Gebze - Darıca tramvay hattı için proje hazırlanacak

Gebze 28.01.2016 - 10:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Gebze - Darıca tramvay hattı için proje hazırlanacak

Gebze-Darıca-İzmit hafif raylı sistemleri için proje ve danışmanlık hizmeti alınacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü tarafından Gebze-Darıca Hafif Raylı Sistem (HRS) ve İzmit Tramvay Uzatma Hatları Uygulamaya Esas Kesin Projelerinin Hazırlanması Mühendislik Hizmetleri ve Danışmanlık hizmeti işi için ön yeterlilik ihalesi yapıldı. ÖN YETERLİLİK BAŞVURULARI ALINDI Yeterli tecrübeye sahip aday firmalar teklif vermek üzere ön yeterlilik başvurusuna davet edildi. Ön yeterlilik değerlendirmesi sonucu yeterliliği tespit edilenler arasından ön yeterlilik şartnamesinde belirtilen kriterlere göre sıralanacak firmalar ihalenin yaklaşık 2 ay sonra yapılacak ikinci etabına davet edilecek. İhale toplam 62 adet iş kaleminden oluşuyor. Yaklaşık 12 kilometrelik Gebze-Darıca Hafif Raylı Sistem ve 8 kilometrelik İzmit Tramvay Uzatma hatlarının ön ve uygulamaya esas kesin projeleri ile yapım işi için ihale dokümanlarının hazırlanması hizmetlerini kapsıyor. ULAŞIM ANA PLANI DOĞRULTUSUNDA Ulaşım Ana Planı doğrultusunda önerilen Gebze-Darıca Hafif Raylı Sistem Hattı ve İzmit Tramvay Uzatma Hatları ön ve uygulama esas kesin projeleri ile yapım ihale dokümanlarının elde edilmesi amaçlanıyor. İzmit sektörü için Ulaşım Ana Planı doğrultusunda yapımı devam eden Sekapark-Otogar Tramvay Hattı kapsamında yeni oluşan sosyal donatı alanları ile kent merkezini bağlamak üzere uzatma hatlarına ihtiyaç duyuldu, bu kapsamda projelendirme çalışmaları yapılmaya başlandı. 5 FİRMA BAŞVURDU Kocaeli Ulaşım Ana Planı doğrultusunda önerilen Gebze sektörünün kuzey-güney doğrultusunda belirlenen yaklaşık 12 kilometrelik Gebze-Darıca Hafif Raylı Sistem Hattının ve İzmit sektöründe yaklaşık 8 kilometrelik İzmit Tramvay Uzatma Hatları kapsayacak Uygulamaya Esas Kesin Projelerinin Hazırlanması Mühendislik Hizmetleri ve Danışmanlık hizmeti verecek yüklenici firmanın 450 günde işi tamamlaması isteniyor. Ön yeterlilik başvurusunda bulunan firmalar ise şöyle; SIRA NO FİRMA 1 Su Yapı Müh. Ve Müş. A.Ş 2 Yüksel Proje Uluslararası A.Ş. 3 Geodata Engıneerıng S.P.A 4 Proyapı Mühendislik Müşavirlik A.Ş. 5 Ove Arup Partners Internatıonal Ltd.+ Arup Müh. Şti. iş ortaklığı
Gebze-Darıca-İzmit hafif raylı sistemleri için proje ve danışmanlık hizmeti alınacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü tarafından Gebze-Darıca Hafif Raylı Sistem (HRS) ve İzmit Tramvay Uzatma Hatları Uygulamaya Esas Kesin Projelerinin Hazırlanması Mühendislik Hizmetleri ve Danışmanlık hizmeti işi için ön yeterlilik ihalesi yapıldı.

ÖN YETERLİLİK BAŞVURULARI ALINDI

Yeterli tecrübeye sahip aday firmalar teklif vermek üzere ön yeterlilik başvurusuna davet edildi. Ön yeterlilik değerlendirmesi sonucu yeterliliği tespit edilenler arasından ön yeterlilik şartnamesinde belirtilen kriterlere göre sıralanacak firmalar ihalenin yaklaşık 2 ay sonra yapılacak ikinci etabına davet edilecek. İhale toplam 62 adet iş kaleminden oluşuyor. Yaklaşık 12 kilometrelik Gebze-Darıca Hafif Raylı Sistem ve 8 kilometrelik İzmit Tramvay Uzatma hatlarının ön ve uygulamaya esas kesin projeleri ile yapım işi için ihale dokümanlarının hazırlanması hizmetlerini kapsıyor.

ULAŞIM ANA PLANI DOĞRULTUSUNDA

Ulaşım Ana Planı doğrultusunda önerilen Gebze-Darıca Hafif Raylı Sistem Hattı ve İzmit Tramvay Uzatma Hatları ön ve uygulama esas kesin projeleri ile yapım ihale dokümanlarının elde edilmesi amaçlanıyor. İzmit sektörü için Ulaşım Ana Planı doğrultusunda yapımı devam eden Sekapark-Otogar Tramvay Hattı kapsamında yeni oluşan sosyal donatı alanları ile kent merkezini bağlamak üzere uzatma hatlarına ihtiyaç duyuldu, bu kapsamda projelendirme çalışmaları yapılmaya başlandı.

5 FİRMA BAŞVURDU

Kocaeli Ulaşım Ana Planı doğrultusunda önerilen Gebze sektörünün kuzey-güney doğrultusunda belirlenen yaklaşık 12 kilometrelik Gebze-Darıca Hafif Raylı Sistem Hattının ve İzmit sektöründe yaklaşık 8 kilometrelik İzmit Tramvay Uzatma Hatları kapsayacak Uygulamaya Esas Kesin Projelerinin Hazırlanması Mühendislik Hizmetleri ve Danışmanlık hizmeti verecek yüklenici firmanın 450 günde işi tamamlaması isteniyor.

Ön yeterlilik başvurusunda bulunan firmalar ise şöyle;

SIRA NO

FİRMA

1

Su Yapı Müh. Ve Müş. A.Ş

2

Yüksel Proje Uluslararası A.Ş.

3

Geodata Engıneerıng S.P.A

4

Proyapı Mühendislik Müşavirlik A.Ş.

5

Ove Arup Partners Internatıonal Ltd.+ Arup Müh. Şti. iş ortaklığı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.