GAZETECİ OBJEKTİF OLMALI

Dilovası 22.04.2016 - 14:09, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

GAZETECİ OBJEKTİF OLMALI

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, son zamanlarda hakkında ortaya atılan çirkin ve iftira nitelikli karalama haberler ile ilgili olarak yazılı basın açıklamasında bulundu. Başkan Toltar, yaptığı açıklamada “Son zamanlarda hakkımda bazı gazeteler ve yayın organları tarafından yapılan karalama, iftira ve çirkin haber ve yorumlar şahsımı derinden üzmüştür. Hiçbir gerçekliğe dayanmayan ve birilerinin açıklamalarına atfen yapılan haberlerin maksatlı ve itibarsızlaştırmaya yönelik olduğu açıkça ortadadır. SEVDAMIZ HİZMET Ancak göreve geldiğimiz günden bu yana yapılan bu tür karalama ve itibarsızlaştırmaya yönelik haberler karşısında hiçbir zaman yılmadık aksine daha da çok hırslanarak bu tür karalamaların hizmet sevdamızın önüne geçmesine izin vermedik. Bundan sonrada vermeyeceğiz. Biz halkımıza olan sorumluluğumuzun bilinci ve Dilovası’na olan sevdamız ile hizmet etmeye devam edeceğiz. GAZETECİ OBJEKTİF OLMALI  Yine de belirtmek gerekir ki basın mensuplarının mesleklerini icra ederken tarafsız ve objektif olmaları ilkesinden hareketle şahsımı ilgilendiren haber ve yorumlarda tarafımdan görüş alınması ve haberin doğruluğunun araştırılması, doğru olması halinde yayınlanması esas olmalıdır. Aksi takdirde yalan ve yanlış haberlerle kamuoyunun yanıltılması söz konusu olacaktır. GEREKİRSE YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ Gazetecilik etiğine sığmayan bu yayınlara son verilmemesi ve maksatlı haber ve yorumlara devam edilmesi halinde bizde haklı olarak yasal yollara başvuracağımızı belirtmek istiyorum.”dedi.  

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, son zamanlarda hakkında ortaya atılan çirkin ve iftira nitelikli karalama haberler ile ilgili olarak yazılı basın açıklamasında bulundu.

Başkan Toltar, yaptığı açıklamada “Son zamanlarda hakkımda bazı gazeteler ve yayın organları tarafından yapılan karalama, iftira ve çirkin haber ve yorumlar şahsımı derinden üzmüştür. Hiçbir gerçekliğe dayanmayan ve birilerinin açıklamalarına atfen yapılan haberlerin maksatlı ve itibarsızlaştırmaya yönelik olduğu açıkça ortadadır.

SEVDAMIZ HİZMET

Ancak göreve geldiğimiz günden bu yana yapılan bu tür karalama ve itibarsızlaştırmaya yönelik haberler karşısında hiçbir zaman yılmadık aksine daha da çok hırslanarak bu tür karalamaların hizmet sevdamızın önüne geçmesine izin vermedik. Bundan sonrada vermeyeceğiz. Biz halkımıza olan sorumluluğumuzun bilinci ve Dilovası’na olan sevdamız ile hizmet etmeye devam edeceğiz.

GAZETECİ OBJEKTİF OLMALI 

Yine de belirtmek gerekir ki basın mensuplarının mesleklerini icra ederken tarafsız ve objektif olmaları ilkesinden hareketle şahsımı ilgilendiren haber ve yorumlarda tarafımdan görüş alınması ve haberin doğruluğunun araştırılması, doğru olması halinde yayınlanması esas olmalıdır. Aksi takdirde yalan ve yanlış haberlerle kamuoyunun yanıltılması söz konusu olacaktır.

GEREKİRSE YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ

Gazetecilik etiğine sığmayan bu yayınlara son verilmemesi ve maksatlı haber ve yorumlara devam edilmesi halinde bizde haklı olarak yasal yollara başvuracağımızı belirtmek istiyorum.”dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.