Gebze Bölgesi’nde Kokuya Neden Olan Kamyonlar Yakalandı

Gebze 26.12.2017 - 17:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebze Bölgesi’nde Kokuya Neden Olan Kamyonlar Yakalandı

Tuzla'da genizleri yakan koku paniğe yol açmış, çok sayıda kişi hastaneye kaldırılmıştı. İSKİ'nin incelemesi sonucu Tuzla'daki kokunun nedeninin sanayide kullanılan Tetrachior Cezhene ile Trichloro Ethene maddesi olduğu bildirildi. Cumhuriyet Başsavcılığı Tuzla'daki kokuya ilişkin soruşturma başlatırken, gelen son dakika bilgisine göre, kokuya neden olan kimyasalı döken 4 kamyon yakalandı.

Tuzla'da İstasyon, Yayla, Evliya Çelebi ve Postane Mahallelerinde, kaynağı henüz belirlenemeyen ve genizleri yakan yoğun koku paniğe yol açtı. Yoğun olarak hissedilen kokudan etkilenen kadın ve çocuklardan oluşan çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı. Yayılan kokudan etkilenerek hastanelere başvuran 60 kişinin tedavileri tamamlandı. KOKUYA NEDEN OLAN KİMYASALI TAŞIYAN 4 KAMYON YAKALANDI Tuzla'da kokuya neden olan kimyasalı döken 4 kamyon yakalandı. Tuzla'da çok sayıda vatandaşı hastanelik eden kaçak kimyasal atıklarının atıldığı alanın yolu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından demir bariyerlerle kapatıldı. İBB KOKUNUN NEDENİNİ AÇIKLADI İBB'den yapılan son açıklamada, "Dün Tuzla ilçesinde bulunan bazı mahalleleri etkileyen yoğun kokunun  atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı kesinlik kazandı. İSKİ'nin yaptığı laboratuar incelemesi sonucu  metal ve tekstil  sektöründe kullanılan Tetrachior cezhene ve Tricholoro ethene maddesi olduğu belirlendi. Soruşturma sürdürülüyor." denildi. İBB'den daha önce yapılan açıklamada, "Dün Tuzla ilçesinde bulunan bazı mahalleleri etkileyen yoğun koku şikayetleri gelmesi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri AFAD, İl Çevre Müdürlüğü, İSKİ bölgede araştırmalarını sürdürüyor. Kokunun kaynağının tespiti için, İSKİ, itfaiye, AFAD, İBB, İl Çevre Müdürlüğü, İSTAÇ ve Sağlık Müdürlüğü AKOM'da kriz masası oluşturdu. Gece itfaiye, İGDAŞ ve AFAD ekipleri hava ölçümleri yaptı. Söz konusu kokunun atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit tahmin ediliyor. Kolektörlerlerden alınan numuneler İSKİ laboratuvarlarında analiz çalışmaları devam ediyor" denilmişti. İBB Twitter adresinden ilk yapılan açıklamada ise, "Akşam saatlerinde Tuzla'da bazı mahalleleri etkileyen yoğun koku şikayetleri gelmesi üzerine İBB ekipleri süratle bölgeye sevkedilmiş olup; sözkonusu kokunun atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edilmiştir.İlk incelemelerde, insan sağlığını olumsuz etkileyen bir durum olmadığı belirlenmiştir. İSKİ, kolektör kapaklarından hava tahliyesi yolu ile kokuyu gidermeye çalışmaktadır" ifadeleri kullanılmıştı. O ALAN GÜNDÜZ GÖRÜNTÜLENDİ Tuzla'da bir çok vatandaşı hastanelik eden kaçak kimyasal atığın atıldığı alan günün aydınlanmasıyla görüntülendi.
Tuzla'da genizleri yakan koku paniğe yol açmış, çok sayıda kişi hastaneye kaldırılmıştı. İSKİ'nin incelemesi sonucu Tuzla'daki kokunun nedeninin sanayide kullanılan Tetrachior Cezhene ile Trichloro Ethene maddesi olduğu bildirildi. Cumhuriyet Başsavcılığı Tuzla'daki kokuya ilişkin soruşturma başlatırken, gelen son dakika bilgisine göre, kokuya neden olan kimyasalı döken 4 kamyon yakalandı.

Tuzla'da İstasyon, Yayla, Evliya Çelebi ve Postane Mahallelerinde, kaynağı henüz belirlenemeyen ve genizleri yakan yoğun koku paniğe yol açtı. Yoğun olarak hissedilen kokudan etkilenen kadın ve çocuklardan oluşan çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı. Yayılan kokudan etkilenerek hastanelere başvuran 60 kişinin tedavileri tamamlandı.

KOKUYA NEDEN OLAN KİMYASALI TAŞIYAN 4 KAMYON YAKALANDI

Tuzla'da kokuya neden olan kimyasalı döken 4 kamyon yakalandı. Tuzla'da çok sayıda vatandaşı hastanelik eden kaçak kimyasal atıklarının atıldığı alanın yolu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından demir bariyerlerle kapatıldı.

İBB KOKUNUN NEDENİNİ AÇIKLADI

İBB'den yapılan son açıklamada, "Dün Tuzla ilçesinde bulunan bazı mahalleleri etkileyen yoğun kokunun  atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı kesinlik kazandı. İSKİ'nin yaptığı laboratuar incelemesi sonucu  metal ve tekstil  sektöründe kullanılan Tetrachior cezhene ve Tricholoro ethene maddesi olduğu belirlendi. Soruşturma sürdürülüyor." denildi.

İBB'den daha önce yapılan açıklamada, "Dün Tuzla ilçesinde bulunan bazı mahalleleri etkileyen yoğun koku şikayetleri gelmesi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri AFAD, İl Çevre Müdürlüğü, İSKİ bölgede araştırmalarını sürdürüyor. Kokunun kaynağının tespiti için, İSKİ, itfaiye, AFAD, İBB, İl Çevre Müdürlüğü, İSTAÇ ve Sağlık Müdürlüğü AKOM'da kriz masası oluşturdu. Gece itfaiye, İGDAŞ ve AFAD ekipleri hava ölçümleri yaptı. Söz konusu kokunun atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit tahmin ediliyor. Kolektörlerlerden alınan numuneler İSKİ laboratuvarlarında analiz çalışmaları devam ediyor" denilmişti.

İBB Twitter adresinden ilk yapılan açıklamada ise, "Akşam saatlerinde Tuzla'da bazı mahalleleri etkileyen yoğun koku şikayetleri gelmesi üzerine İBB ekipleri süratle bölgeye sevkedilmiş olup; sözkonusu kokunun atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edilmiştir.İlk incelemelerde, insan sağlığını olumsuz etkileyen bir durum olmadığı belirlenmiştir. İSKİ, kolektör kapaklarından hava tahliyesi yolu ile kokuyu gidermeye çalışmaktadır" ifadeleri kullanılmıştı.

O ALAN GÜNDÜZ GÖRÜNTÜLENDİ

Tuzla'da bir çok vatandaşı hastanelik eden kaçak kimyasal atığın atıldığı alan günün aydınlanmasıyla görüntülendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.