19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze-Darıca Metrosu’nun Temeli Atılıyor

Gebze 16.10.2018 - 10:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze-Darıca Metrosu’nun Temeli Atılıyor

İlk kazmanın vurulduğu Gebze-Darıca Metrosu’nda 20 Ekim Cumartesi günü Gebze Kent Meydanı’nda temel atma töreni gerçekleştirilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Gebze-Darıca Metrosu’nun temeli 20 Ekim Cumartesi günü Gebze Kent Meydanı’nda atılacak. Saat 10.30’da atılacak temel atma törenine eski Başbakan ve TBMM Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın da katılacağı iddia edildi.  İstanbul metrosuyla entegre olacak Gebze-Darıca metro hattı, 15,6 kilometre uzunluğunda ve 12 istasyondan oluşacak. Yer tesliminden 52 ay sonra hizmete alınması planlanan hat tamamlandığında Darıca, Gebze ve OSB'ler arasında ulaşım 19 dakikada sağlanacak. BAĞLANTI SAĞLANACAK Yüzde 94'ü yer altından işleyecek hattın 14,7 kilometresi tünel, 900 metresi hemzemin olarak yapılacak. Metro araçlarının her türlü bakım ve onarımına cevap verecek bakım onarım sahası ile araç deposu ve kontrol kumanda merkezi hattın sonundaki Pelitli bölgesinde yapılacak. Planlanan TCDD Gar istasyonu ile Marmaray ve hızlı tren üzerinden İstanbul başta olmak üzere diğer şehirler ile bağlantı sağlanacak. SÜRÜCÜSÜZ METRO 4. Otomasyan düzeyinde bulunan metro tam otomotik sürücüsüz metro olarak hizmet verecek. Bu sistem daha iyi ivmelenme, frenleme ve işletme hızı sayesinde son duraklar arası minimum yolculuk süresi ile daha üstün bir hizmet sağlıyor. Buna bağlı olarak yolcunun ortalama bekleme süresinde azalırken yolcu yığılmalarının da önüne geçiliyor. İstasyonlardaki bekleme süreleri şartlara göre Kontrol Merkezi’nden ayarlanabiliyor. Son teknolojinin kullanılacağı projede 4. otomasyon düzeyinde bulunan (GoA4) tam otomatik sürücüsüz metro hizmet verecek. Bin 80 yolcu kapasiteli 4 araçtan oluşan GoA4 sürücüsüz metronun kullanılacağı hattı, sinyalizasyon ekipmanları sayesinde 90 saniye aralıklarla sefer yapmaya elverişli olacak. KÜBRA AKABALI
İlk kazmanın vurulduğu Gebze-Darıca Metrosu’nda 20 Ekim Cumartesi günü Gebze Kent Meydanı’nda temel atma töreni gerçekleştirilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Gebze-Darıca Metrosu’nun temeli 20 Ekim Cumartesi günü Gebze Kent Meydanı’nda atılacak. Saat 10.30’da atılacak temel atma törenine eski Başbakan ve TBMM Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın da katılacağı iddia edildi.  İstanbul metrosuyla entegre olacak Gebze-Darıca metro hattı, 15,6 kilometre uzunluğunda ve 12 istasyondan oluşacak. Yer tesliminden 52 ay sonra hizmete alınması planlanan hat tamamlandığında Darıca, Gebze ve OSB'ler arasında ulaşım 19 dakikada sağlanacak.

BAĞLANTI SAĞLANACAK

Yüzde 94'ü yer altından işleyecek hattın 14,7 kilometresi tünel, 900 metresi hemzemin olarak yapılacak. Metro araçlarının her türlü bakım ve onarımına cevap verecek bakım onarım sahası ile araç deposu ve kontrol kumanda merkezi hattın sonundaki Pelitli bölgesinde yapılacak. Planlanan TCDD Gar istasyonu ile Marmaray ve hızlı tren üzerinden İstanbul başta olmak üzere diğer şehirler ile bağlantı sağlanacak.

SÜRÜCÜSÜZ METRO

4. Otomasyan düzeyinde bulunan metro tam otomotik sürücüsüz metro olarak hizmet verecek. Bu sistem daha iyi ivmelenme, frenleme ve işletme hızı sayesinde son duraklar arası minimum yolculuk süresi ile daha üstün bir hizmet sağlıyor. Buna bağlı olarak yolcunun ortalama bekleme süresinde azalırken yolcu yığılmalarının da önüne geçiliyor. İstasyonlardaki bekleme süreleri şartlara göre Kontrol Merkezi’nden ayarlanabiliyor. Son teknolojinin kullanılacağı projede 4. otomasyon düzeyinde bulunan (GoA4) tam otomatik sürücüsüz metro hizmet verecek. Bin 80 yolcu kapasiteli 4 araçtan oluşan GoA4 sürücüsüz metronun kullanılacağı hattı, sinyalizasyon ekipmanları sayesinde 90 saniye aralıklarla sefer yapmaya elverişli olacak.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.