19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze Askeri Lojmanların yerine ne yapılacak?

Gebze 30.09.2016 - 09:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Gebze Askeri Lojmanların yerine ne yapılacak?

Gebze Topçu Alayı Kışlası olarak bilinen Türkiye’nin en köklü en eski Askeri Kışlalardan olan geçmişten birçok Genel Kurmay Başkanı ve General'in yetiştiği Askeri Kışla ve Lojmanların bulunduğu alan Toki'ye devredildi.

  Lojmanların bulunduğu yer ve Kışlanın olduğu alanın ne yapılacağı sürekli tartışma konusu olurken, Kurban Bayramında Darıca’da Halkla bayramlaşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Darıca sahilindeki Askeri Kamp alanının bir kısmına Kamu Binaları yapılacağını diğer alanlarında halka açılacağı müjdesini vermişti.  Gebze Kışlası Ne Olacak? Gebze Kışlası ve Lojmanların olduğu alanla ilgili Toki’nin ne yapacağı merakla beklenirken Lojmanların yıkımına geçtiğimiz günlerde başlandı. Bir zamanlar onlarca Subay’ın kaldığı Gebze’nin sembollerinden birisi olan Askeri Lojman enkazının Esmer vatandaşlar, Suriye, Pakistan ve Afganistan’dan göçmen olarak ülkemizde bulunan insanlara ekmek kapısı oldu.  Enkazdan demir parçası ve hurda toplayan vatandaşlarla görüşüldü. Sadece Gebze bölgesinden değil birçok yerden kamyonetleri, at arabaları ve elde çekilen çekçekleri ile enkaza gelen insanlar ekmek parası kazanmak için büyük çaba sarf ettikleri görüldü. Kavga gürültü etmeden birbirleriyle yarışırcasına enkazdan hurda toplayan insanlar evlerine ekmek götürmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Lojmanların Olduğu Yer Ne Olacak? Bölgede Esnaflık yapan vatandaşları lojmanların olduğu yere oto galeri, kuyumcular çarşısı ve diğer binaların yapılacağı söylediler. Vatandaşlar bölgenin meydan olarak hizmet olarak açılmasını istiyorlar.
Gebze Topçu Alayı Kışlası olarak bilinen Türkiye’nin en köklü en eski Askeri Kışlalardan olan geçmişten birçok Genel Kurmay Başkanı ve General'in yetiştiği Askeri Kışla ve Lojmanların bulunduğu alan Toki'ye devredildi.

 

Lojmanların bulunduğu yer ve Kışlanın olduğu alanın ne yapılacağı sürekli tartışma konusu olurken, Kurban Bayramında Darıca’da Halkla bayramlaşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Darıca sahilindeki Askeri Kamp alanının bir kısmına Kamu Binaları yapılacağını diğer alanlarında halka açılacağı müjdesini vermişti. 

Gebze Kışlası Ne Olacak?

Gebze Kışlası ve Lojmanların olduğu alanla ilgili Toki’nin ne yapacağı merakla beklenirken Lojmanların yıkımına geçtiğimiz günlerde başlandı. Bir zamanlar onlarca Subay’ın kaldığı Gebze’nin sembollerinden birisi olan Askeri Lojman enkazının Esmer vatandaşlar, Suriye, Pakistan ve Afganistan’dan göçmen olarak ülkemizde bulunan insanlara ekmek kapısı oldu. 

Enkazdan demir parçası ve hurda toplayan vatandaşlarla görüşüldü. Sadece Gebze bölgesinden değil birçok yerden kamyonetleri, at arabaları ve elde çekilen çekçekleri ile enkaza gelen insanlar ekmek parası kazanmak için büyük çaba sarf ettikleri görüldü. Kavga gürültü etmeden birbirleriyle yarışırcasına enkazdan hurda toplayan insanlar evlerine ekmek götürmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Lojmanların Olduğu Yer Ne Olacak?

Bölgede Esnaflık yapan vatandaşları lojmanların olduğu yere oto galeri, kuyumcular çarşısı ve diğer binaların yapılacağı söylediler. Vatandaşlar bölgenin meydan olarak hizmet olarak açılmasını istiyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.