Gebze'de Cumhuriyet Şöleni

Gebze 29.10.2019 - 14:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze'de Cumhuriyet Şöleni

Gebze’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde yürütülen milli mücadelemiz 29 Ekim 1923 günü mutlak ve sonsuz bir zafere dönüştü ve atalarımız tüm dünyaya Türk milletinin asla tutsak olmayacağını haykırdı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Gebze’de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Kavak Caddesi’nde gerçekleşen resmi tören renkli görüntülere sahne olurken, programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze İlçe Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Gebze İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Ahmet Aksu, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Murat Şeker, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, birim müdürleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve Gebzeliler katılım gösterdi. Törende ilk olarak Kaymakam Güler, Başkan Büyükgöz ve Binbaşı Uydaş, Gebzelilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Güler günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında şunlara değindi;   CUMHURİYET TEMİNATTIR    “Bugün şanlı tarihimizden aldığımız güçle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletinin karakterine en uygun idare olarak ifade ettiği, yüksek ahlaki değerler ve niteliklere dayanan, diriliş ve faziletin sembolü cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılının coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Vatanımızın her karış toprağını kanlarıyla susamış aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dünyada sözü geçen, barışın ve istikrarın teminatı olan güçlü bir devlet olmuştur. Cumhuriyetimizin ilanın 96. yılını bir kez daha kutluyor, başta Atatürk olmak üzere şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve rahmet diliyorum.”   ÖĞRENCİLERDEN GÖSTERİ    Konuşmaların akabinde Mustafa Üstündağ Ortaokulu ile Koç Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu şiir dinletileri ve gösteriler ilgiyle takip edildi. Öğrenciler spordan, sanata birçok alanda hünerlerini sergilerken, Mustafa Üstündağ Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerinin, Atatürk’ün gençliğe hitabesi ve İstiklal Marşı’ndan oluşan gösterisi büyük alkış aldı. Öğrenciler ‘Cumhuriyet Özgürlüktür’ ve ‘İlelebet Cumhuriyet’ yazılı pankartlar açarak Gebzelilere duygu dolu anlar yaşattılar. Gebze protokolü cumhuriyet konseptli yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini verirken, bando takımı eşliğinde okulların bando eşliği ile geçişi sonrasında program sona erdi.
Gebze’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde yürütülen milli mücadelemiz 29 Ekim 1923 günü mutlak ve sonsuz bir zafere dönüştü ve atalarımız tüm dünyaya Türk milletinin asla tutsak olmayacağını haykırdı.
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Gebze’de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Kavak Caddesi’nde gerçekleşen resmi tören renkli görüntülere sahne olurken, programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze İlçe Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Gebze İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Ahmet Aksu, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Murat Şeker, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, birim müdürleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve Gebzeliler katılım gösterdi. Törende ilk olarak Kaymakam Güler, Başkan Büyükgöz ve Binbaşı Uydaş, Gebzelilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Güler günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında şunlara değindi;
 
CUMHURİYET TEMİNATTIR 
 
“Bugün şanlı tarihimizden aldığımız güçle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletinin karakterine en uygun idare olarak ifade ettiği, yüksek ahlaki değerler ve niteliklere dayanan, diriliş ve faziletin sembolü cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılının coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Vatanımızın her karış toprağını kanlarıyla susamış aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dünyada sözü geçen, barışın ve istikrarın teminatı olan güçlü bir devlet olmuştur. Cumhuriyetimizin ilanın 96. yılını bir kez daha kutluyor, başta Atatürk olmak üzere şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve rahmet diliyorum.”
 
ÖĞRENCİLERDEN GÖSTERİ 
 
Konuşmaların akabinde Mustafa Üstündağ Ortaokulu ile Koç Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu şiir dinletileri ve gösteriler ilgiyle takip edildi. Öğrenciler spordan, sanata birçok alanda hünerlerini sergilerken, Mustafa Üstündağ Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerinin, Atatürk’ün gençliğe hitabesi ve İstiklal Marşı’ndan oluşan gösterisi büyük alkış aldı. Öğrenciler ‘Cumhuriyet Özgürlüktür’ ve ‘İlelebet Cumhuriyet’ yazılı pankartlar açarak Gebzelilere duygu dolu anlar yaşattılar. Gebze protokolü cumhuriyet konseptli yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini verirken, bando takımı eşliğinde okulların bando eşliği ile geçişi sonrasında program sona erdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.