19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

GEBZE'DE BAYRAM TELAŞI

Gebze 10.09.2016 - 10:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

GEBZE'DE BAYRAM TELAŞI

Kurban Bayramı sayılı günler kala vatandaşlarda alışveriş telaşı başladı. Gebzeliler özellikle giyim ve şekercilere yoğun ilgi gösterirken, bankamatiklerde bayram öncesinde para çekmek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile vatandaşlarda alışveriş telaşı sardı. Gebze’de bütçelerine uygun alışveriş yapmak isteyen vatandaşalar başta Eski Çarşı olmak üzere Cuma pazarına akın etti. Özellikle vatandaşlar giyim mağazalarını tercih ederken, Cuma Pazarı’nda öğlen saatleri itibariye vatandaşların uğrak yeri oldu. Çocuklarını yanlarına alan anne ve babalar, giyim mağazalarını tek tek dolaşırken,  Cuma pazarında bayan elbiseleri 25 TL’den alıcı bulurken, erkek pantolonları 20-25 TL, çocuk tişörtleri ise 5-10 TL’den alıcı buldu. PAZARDAKİ FİYATLAR ŞÖYLE; Öte yandan Cuma pazarında fiyatlar şöyle oluştu; bayan etek 10-25 TL, babet ayakkabılar 10-15 TL, erkek pantolon 20-25 TL, bayan çanta 15-70 TL, şal 15TL, eşarp 10TL, erkek ayakkabılar 25-30- 50 TL arasında değişiyor. Ayrıca pazardaki sebze ve meyve fiyatları ise şöyle; üzüm 2,5 TL, siyah üzüm 3,5 TL, armut 3,5 TL, şeftali 3,5 TL, domates 2,5 TL, salatalık 2,5 TL, taze fasulye 3,5 TL, sivri biber 3,5 TL. ‘ARİFE GÜNÜ YOĞUNLUK OLUR’ Yine bayramların vazgeçilmezleri arasında yer alan şeker ve çikolatalarda tezgâhlarda yerlerini aldı. Bu sene şekerin kilosu 10-15 TL arasında satışa sunulurken, çikolatanın kilosu ise 10-15 TL’den alıcı buldu. Yine diğer ürünler olan kolonya 4-10 TL’den satışa sunuldu. Gebze’de uzun yıllardır esnaflık yapan Arslan Kuruyemiş sahibi Ali Haydar Arslan ise satışların geçen seneye göre düşük olduğunu belirterek, "Çikolata ve şeker satışlarımız geçen yıl ki Kurban Bayramı’nda daha iyiydi. Bu sene bir durgunluk var. Arife günü satışların biraz daha iyi olmasını temenni ediyoruz" dedi.  ATM’LER ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU Ayrıca vatandaşların diğer bir uğrak noktası ise Gebze’deki bankamatikler oldu. Kurban Bayramı öncesinde yatan emekli maaşlarını ve maaşlarını çekmek isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren ATM’lerin önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. 
Kurban Bayramı sayılı günler kala vatandaşlarda alışveriş telaşı başladı. Gebzeliler özellikle giyim ve şekercilere yoğun ilgi gösterirken, bankamatiklerde bayram öncesinde para çekmek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile vatandaşlarda alışveriş telaşı sardı. Gebze’de bütçelerine uygun alışveriş yapmak isteyen vatandaşalar başta Eski Çarşı olmak üzere Cuma pazarına akın etti. Özellikle vatandaşlar giyim mağazalarını tercih ederken, Cuma Pazarı’nda öğlen saatleri itibariye vatandaşların uğrak yeri oldu. Çocuklarını yanlarına alan anne ve babalar, giyim mağazalarını tek tek dolaşırken,  Cuma pazarında bayan elbiseleri 25 TL’den alıcı bulurken, erkek pantolonları 20-25 TL, çocuk tişörtleri ise 5-10 TL’den alıcı buldu.

PAZARDAKİ FİYATLAR ŞÖYLE;
Öte yandan Cuma pazarında fiyatlar şöyle oluştu; bayan etek 10-25 TL, babet ayakkabılar 10-15 TL, erkek pantolon 20-25 TL, bayan çanta 15-70 TL, şal 15TL, eşarp 10TL, erkek ayakkabılar 25-30- 50 TL arasında değişiyor. Ayrıca pazardaki sebze ve meyve fiyatları ise şöyle; üzüm 2,5 TL, siyah üzüm 3,5 TL, armut 3,5 TL, şeftali 3,5 TL, domates 2,5 TL, salatalık 2,5 TL, taze fasulye 3,5 TL, sivri biber 3,5 TL.

‘ARİFE GÜNÜ YOĞUNLUK OLUR’
Yine bayramların vazgeçilmezleri arasında yer alan şeker ve çikolatalarda tezgâhlarda yerlerini aldı. Bu sene şekerin kilosu 10-15 TL arasında satışa sunulurken, çikolatanın kilosu ise 10-15 TL’den alıcı buldu. Yine diğer ürünler olan kolonya 4-10 TL’den satışa sunuldu. Gebze’de uzun yıllardır esnaflık yapan Arslan Kuruyemiş sahibi Ali Haydar Arslan ise satışların geçen seneye göre düşük olduğunu belirterek, "Çikolata ve şeker satışlarımız geçen yıl ki Kurban Bayramı’nda daha iyiydi. Bu sene bir durgunluk var. Arife günü satışların biraz daha iyi olmasını temenni ediyoruz" dedi. 

ATM’LER ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU
Ayrıca vatandaşların diğer bir uğrak noktası ise Gebze’deki bankamatikler oldu. Kurban Bayramı öncesinde yatan emekli maaşlarını ve maaşlarını çekmek isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren ATM’lerin önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.