Gebze'de 95.yıl coşkusu

Gebze 12.10.2017 - 11:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebze'de 95.yıl coşkusu

Gebze 'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıldönümü, Düzenlenen Törenle Kutlandı.

  Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören Gebze Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseri,  Atatürk Anıtı'na Gebze Belediyesi çelengi konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende bir konuşma yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bağımsızlığın milli mücadele ruhunun yanı sıra halkın birlik ve beraberlik oluşturmasıyla kazanıldığını ifade etti. Gebze'nin Kurtuluş Savaşı yıllarında önemli roller üstlendiğini de dile getiren Köşker, "Kurtuluş Savaşı, Atatürk önderliğindeki Türk milletinin, içinde bulunulan şartlar ne kadar ağır olursa olsun, bağımsızlık ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğini üstün bir inançla sergilediği tarihi bir dönüm noktasıdır. Kurtuluş Savaşı ve tüm tarihsel tecrübeler göstermiştir ki, bizi yenilmez ve güçlü kılan en önemli etmen, milli birlik ve beraberlik ruhudur. BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KORUMALIYIZ  İç bütünlüğümüzde ve milli değerlerimizde yaşayacağımız en ufak bir zaaf, karşımıza çözülme ve zayıflama olarak çıkacaktır. Hepimize düşen görev; bizleri bu topraklarda ebedi kılacak olan birlik ve beraberliğimizi özenle korumak, saygın bir ulus olarak varlığımızı devam ettirebilmek için bilimsel, teknolojik, kültürel ve ekonomik alanlarda sürekli çalışmaktır. Sadece bu toprakları değil, bu vatanın her karış toprağına hürriyetini kazandıran, kanını canını bu ülke için gözünü kırpmadan ortaya koyan, başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün kahraman askerlerimizi hayırla ve şükranla anıyoruz. Onlardan emanet aldığımız bu aziz vatanı ve şehirlerimizi, medeniyetin zirvesine çıkarmak için hep birlikte çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah bugün yaşadığımız kurtuluş coşkusunu, ilçemizde gerçekleştirdiğimiz atılımlarla yakın gelecekte daha çağdaş ve güzel ortamlarda kutlayacağız" dedi. Konuşmaların ardından ise öğrenciler tarafından şiirler okul idarecileri tarafından 12 Ekim tarihinin tarihsel önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’in yanısıra Gebze Ticaret odası Başkanı nail Çiler, Gebze İlçe İdari Birim Müdürleri, Gebze Belediye Başkan yardımcıları, Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar töreni takip etti.  
Gebze 'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıldönümü, Düzenlenen Törenle Kutlandı.

 

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören Gebze Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseri,  Atatürk Anıtı'na Gebze Belediyesi çelengi konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende bir konuşma yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bağımsızlığın milli mücadele ruhunun yanı sıra halkın birlik ve beraberlik oluşturmasıyla kazanıldığını ifade etti. Gebze'nin Kurtuluş Savaşı yıllarında önemli roller üstlendiğini de dile getiren Köşker, "Kurtuluş Savaşı, Atatürk önderliğindeki Türk milletinin, içinde bulunulan şartlar ne kadar ağır olursa olsun, bağımsızlık ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğini üstün bir inançla sergilediği tarihi bir dönüm noktasıdır. Kurtuluş Savaşı ve tüm tarihsel tecrübeler göstermiştir ki, bizi yenilmez ve güçlü kılan en önemli etmen, milli birlik ve beraberlik ruhudur.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KORUMALIYIZ

 İç bütünlüğümüzde ve milli değerlerimizde yaşayacağımız en ufak bir zaaf, karşımıza çözülme ve zayıflama olarak çıkacaktır. Hepimize düşen görev; bizleri bu topraklarda ebedi kılacak olan birlik ve beraberliğimizi özenle korumak, saygın bir ulus olarak varlığımızı devam ettirebilmek için bilimsel, teknolojik, kültürel ve ekonomik alanlarda sürekli çalışmaktır. Sadece bu toprakları değil, bu vatanın her karış toprağına hürriyetini kazandıran, kanını canını bu ülke için gözünü kırpmadan ortaya koyan, başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün kahraman askerlerimizi hayırla ve şükranla anıyoruz. Onlardan emanet aldığımız bu aziz vatanı ve şehirlerimizi, medeniyetin zirvesine çıkarmak için hep birlikte çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah bugün yaşadığımız kurtuluş coşkusunu, ilçemizde gerçekleştirdiğimiz atılımlarla yakın gelecekte daha çağdaş ve güzel ortamlarda kutlayacağız" dedi. Konuşmaların ardından ise öğrenciler tarafından şiirler okul idarecileri tarafından 12 Ekim tarihinin tarihsel önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’in yanısıra Gebze Ticaret odası Başkanı nail Çiler, Gebze İlçe İdari Birim Müdürleri, Gebze Belediye Başkan yardımcıları, Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar töreni takip etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.