GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Gebze Bölgesinde Muhtarlar günü kutlanacak!

Gebze 17.10.2019 - 09:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze Bölgesinde Muhtarlar günü kutlanacak!

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Gebze Bölgesinde kutlama programı gerçekleştirilecek. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı tarafından 19 Ekim 2015 tarihinde bir genelge ile yayımlanarak yürürlüğe giren ve 19 Ekim’de kutlanan Muhtarlar günü nedeniyle, Gebze’de 19 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’da Gebze Kent Meydanı Belediye Hizmet Binası önünde, Çayırova’da 11.00’da Çayırova Kaymakamlığı önünde kutlama programı düzenlenecek. MUHTARLAR UNUTULMADI Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı tarafından 19 Ekim 2015 tarihinde bir genelge ile yayımlanarak yürürlüğe giren ve 19 Ekim’de kutlanan Muhtarlar günü nedeniyle, Gebze’de 19 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’da Gebze Kent Meydanı Belediye Hizmet Binası önünde gerçekleşecek olan program Muhtarlar Derneği’nin çelenk sunma töreniyle başlayacak program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasıyla sona erecek. Çayırova’da ise 11.00’da Çayırova Kaymakamlığı önünde başlayacak olan program çelenk sunma töreni, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ve Atatürk Mahallesi Hasan Özkoca’nın yapacağı günün anlam ve önemini belirten konuşma ile gerçekleşecek. Konuşmaların ardından Çayırova Belediyesi Sosyal Tesislerinde muhtarlarla öğle yemeğinde bir araya gelinecek. MUHTARLAR GÜNÜ Muhtarlar Günü, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı tarafından 19 Ekim 2015 tarihinde bir genelge ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Genelgede, şunlar kaydedildi: “Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir” diyerek “…Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi uygun görülmüştür.”

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Gebze Bölgesinde kutlama programı gerçekleştirilecek. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı tarafından 19 Ekim 2015 tarihinde bir genelge ile yayımlanarak yürürlüğe giren ve 19 Ekim’de kutlanan Muhtarlar günü nedeniyle, Gebze’de 19 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’da Gebze Kent Meydanı Belediye Hizmet Binası önünde, Çayırova’da 11.00’da Çayırova Kaymakamlığı önünde kutlama programı düzenlenecek.

MUHTARLAR UNUTULMADI

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı tarafından 19 Ekim 2015 tarihinde bir genelge ile yayımlanarak yürürlüğe giren ve 19 Ekim’de kutlanan Muhtarlar günü nedeniyle, Gebze’de 19 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’da Gebze Kent Meydanı Belediye Hizmet Binası önünde gerçekleşecek olan program Muhtarlar Derneği’nin çelenk sunma töreniyle başlayacak program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasıyla sona erecek. Çayırova’da ise 11.00’da Çayırova Kaymakamlığı önünde başlayacak olan program çelenk sunma töreni, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ve Atatürk Mahallesi Hasan Özkoca’nın yapacağı günün anlam ve önemini belirten konuşma ile gerçekleşecek. Konuşmaların ardından Çayırova Belediyesi Sosyal Tesislerinde muhtarlarla öğle yemeğinde bir araya gelinecek.

MUHTARLAR GÜNÜ

Muhtarlar Günü, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı tarafından 19 Ekim 2015 tarihinde bir genelge ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Genelgede, şunlar kaydedildi: “Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir” diyerek “…Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi uygun görülmüştür.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.