Gebze- Orhangazi- İzmir otoban ücreti

Gebze 06.12.2018 - 10:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze- Orhangazi- İzmir otoban ücreti

Gebze, Orhangazi, İzmir otoyolu bünyesinde yapımı tamamlanan ve ayrıca Saruhanlı ile Kemalpaşa arasında bulunan bölümün trafiğe açılmasından sonra Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından geçiş fiyatları belli oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olarak hizmetlerine devam eden Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından İzmir- İstanbul otoyolu için uygulanacak olan geçiş ücretleri kamuoyu ile paylaşıldı. Söz konusu ‘Yap-İşlet-Devret’ modeliyle beraber düzenlenen ve Gebze - Orhangazi - İzmir otoyolu kapsamına yapımı sona eren ve bu kapsamda İzmir Kesimi Saruhanlı Kavşağı ile Kemalpaşa Kavşağı arasının da trafiğe açılmasıyla beraber araç geçişi başladı. Buna göre Karayolları Genel Müdürlüğü ise söz konusu alanın trafiğe açılmasıyla beraber fiyat tablosunu kamuoyu ile paylaştı. OTOYOL ÜCRET TABLOSU Aralarında 59 kilometre bulunduğu ifade edilen İzmir ve Saruhanlı için toplam 5 sınıf araç kategorisi için açıklanan ücretler ise şu şekilde; 1- Dingil aralığı 3.20 metreden az olan iki akslı araçların kapsama alındığı sınıf için açıklanan geçiş ücreti 18 Türk Lirası 40 kuruş olarak duyuruldu. 2- Dingil aralığı 3,20 ila 3,20 metreden büyük olan her türlü iki Dingilli araçların kapsama alındığı geçiş ücreti ise 29 Türk Lirası 45 kuruş olarak bildirildi. 3- 3 Dingilli her türlü aracın kapsama alındığı ücret ise 35 Türk Lirası olarak açıklandı. 4- 4 ile 5 Dingili olan her türlü araç geçişinde ise 46 Türk Lirası 40 kuruş ücret alınacak. 5- Dingili 6 veya daha fazlası olan araçlara ise geçiş ücreti olarak 58 Türk Lirası 55 kuruş belirlendi. 6- Son olarak ise motosikletlere uygulanacak olan geçiş ücreti ise 12 Türk Lirası 90 kuruş olarak bildirildi.

Gebze, Orhangazi, İzmir otoyolu bünyesinde yapımı tamamlanan ve ayrıca Saruhanlı ile Kemalpaşa arasında bulunan bölümün trafiğe açılmasından sonra Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından geçiş fiyatları belli oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olarak hizmetlerine devam eden Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından İzmir- İstanbul otoyolu için uygulanacak olan geçiş ücretleri kamuoyu ile paylaşıldı. Söz konusu ‘Yap-İşlet-Devret’ modeliyle beraber düzenlenen ve Gebze - Orhangazi - İzmir otoyolu kapsamına yapımı sona eren ve bu kapsamda İzmir Kesimi Saruhanlı Kavşağı ile Kemalpaşa Kavşağı arasının da trafiğe açılmasıyla beraber araç geçişi başladı. Buna göre Karayolları Genel Müdürlüğü ise söz konusu alanın trafiğe açılmasıyla beraber fiyat tablosunu kamuoyu ile paylaştı.

OTOYOL ÜCRET TABLOSU

Aralarında 59 kilometre bulunduğu ifade edilen İzmir ve Saruhanlı için toplam 5 sınıf araç kategorisi için açıklanan ücretler ise şu şekilde;

1- Dingil aralığı 3.20 metreden az olan iki akslı araçların kapsama alındığı sınıf için açıklanan geçiş ücreti 18 Türk Lirası 40 kuruş olarak duyuruldu.

2- Dingil aralığı 3,20 ila 3,20 metreden büyük olan her türlü iki Dingilli araçların kapsama alındığı geçiş ücreti ise 29 Türk Lirası 45 kuruş olarak bildirildi.

3- 3 Dingilli her türlü aracın kapsama alındığı ücret ise 35 Türk Lirası olarak açıklandı.

4- 4 ile 5 Dingili olan her türlü araç geçişinde ise 46 Türk Lirası 40 kuruş ücret alınacak.

5- Dingili 6 veya daha fazlası olan araçlara ise geçiş ücreti olarak 58 Türk Lirası 55 kuruş belirlendi.

6- Son olarak ise motosikletlere uygulanacak olan geçiş ücreti ise 12 Türk Lirası 90 kuruş olarak bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.