GEBZE'DE ALZHEİMER KONFERANSI

Gebze 15.01.2016 - 10:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

GEBZE'DE ALZHEİMER KONFERANSI

Gebzeliler Alzheimer hastalığını tanıdı

Gebze Belediyesi ile Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Alzheimer Farkındalık Hasta Yakınlarına Destek ve Dayanışma konferansına Gebzelilerin ilgisi ve katılımı yoğun oldu.   Gebze Kent Meydanı’nda bulunan kültür merkezi salonunda gerçekleşen Alzheimer Farkındalık Hasta Yakınlarına Destek ve Dayanışma konferansına Gebzelilerin ilgisi ve katılımı yoğun oldu. Konferansa Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, eşi Emine Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in eşi Ragibe Köşker, Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. GENETİK OLMA OLASILIĞI ÇOK DÜŞÜK  Alzheimer hastalığının başlangıç evrelerinin ve sonrasında hasta yakınlarının yapması gerekenleri anlatan Yrd. Doç. Dr. Sevda Sarıkaya, “ Alzheimer hastalığı genellikle ileriki yaşlarda görülen bir rahatsızlıktır. Yaşa bağlı olarak görülme olasılığı artar, günümüzde her doksan yaşında iki kişiden biri Alzheimer hastasıdır. Genetik olma olasılığı oldukça düşük yüzde bir ya da iki ve genetik olanlarda ailenin genelinde ve erken yaşlarda görülmesi söz konusudur” dedi. Sarıkaya konferansın son bölümünü konuklarının sorularına ayırdı. HEPİMİZ ALZHEMİER ADAYIYIZ Verdiği değerli bilgilerden ötürü Sarıkaya’ya teşekkür eden Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, “İnanın pür dikkat sizleri dinledim, eminim tüm salonda aynı şekilde dinledi. Çünkü burada bulunan insanların herkesin aklında şu soru var, acaba yaşlanınca bizde Alzheimer hastası olur muyuz?   Burada bulunan bazı konukların evde bu hastalığa yakalanan yakınları var bu nedenle ben salonda bulunanlar adına da sizleri tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konferansın sonunda Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Yrd.Doç. Dr. Sevda Sarıkaya’ya , Darıca Yaşlılarla Dayanışma Derneği adına Emine Arslan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in adına eşi Ragibe Köşker’e plaket takdim etti. Yrd. Doç. Dr. Sevda Sarıkaya çıkışta “Anılar Silinirken” kitabını sevenleri için imzaladı.
Gebzeliler Alzheimer hastalığını tanıdı

Gebze Belediyesi ile Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Alzheimer Farkındalık Hasta Yakınlarına Destek ve Dayanışma konferansına Gebzelilerin ilgisi ve katılımı yoğun oldu.

 

Gebze Kent Meydanı’nda bulunan kültür merkezi salonunda gerçekleşen Alzheimer Farkındalık Hasta Yakınlarına Destek ve Dayanışma konferansına Gebzelilerin ilgisi ve katılımı yoğun oldu. Konferansa Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, eşi Emine Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in eşi Ragibe Köşker, Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

GENETİK OLMA OLASILIĞI ÇOK DÜŞÜK

 Alzheimer hastalığının başlangıç evrelerinin ve sonrasında hasta yakınlarının yapması gerekenleri anlatan Yrd. Doç. Dr. Sevda Sarıkaya, “ Alzheimer hastalığı genellikle ileriki yaşlarda görülen bir rahatsızlıktır. Yaşa bağlı olarak görülme olasılığı artar, günümüzde her doksan yaşında iki kişiden biri Alzheimer hastasıdır. Genetik olma olasılığı oldukça düşük yüzde bir ya da iki ve genetik olanlarda ailenin genelinde ve erken yaşlarda görülmesi söz konusudur” dedi. Sarıkaya konferansın son bölümünü konuklarının sorularına ayırdı.

HEPİMİZ ALZHEMİER ADAYIYIZ

Verdiği değerli bilgilerden ötürü Sarıkaya’ya teşekkür eden Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, “İnanın pür dikkat sizleri dinledim, eminim tüm salonda aynı şekilde dinledi. Çünkü burada bulunan insanların herkesin aklında şu soru var, acaba yaşlanınca bizde Alzheimer hastası olur muyuz?   Burada bulunan bazı konukların evde bu hastalığa yakalanan yakınları var bu nedenle ben salonda bulunanlar adına da sizleri tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konferansın sonunda Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Yrd.Doç. Dr. Sevda Sarıkaya’ya , Darıca Yaşlılarla Dayanışma Derneği adına Emine Arslan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in adına eşi Ragibe Köşker’e plaket takdim etti. Yrd. Doç. Dr. Sevda Sarıkaya çıkışta “Anılar Silinirken” kitabını sevenleri için imzaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.