turistik mekânlarda keşif yaptığı belirlendi. Ankara patlamasından (10 Ekim) sadece 7 gün sonra yani 17 Ekim’de elde edilen bu bilgi sonrası, örgütün hedefinde bulunan 18 ilin emniyeti uyarıldı. G20 Zirvesi’nin yapıldığı Antalya’da geniş güvenlik önlemleri alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.