Gebze’de Cumhuriyet Coşkusu

Gebze 29.10.2018 - 16:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze’de Cumhuriyet Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Gebze’de Pazar günü başlayan kutlamalar dün Resmikabul (Tebrikat) Töreni, Kutlama ve Resmi Geçit Töreni ile devam etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Gebze’de önceki günün bir dizi etkinlikler yapıldı. Cumhuriyetin 95.yılı kutlamaları çerçevesinde ilk tören Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi Bahçesi’nde yapıldı. Gerçekleşen törene Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, ilçe emniyet müdür Adnan Aksakal, ilçe jandarma komutanı Binbaşı Barış Eke, ilçe milli eğitim müdürü Şener Doğan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile değişik okullardan gelen öğretmen ve öğrenciler katıldı. Resmikabul Töreni ise dün Gebze Kaymakamlık makamında yapıldı. KÖŞKER BAYRAMLARINI KUTLADI Kutlama ve Resmi Geçit Töreni ise Gebze Kavak Caddesi’nde yapıldı. Törene Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, ilçe emniyet müdür Adnan Aksakal, ilçe jandarma komutanı Binbaşı Barış Eke, ilçe milli eğitim müdürü Şener Doğan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile değişik okullardan gelen öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker vatandaşların bayramını kutladı. MİNNETLE ANIYORUM Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gebze Kaymakamı Mustafa Güler yaparak, “İstiklalimiz ve istikbalimiz için gerçekleştirdiğimiz Kurtuluş Savaşı’nı zaferle taçlandıran Türkiye Cumhuriyet’i devletinin kuruluşu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim diyerek milletimize armağan ettiği Cumhuriyetimizin doksan beş yılını milli birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın engin onurunu milletçe yaşamaktayız. Başta Cumhuriyetimizin kurucu Gazi Mustafa Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum.” dedi. Yapılan konuşmanın ardından şiir, koro, halk oyunları gösterileri, spor gösterisi, müzikli gösterisi yapıldı. Törende son olarak ilçe düzeyinde düzenlenen resim-şiir-kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verildi. Tören okulların geçit töreni ile son buldu.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Gebze’de Pazar günü başlayan kutlamalar dün Resmikabul (Tebrikat) Töreni, Kutlama ve Resmi Geçit Töreni ile devam etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Gebze’de önceki günün bir dizi etkinlikler yapıldı. Cumhuriyetin 95.yılı kutlamaları çerçevesinde ilk tören Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi Bahçesi’nde yapıldı. Gerçekleşen törene Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, ilçe emniyet müdür Adnan Aksakal, ilçe jandarma komutanı Binbaşı Barış Eke, ilçe milli eğitim müdürü Şener Doğan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile değişik okullardan gelen öğretmen ve öğrenciler katıldı. Resmikabul Töreni ise dün Gebze Kaymakamlık makamında yapıldı.

KÖŞKER BAYRAMLARINI KUTLADI

Kutlama ve Resmi Geçit Töreni ise Gebze Kavak Caddesi’nde yapıldı. Törene Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, ilçe emniyet müdür Adnan Aksakal, ilçe jandarma komutanı Binbaşı Barış Eke, ilçe milli eğitim müdürü Şener Doğan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile değişik okullardan gelen öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker vatandaşların bayramını kutladı.

MİNNETLE ANIYORUM

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gebze Kaymakamı Mustafa Güler yaparak, “İstiklalimiz ve istikbalimiz için gerçekleştirdiğimiz Kurtuluş Savaşı’nı zaferle taçlandıran Türkiye Cumhuriyet’i devletinin kuruluşu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim diyerek milletimize armağan ettiği Cumhuriyetimizin doksan beş yılını milli birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın engin onurunu milletçe yaşamaktayız. Başta Cumhuriyetimizin kurucu Gazi Mustafa Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum.” dedi. Yapılan konuşmanın ardından şiir, koro, halk oyunları gösterileri, spor gösterisi, müzikli gösterisi yapıldı. Törende son olarak ilçe düzeyinde düzenlenen resim-şiir-kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verildi. Tören okulların geçit töreni ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.