Gebze’de asfalt tesisi kurulacak!

Gebze 28.08.2019 - 08:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze’de asfalt tesisi kurulacak!

Gebze’de 994 bin TL proje bedelli Asfalt Plent Tesisi Projesi ile ilgili Kocaeli Valiliği ÇED sürecinin başladığını duyurdu. Söz konusu proje ile ilgili olarak ayrıntılar da belli oldu.

Kocaeli Valiliği, Gebze’de yapılmasını planlanan “Asfalt Plent Tesisi” ile ilgili olarak ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) sürecinin başladığını duyurdu. Tamyol Asfalt Endüstri İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret A.Ş tarafından yapılması planlanan 994 bin TL’lik Asfalt Plent Tesisi Projesi’nin detayları da belirlendi. 15 BİN 83 METREKARELİK ALANDA YAPILACAK Gebze Tavşanlı Mahallesi Kömürcüoğlu Caddesi üzerine kurulması planlanan, ÇED sürecinin başladığı duyurulan projenin 15 bin 83 metrekarelik alanı kapsayacağı öğrenildi. Bir diğer yandan Asfalt Plent Tesisi alanı içerisinde asfalt plent ve mekanik plent tesisi, şantiye, kantar, hammadde siloları, bitüm tankları v.b kurulacağı bildirildi. TÜPRAŞ’TAN TEMİN EDİLECEK Öte yandan üretim ile ilgili olarak proje alanına kurulması planlanan asfalt plent tesisinin üretim kapasitesi 360 ton/saat, mekanik plent tesisi üretim kapasitesi 400 ton/saat olacağı öğrenildi. Proje kapsamında kullanılması planlanan agreganın bölgeye yakın ocaklardan, bitüm ise TÜPRAŞ’ dan temin edileceği belirtildi. ASFALT PELENT TESİSİ NEDİR? Asfalt plenti; sıcak bitüm ile değişik boyutlarda gruplandırılmış agreganın bir mikserde karıştırılarak serime hazır hale getirildiği tesistir. Tesis mobil veya sabit olarak inşa edilebilir. Sıcak karışım asfalt, bir karışım tesisinde (asfalt plent) üretilir. Asfalt plenti kısaca sıcak bitüm ile değişik boyutlarda gruplandırılmış agreganın bir mikserde karıştırılarak serime hazır hale getirildiği tesistir. Tesis mobil veya sabit olarak inşa edilebilir. Mobil tesisler taşınabilir olduğundan işten işe götürülebilir. Sabit tesisler ise genellikle kalıcı yaşam alanlarının sezonluk veya yıllık yol inşa ve mevcut yol tamir ihtiyaçlarını karşılamak üzere genellikle şehir merkezleri dışında ancak olabildiğince yakın alanlarda inşa edilirler.
Gebze’de 994 bin TL proje bedelli Asfalt Plent Tesisi Projesi ile ilgili Kocaeli Valiliği ÇED sürecinin başladığını duyurdu. Söz konusu proje ile ilgili olarak ayrıntılar da belli oldu.

Kocaeli Valiliği, Gebze’de yapılmasını planlanan “Asfalt Plent Tesisi” ile ilgili olarak ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) sürecinin başladığını duyurdu. Tamyol Asfalt Endüstri İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret A.Ş tarafından yapılması planlanan 994 bin TL’lik Asfalt Plent Tesisi Projesi’nin detayları da belirlendi.

15 BİN 83 METREKARELİK ALANDA YAPILACAK

Gebze Tavşanlı Mahallesi Kömürcüoğlu Caddesi üzerine kurulması planlanan, ÇED sürecinin başladığı duyurulan projenin 15 bin 83 metrekarelik alanı kapsayacağı öğrenildi. Bir diğer yandan Asfalt Plent Tesisi alanı içerisinde asfalt plent ve mekanik plent tesisi, şantiye, kantar, hammadde siloları, bitüm tankları v.b kurulacağı bildirildi.

TÜPRAŞ’TAN TEMİN EDİLECEK

Öte yandan üretim ile ilgili olarak proje alanına kurulması planlanan asfalt plent tesisinin üretim kapasitesi 360 ton/saat, mekanik plent tesisi üretim kapasitesi 400 ton/saat olacağı öğrenildi. Proje kapsamında kullanılması planlanan agreganın bölgeye yakın ocaklardan, bitüm ise TÜPRAŞ’ dan temin edileceği belirtildi.

ASFALT PELENT TESİSİ NEDİR?

Asfalt plenti; sıcak bitüm ile değişik boyutlarda gruplandırılmış agreganın bir mikserde karıştırılarak serime hazır hale getirildiği tesistir. Tesis mobil veya sabit olarak inşa edilebilir. Sıcak karışım asfalt, bir karışım tesisinde (asfalt plent) üretilir. Asfalt plenti kısaca sıcak bitüm ile değişik boyutlarda gruplandırılmış agreganın bir mikserde karıştırılarak serime hazır hale getirildiği tesistir. Tesis mobil veya sabit olarak inşa edilebilir. Mobil tesisler taşınabilir olduğundan işten işe götürülebilir. Sabit tesisler ise genellikle kalıcı yaşam alanlarının sezonluk veya yıllık yol inşa ve mevcut yol tamir ihtiyaçlarını karşılamak üzere genellikle şehir merkezleri dışında ancak olabildiğince yakın alanlarda inşa edilirler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.