Gebze Adliyesi Aşurede Buluştu

Gebze 28.09.2018 - 09:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze Adliyesi Aşurede Buluştu

Gebze Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından düzenlenen aşure programında 500 kişiye aşure dağıtıldı.

Gebze Denetimli Serbestlik Müdürlünde Muharrem ayı hasebiyle aşure programı gerçekleştirildi. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulları Başkanlığının toplantısı ile birlikte denetimli serbestlik hizmetleri kapsamında infazına devam edilen kişilerin, toplum içinde denetim, takip ve iyileştirilmesi ile yeniden topluma kazandırılmalarına yönelik çalışmalarını sürdüren Gebze Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi. Programda Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Başsavcı Vekili Sıddık İlgar, Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak, koruma kurulu üyeleri, Gebze Adliyesi hakim ve savcıları ile birlikte Gebze Adliyesi personelleri ve infazına devam edilen yükümlülere aşure ikramında bulunuldu. Programda konuşan Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak, "Aşure programını düzenleyen Gebze Denetimli Serbestlik Müdürlüğü adına böylesine anlamlı bir günde sizlerle bir arada olmanın gururunu yaşıyor, herkesi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz Aşure programına katkılarında dolayı Gebze Belediyesi ile sevgi, barış ve kardeşlik ayı olan Muharrem ayında bizleri yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi. Daha sonra konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, problemlerin birlikle aşılabileceğinin altını çizerek, "Muharrem ayı ve Aşure Günü'nün inanç tarihimizde önemli bir yeri vardır. 10 Muharrem, yani Aşure Günü dinler tarihinde kutsal bir gündür. Kaynaklarda ifade edildiğine göre, aşure gününde birçok peygamberin hayatında önemli ve olumlu olaylar meydana gelmiştir. Ülke olarak geçmişte yaşadığımız sıkıntılarımız var. Biz bu sıkıntıları kardeşlik bağlarımızı sıkı tutarak ve birbirimize kenetlenerek atlattık. Aşure günü münasebetiyle yapmış olduğumuz programı birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin nişanı olması için tertipledik. Bu günlerde barışa ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Geleceğimiz için huzurlu toplum oluşturmak hepimizin görevidir. Aziz topraklarımız uğruna şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin nişanesi olan programlarımızın daha da artarak sürdürülmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması ile, nice aşure günlerinde buluşmamız temennileri ile, programın düzenlenmesini sağlayan Gebze Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne ve tüm katılımcılara teşekkür etti" diye konuştu. Konuşmanın ardından okunan dualar sonrasında Cumhuriyet Başsavcısı Kuruçay, tarafından katılımcılara aşure ikramında bulunuldu. Yoğun ilgi gösterilen programda 500 kişilik aşure dağıtımı yapıldı. 
Gebze Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından düzenlenen aşure programında 500 kişiye aşure dağıtıldı.



Gebze Denetimli Serbestlik Müdürlünde Muharrem ayı hasebiyle aşure programı gerçekleştirildi. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulları Başkanlığının toplantısı ile birlikte denetimli serbestlik hizmetleri kapsamında infazına devam edilen kişilerin, toplum içinde denetim, takip ve iyileştirilmesi ile yeniden topluma kazandırılmalarına yönelik çalışmalarını sürdüren Gebze Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi. Programda Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Başsavcı Vekili Sıddık İlgar, Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak, koruma kurulu üyeleri, Gebze Adliyesi hakim ve savcıları ile birlikte Gebze Adliyesi personelleri ve infazına devam edilen yükümlülere aşure ikramında bulunuldu.

Programda konuşan Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak, "Aşure programını düzenleyen Gebze Denetimli Serbestlik Müdürlüğü adına böylesine anlamlı bir günde sizlerle bir arada olmanın gururunu yaşıyor, herkesi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz Aşure programına katkılarında dolayı Gebze Belediyesi ile sevgi, barış ve kardeşlik ayı olan Muharrem ayında bizleri yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, problemlerin birlikle aşılabileceğinin altını çizerek, "Muharrem ayı ve Aşure Günü'nün inanç tarihimizde önemli bir yeri vardır. 10 Muharrem, yani Aşure Günü dinler tarihinde kutsal bir gündür. Kaynaklarda ifade edildiğine göre, aşure gününde birçok peygamberin hayatında önemli ve olumlu olaylar meydana gelmiştir. Ülke olarak geçmişte yaşadığımız sıkıntılarımız var. Biz bu sıkıntıları kardeşlik bağlarımızı sıkı tutarak ve birbirimize kenetlenerek atlattık. Aşure günü münasebetiyle yapmış olduğumuz programı birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin nişanı olması için tertipledik. Bu günlerde barışa ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Geleceğimiz için huzurlu toplum oluşturmak hepimizin görevidir. Aziz topraklarımız uğruna şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin nişanesi olan programlarımızın daha da artarak sürdürülmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması ile, nice aşure günlerinde buluşmamız temennileri ile, programın düzenlenmesini sağlayan Gebze Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne ve tüm katılımcılara teşekkür etti" diye konuştu.

Konuşmanın ardından okunan dualar sonrasında Cumhuriyet Başsavcısı Kuruçay, tarafından katılımcılara aşure ikramında bulunuldu. Yoğun ilgi gösterilen programda 500 kişilik aşure dağıtımı yapıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.