19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

GEBZE'DE 10 KASIM TÖRENİ!

Gebze 10.11.2016 - 11:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

GEBZE'DE 10 KASIM TÖRENİ!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78’inci yıldönümü vesilesiyle Gebze’de bir anma töreni gerçekleştirildi. Anma törenleri kapsamında ilk olarak Gebze Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Cumhuriyet Başsavcı vekili Recep Osoydan, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Âdem Gider, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi partilerin ilçe başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla buradaki tören son buldu. KÜLTÜR MERKEZİ’NDE DEVAM EDİLDİ Anma törenlerine daha sonra Gebze Kültür Merkezi’nde devam edildi. Kültür Merkezi’ndeki anma törenine Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Jandarma Komutanı Binbaşı Haluk Türkoğlu, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Âdem Gider, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi partilerin ilçe başkanları, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Buradaki anma töreni de saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. ÖZLEMLE ANIYORUZ Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gebze Anadolu Lisesi Müdürü Refik Çimen yaparak, “Atatürk’ün aramızdan ayrılışının üzerinden 78 yıl geçti. Bugün özgür bir şekilde yaşıyorsak, Atatürk ve onun silah arkadaşlarından bahsetmek gerekir. O ülkesinin insanını çok sevdi. Kadınlara verilmemiş haklar verdi. Çocuklara dünyanın tek çocuk bayramını hediye etti. 10 Kasım ile başlayan bu haftada onu sonsuz saygı ile anarken onu iyi anlamalıyız. Vefatının 78’inci yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü özlemle anıyoruz” dedi. ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ Yapılan konuşmanın ardından Gebze Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnede oratoryo gösterisi yapıldı. Anma töreni 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Haftası vesilesiyle okullar arası düzenlenen resim, kompozisyon, şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ve ardından toplu olarak fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78’inci yıldönümü vesilesiyle Gebze’de bir anma töreni gerçekleştirildi.

Anma törenleri kapsamında ilk olarak Gebze Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Cumhuriyet Başsavcı vekili Recep Osoydan, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Âdem Gider, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi partilerin ilçe başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla buradaki tören son buldu.

KÜLTÜR MERKEZİ’NDE DEVAM EDİLDİ

Anma törenlerine daha sonra Gebze Kültür Merkezi’nde devam edildi. Kültür Merkezi’ndeki anma törenine Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Jandarma Komutanı Binbaşı Haluk Türkoğlu, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Âdem Gider, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi partilerin ilçe başkanları, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Buradaki anma töreni de saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

ÖZLEMLE ANIYORUZ

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gebze Anadolu Lisesi Müdürü Refik Çimen yaparak, “Atatürk’ün aramızdan ayrılışının üzerinden 78 yıl geçti. Bugün özgür bir şekilde yaşıyorsak, Atatürk ve onun silah arkadaşlarından bahsetmek gerekir. O ülkesinin insanını çok sevdi. Kadınlara verilmemiş haklar verdi. Çocuklara dünyanın tek çocuk bayramını hediye etti. 10 Kasım ile başlayan bu haftada onu sonsuz saygı ile anarken onu iyi anlamalıyız. Vefatının 78’inci yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü özlemle anıyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Yapılan konuşmanın ardından Gebze Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnede oratoryo gösterisi yapıldı. Anma töreni 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Haftası vesilesiyle okullar arası düzenlenen resim, kompozisyon, şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ve ardından toplu olarak fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.