19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze, Allah’a Emanet!

Gebze 21.12.2018 - 09:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze, Allah’a Emanet!

Meteoroloji uzmanları kar alarmı verdiği bu kış şartları döneminde deprem uzmanları da olası bir depremin haberciliğini yaparken, bölge halkı “Bu soğukta bir deprem olursa ne yaparız?” sorusunu sormaya başladı.

ÇINARCIK DEPREMİ GERÇEĞİ HATIRLATTI Dün sabah Yalova Çınarcık’ta 4.5 şiddetinde meydana gelen depremin ardından, mevsim şartlarının da olumsuz durumu göz önüne alındığında bölge halkına karamsar bir senaryo ortaya çıkardı. Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, boşaltılan askeri alan içinde bir Deprem  toplanma merkezi konuşlanmasına ilişkin çağrılarını, “Bu havada deprem olsa depremden ölmesek kış şartlarından ölürüz.” Sözleri bir kez daha gündeme geldi. Çiler, dün yine, “Düşünün bir kar bastırsa. İletişim zaten deprem sonrası çöküyor. Soğuk havadan nasıl korunacağız? Duş, tuvalet gibi temel ihtiyaçları nasıl karşılayacağız? Nerede barınacağız? Hele de bebeği olan, engelli yakını olan, hastası olan, yaşlısı olan aileler için deprem ve kış şartları esnasında temel ihtiyaçları sağlanacağı bir merkez oluşturulmalı.” dedi. HERKES ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPMALI Kocaeli'nin Marmara Depremi'nde en çok etkilenen şehir olduğuna dikkati çeken AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu "Akıllı kent uygulamaları dünyada gittikçe yaygınlaşıyor. Biz de bu uygulamaları afet risklerinin azaltılması anlamında kullanmak istiyoruz. Biz bu proje kapsamında Kocaeli'yi pilot il seçtik. Bu çalışmayı burada geliştirdikten sonra bütün Türkiye'de yaygınlaştırmayı umuyoruz." diye konuşurken, Gebze Askeri Alanı içinde bir toplanma merkezinin uluşturulmasına ilişkin henüz bir girişim yapılmadı. Dr. Güllüoğlu, afet yönetiminde iş birliği yapmanın kendileri için kıymetli olduğunun altını çizerek, "Hiçbir kurum tek başına bu konuların altından kalkabilme becerisine sahip değil. Olması da beklenmez çünkü belediyenin baktığı yön başkadır, üniversitenin bilgisi, becerisi başkadır, merkezi kurumların bilgisi, becerisi ve yetkisi başkadır. Bunları tamamlayıcı olarak kullanmak daha etkin bir yaklaşım olacaktır." değerlendirmesinde bulundu. KURUMLAR ÇALIŞMA YAPSIN Gebze halkı dün Yalova Çınarcık’ta meydana gelen depremin şiddeti ve hissedilme oranının ardında toplanma merkezinin acil konuşlandırılmasına ilişkin Kocaeli Valiliğini, Gebze Kaymakamlığı’nı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı Gebze Belediye Başkanlığı’nı, AFAD Başkanlığı’nı, Gebze Teknik Üniversitesi’ni, Gebze Ticaret odasını ve Türk Kızılay’ının bir çalışma başlatmasını istedi. Haber: Adnan Ayvaz
Meteoroloji uzmanları kar alarmı verdiği bu kış şartları döneminde deprem uzmanları da olası bir depremin haberciliğini yaparken, bölge halkı “Bu soğukta bir deprem olursa ne yaparız?” sorusunu sormaya başladı.

ÇINARCIK DEPREMİ GERÇEĞİ HATIRLATTI

Dün sabah Yalova Çınarcık’ta 4.5 şiddetinde meydana gelen depremin ardından, mevsim şartlarının da olumsuz durumu göz önüne alındığında bölge halkına karamsar bir senaryo ortaya çıkardı. Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, boşaltılan askeri alan içinde bir Deprem  toplanma merkezi konuşlanmasına ilişkin çağrılarını, “Bu havada deprem olsa depremden ölmesek kış şartlarından ölürüz.” Sözleri bir kez daha gündeme geldi. Çiler, dün yine, “Düşünün bir kar bastırsa. İletişim zaten deprem sonrası çöküyor. Soğuk havadan nasıl korunacağız? Duş, tuvalet gibi temel ihtiyaçları nasıl karşılayacağız? Nerede barınacağız? Hele de bebeği olan, engelli yakını olan, hastası olan, yaşlısı olan aileler için deprem ve kış şartları esnasında temel ihtiyaçları sağlanacağı bir merkez oluşturulmalı.” dedi.

HERKES ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPMALI

Kocaeli'nin Marmara Depremi'nde en çok etkilenen şehir olduğuna dikkati çeken AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu "Akıllı kent uygulamaları dünyada gittikçe yaygınlaşıyor. Biz de bu uygulamaları afet risklerinin azaltılması anlamında kullanmak istiyoruz. Biz bu proje kapsamında Kocaeli'yi pilot il seçtik. Bu çalışmayı burada geliştirdikten sonra bütün Türkiye'de yaygınlaştırmayı umuyoruz." diye konuşurken, Gebze Askeri Alanı içinde bir toplanma merkezinin uluşturulmasına ilişkin henüz bir girişim yapılmadı. Dr. Güllüoğlu, afet yönetiminde iş birliği yapmanın kendileri için kıymetli olduğunun altını çizerek, "Hiçbir kurum tek başına bu konuların altından kalkabilme becerisine sahip değil. Olması da beklenmez çünkü belediyenin baktığı yön başkadır, üniversitenin bilgisi, becerisi başkadır, merkezi kurumların bilgisi, becerisi ve yetkisi başkadır. Bunları tamamlayıcı olarak kullanmak daha etkin bir yaklaşım olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

KURUMLAR ÇALIŞMA YAPSIN

Gebze halkı dün Yalova Çınarcık’ta meydana gelen depremin şiddeti ve hissedilme oranının ardında toplanma merkezinin acil konuşlandırılmasına ilişkin Kocaeli Valiliğini, Gebze Kaymakamlığı’nı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı Gebze Belediye Başkanlığı’nı, AFAD Başkanlığı’nı, Gebze Teknik Üniversitesi’ni, Gebze Ticaret odasını ve Türk Kızılay’ının bir çalışma başlatmasını istedi.

Haber: Adnan Ayvaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.