Gebze’de balık sezonu kutlandı!

Gebze 01.09.2019 - 17:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze’de balık sezonu kutlandı!

4 aylık av yasağı kalktı. Gebze’de geleneksel hale gelen ‘Balık Festivali’ balık sezonunun başlamasıyla kutlandı.

S.S Eskihisar-Gebze Su Ürünleri Kooperatifi, İMEAK Kocaeli Deniz Ticaret Odası, Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifler Birliği ve Eskihisar Muhtarlığı’nın düzenlediği Balık Festivali Eskihasar sahilinde gerçekleşti. Festivalin açılışına Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Ak Parti Kocaeli milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi genel koordinatörü İbrahim Pehlivan, Gebze Belediye Başanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ramazan Özkaya, AK Parti Eski Milletvekili Cemalettin Kaflı,  Eskihisar esnafları ve vatandaşlar katıldılar. DEV IZGARADA BALIK FESTİVALİ Sahile kurulan dev ızgaralarda pişirilen balıklar, ekmek arasına konularak ızgaraların başında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara dağıtıldı. Başta Gebze kaymakamı Mustafa Güler ve diğer protokol üyeleri vatandaşlara balık-ekmek ikramında bulundular. Müzik ziyafetinin de olduğu etkinlikte, Eskihisar sahilinde önemli bir kalabalık festival kapsamında yerini aldı. Eskihisar’da denize dalan dalgıçlar 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kıyıya Türk bayrağı ve Atatürk posteri ve ‘Deniz Varsa Hayat Var’ yazılı pankart ile çıktılar. Dalgıçların bu görüntüsü sahili dolduran yüzlerce vatandaş tarafından ayakta alkışlandı ALİ SARI’DAN VİRA BİSMİLLAH Su Ürünleri Kocaeli Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Sarı, geleneksel hale gelen Balık festivalinin balık sezonunu kutlamak izin her yıl düzenlediklerini belirterek, “Bu dönem 30 Ağustos Zafer Bayramımızla birleştirdik ve iki bayramı birlikte kutladık. Katılım gösteren tüm protokol üyelerimize ve değerli Sür-Koop Başkanıma teşekkür ediyorum. Yeni balık sezonunun üye meslektaşlarımız başta olmak üzere tüm balıkçılarımıza bol ve bereketli olmasını diliyorum. Vira Bismillah!” dedi.
4 aylık av yasağı kalktı. Gebze’de geleneksel hale gelen ‘Balık Festivali’ balık sezonunun başlamasıyla kutlandı.

S.S Eskihisar-Gebze Su Ürünleri Kooperatifi, İMEAK Kocaeli Deniz Ticaret Odası, Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifler Birliği ve Eskihisar Muhtarlığı’nın düzenlediği Balık Festivali Eskihasar sahilinde gerçekleşti. Festivalin açılışına Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Ak Parti Kocaeli milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi genel koordinatörü İbrahim Pehlivan, Gebze Belediye Başanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ramazan Özkaya, AK Parti Eski Milletvekili Cemalettin Kaflı,  Eskihisar esnafları ve vatandaşlar katıldılar.

DEV IZGARADA BALIK FESTİVALİ

Sahile kurulan dev ızgaralarda pişirilen balıklar, ekmek arasına konularak ızgaraların başında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara dağıtıldı. Başta Gebze kaymakamı Mustafa Güler ve diğer protokol üyeleri vatandaşlara balık-ekmek ikramında bulundular. Müzik ziyafetinin de olduğu etkinlikte, Eskihisar sahilinde önemli bir kalabalık festival kapsamında yerini aldı. Eskihisar’da denize dalan dalgıçlar 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kıyıya Türk bayrağı ve Atatürk posteri ve ‘Deniz Varsa Hayat Var’ yazılı pankart ile çıktılar. Dalgıçların bu görüntüsü sahili dolduran yüzlerce vatandaş tarafından ayakta alkışlandı

ALİ SARI’DAN VİRA BİSMİLLAH

Su Ürünleri Kocaeli Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Sarı, geleneksel hale gelen Balık festivalinin balık sezonunu kutlamak izin her yıl düzenlediklerini belirterek, “Bu dönem 30 Ağustos Zafer Bayramımızla birleştirdik ve iki bayramı birlikte kutladık. Katılım gösteren tüm protokol üyelerimize ve değerli Sür-Koop Başkanıma teşekkür ediyorum. Yeni balık sezonunun üye meslektaşlarımız başta olmak üzere tüm balıkçılarımıza bol ve bereketli olmasını diliyorum. Vira Bismillah!” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.