Gebze’de Çevresel Değerler Korunacak

Gebze 05.06.2018 - 14:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze’de Çevresel Değerler Korunacak

2016 yılında aldığı yatırım kararıyla, Gebze’de örnek bir entegre tesis inşasına başlayan Chimirec Avrasya, 20 bin metrekarelik tesisini hizmete açtı.

Türkiye’nin ilk ara depolama tesislerinden biri olan, otomotiv ve sanayi sektörlerine hizmet veren Chimirec Avrasya, geri kazanım ve atık depolama tesisi resmi açılış töreni gerçekleşti. Chimirec Avrasya Entegre Tesisinin açılış törenine; Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, İzaydaş Genel Müdürü Muhammet Saraç, Chimirec Yönetim Kurulu Başkanı Jean Fixot, Chimirec Avrasya Genel Müdürü Erkan Kızılcı ve sanayiciler katıldı. TÜRLERİNE GÖRE AYRIŞTIRILIYOR 20 bin metrekare alan üzerine kurulu tesiste; tehlikeli atık ara depolama, tehlikeli-tehlikesiz atık geri kazanım, atıktan türetilmiş yakıt hazırlama, tehlikesiz atık toplama ayırma faaliyetleri yapılıyor. Fransız kökenli Groupe Chimirec; aralarında Türkiye’nin de olduğu 6 ülkede yer alan tesisleri ile atık üreticilerine edindiği uzmanlıklarını sunuyor. Tehlikeli atık taşıma lisansına sahip 400’den fazla araçla toplanan tüm atıklar, tesislerde türlerine göre ayrıştırılıyor. Ardından tartım ve 15 laboratuvarda günde ortalama 5 bin analiz yapılarak bertaraf-geri kazanım süreçlerine dahil ediliyor. ÖRNEK TEŞKİL EDECEK Düzenlenen resmi açılış töreninde konuşan Chimirec Yönetim Kurulu Başkanı Jean Fixot, “Chimirec 2017 yılında 145 milyon Euro ciro elde etti. 6 ülkedeki tesislerimizde bin 200 çalışanımız bulunuyor. Fransa’da ise 35 tesiste faaliyette bulunuyoruz. Suudi Arabistan ve Fas’ta işleme tesisi inşa çalışmalarımız halen devam etmektedir. Atık işleme faaliyetlerinin yürütülmesine ilişkin kanun maddeleri ve takip sistemleri çok güncel olup başta MOTAT sistemi olmak üzere pek çok alanda örnek teşkil edecek seviyededir. KOCAELİ’YE KURMAYA KARAR VERDİK 2007 yılından beri pek çok seyahat gerçekleştirdikten sonra Chimirec Avrasya’yı Kocaeli’nde kurmaya karar verdik. Türk piyasasının dinamizmi göz önünde bulundurulduğunda yapmış olduğumuz bu yatırım standart ve yönetmelikler ile harfiyen uyumlu güvenlik sistemlerinin tesisinin yanı sıra teknik anlamda da Grup politikalarıyla paralel görülmüştür. Türkiye’de oluşturduğumuz diyalog ve ortaklıklar, sanayicilerin ve dolayısıyla ülkenin beklentilerinin karşılanmasını mümkün kılmıştır.” dedi. HEDEFİMİZ SIFIR ATIK Chimirec Yönetim Kurulu Başkanı Jean Fixot’un ardından Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy bir konuşma yaptı. Vali Aksoy, “Bu tesislere baktığımızda 139 bin 259 ton tehlikeli atık geri kazanılmış, 13 bin 334 ton tehlikeli atık ise bertaraf edilmiştir. Yıllık olarak ilimizde 747 ton 130 kilogram plastik, 2 milyon 762 bin 250 kilogram cam, 3 milyon 71 bin 990 kilogram karton ve 25 bin kilogramda metal geri kazanılmıştır Türkiye’de başlatılan sıfır atık projesinde Kocaeli olarak bizler de çalışmalarımızı başlattık. Temennimiz sıfır atık ortamı yaratmaktır.  Bu tesisimizde çevresel değerlerin korunması, tehlikeli atıkların bertaraf edilmesi açısından çok önemli katkılar sağlayacaktır.” diye konuştu.
2016 yılında aldığı yatırım kararıyla, Gebze’de örnek bir entegre tesis inşasına başlayan Chimirec Avrasya, 20 bin metrekarelik tesisini hizmete açtı.

Türkiye’nin ilk ara depolama tesislerinden biri olan, otomotiv ve sanayi sektörlerine hizmet veren Chimirec Avrasya, geri kazanım ve atık depolama tesisi resmi açılış töreni gerçekleşti. Chimirec Avrasya Entegre Tesisinin açılış törenine; Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, İzaydaş Genel Müdürü Muhammet Saraç, Chimirec Yönetim Kurulu Başkanı Jean Fixot, Chimirec Avrasya Genel Müdürü Erkan Kızılcı ve sanayiciler katıldı.

TÜRLERİNE GÖRE AYRIŞTIRILIYOR

20 bin metrekare alan üzerine kurulu tesiste; tehlikeli atık ara depolama, tehlikeli-tehlikesiz atık geri kazanım, atıktan türetilmiş yakıt hazırlama, tehlikesiz atık toplama ayırma faaliyetleri yapılıyor. Fransız kökenli Groupe Chimirec; aralarında Türkiye’nin de olduğu 6 ülkede yer alan tesisleri ile atık üreticilerine edindiği uzmanlıklarını sunuyor. Tehlikeli atık taşıma lisansına sahip 400’den fazla araçla toplanan tüm atıklar, tesislerde türlerine göre ayrıştırılıyor. Ardından tartım ve 15 laboratuvarda günde ortalama 5 bin analiz yapılarak bertaraf-geri kazanım süreçlerine dahil ediliyor.

ÖRNEK TEŞKİL EDECEK

Düzenlenen resmi açılış töreninde konuşan Chimirec Yönetim Kurulu Başkanı Jean Fixot, “Chimirec 2017 yılında 145 milyon Euro ciro elde etti. 6 ülkedeki tesislerimizde bin 200 çalışanımız bulunuyor. Fransa’da ise 35 tesiste faaliyette bulunuyoruz. Suudi Arabistan ve Fas’ta işleme tesisi inşa çalışmalarımız halen devam etmektedir. Atık işleme faaliyetlerinin yürütülmesine ilişkin kanun maddeleri ve takip sistemleri çok güncel olup başta MOTAT sistemi olmak üzere pek çok alanda örnek teşkil edecek seviyededir.

KOCAELİ’YE KURMAYA KARAR VERDİK

2007 yılından beri pek çok seyahat gerçekleştirdikten sonra Chimirec Avrasya’yı Kocaeli’nde kurmaya karar verdik. Türk piyasasının dinamizmi göz önünde bulundurulduğunda yapmış olduğumuz bu yatırım standart ve yönetmelikler ile harfiyen uyumlu güvenlik sistemlerinin tesisinin yanı sıra teknik anlamda da Grup politikalarıyla paralel görülmüştür. Türkiye’de oluşturduğumuz diyalog ve ortaklıklar, sanayicilerin ve dolayısıyla ülkenin beklentilerinin karşılanmasını mümkün kılmıştır.” dedi.

HEDEFİMİZ SIFIR ATIK

Chimirec Yönetim Kurulu Başkanı Jean Fixot’un ardından Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy bir konuşma yaptı. Vali Aksoy, “Bu tesislere baktığımızda 139 bin 259 ton tehlikeli atık geri kazanılmış, 13 bin 334 ton tehlikeli atık ise bertaraf edilmiştir. Yıllık olarak ilimizde 747 ton 130 kilogram plastik, 2 milyon 762 bin 250 kilogram cam, 3 milyon 71 bin 990 kilogram karton ve 25 bin kilogramda metal geri kazanılmıştır Türkiye’de başlatılan sıfır atık projesinde Kocaeli olarak bizler de çalışmalarımızı başlattık. Temennimiz sıfır atık ortamı yaratmaktır.  Bu tesisimizde çevresel değerlerin korunması, tehlikeli atıkların bertaraf edilmesi açısından çok önemli katkılar sağlayacaktır.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.