Gebze’de demokrasi yürüyüşü

Gebze 27.07.2016 - 12:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Gebze’de demokrasi yürüyüşü

Gebze Milli İrade Platformu Üyesi HAK-İŞ Konfederasyonu, Memur-Sen’in ve diğer STK’ların öncülüğünde milli irade nöbeti öncesi “Darbeye Hayır” yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yürüyüşe; Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Çelik-İş Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Şahin Yaşlak, Öz Gıda-İş Şube Başkanı Mustafa Şahin, Bem Bir Sen İlçe Temsilcisi Gökay Bahçekapılı, sendikalara bağlı üyeler ve vatandaşlar katılım gösterdi. SLOGANLAR ATTILAR Gebze’de yoğun bir katılımla Salı günü akşamı gerçekleştirilen milli irade yürüyüşü, Gebze’deki postane önünden saat 19.30’da başlayarak kent meydanında toplanıldı. Sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüş boyunca tekbir getiren katılımcılar “Darbeye karşı omuz omuza”, “Darbeye Hayır Cuntaya hayır”, “Lailahe İllallah”, “Cuntacının Tankı Susturamaz Halkı”, “İşbirlikçi Hainler Hesap Verecek”, “Allah’tan başka galip yoktur” şeklinde sloganlar attı. İNSANIMIZ BU DURUMU HAK ETMEMEKTEDİR Yapılan konuşmalarda; Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy; “Ülkemizde gerçekleşen 1960, 1971, 1980, 28 Şubat, 15 Temmuz darbe girişimleri ve muhtıralar kronik bir soruna işaret etmektedir. Kötü olandan daha beteri, onun gelenekleşmesidir. Bu durumu ülkemiz, devletimiz, hükümetlerimiz ve insanımız hak etmemektedir. Siyasal istikrarın sağlanması ve bu sistem sorununun köklü bir biçimde son bulması yolunda her türlü girişim ve çalışmayı gerçekleştirmeyi bir borç biliyoruz. BAŞKOMUTANIMIZ AKSİNİ SÖYLEYENE KADAR Bizler, Milli İrade Platformu olarak insan haysiyet, onur ve şerefine; milletin kaderine ve iradesine yönelmiş her darbe, terör ve kalkışmayı tanımadığımızı, lanetlediğimizi ilan eder ve sürecin her anlamda takipçisi olacağımızı, Başkomutanımız aksini söyleyene kadar meydanlarda, demokrasi nöbetinde kalacağımızı beyan ederiz. Halkın iradesine karşı gelerek darbe girişiminde bulunanlar kaybetmiş, Milli İrade kazanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletin kaderini Milletin kararı belirler” dedi.
Gebze Milli İrade Platformu Üyesi HAK-İŞ Konfederasyonu, Memur-Sen’in ve diğer STK’ların öncülüğünde milli irade nöbeti öncesi “Darbeye Hayır” yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yürüyüşe; Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Çelik-İş Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Şahin Yaşlak, Öz Gıda-İş Şube Başkanı Mustafa Şahin, Bem Bir Sen İlçe Temsilcisi Gökay Bahçekapılı, sendikalara bağlı üyeler ve vatandaşlar katılım gösterdi.


SLOGANLAR ATTILAR
Gebze’de yoğun bir katılımla Salı günü akşamı gerçekleştirilen milli irade yürüyüşü, Gebze’deki postane önünden saat 19.30’da başlayarak kent meydanında toplanıldı. Sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüş boyunca tekbir getiren katılımcılar “Darbeye karşı omuz omuza”, “Darbeye Hayır Cuntaya hayır”, “Lailahe İllallah”, “Cuntacının Tankı Susturamaz Halkı”, “İşbirlikçi Hainler Hesap Verecek”, “Allah’tan başka galip yoktur” şeklinde sloganlar attı.


İNSANIMIZ BU DURUMU HAK ETMEMEKTEDİR
Yapılan konuşmalarda; Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy; “Ülkemizde gerçekleşen 1960, 1971, 1980, 28 Şubat, 15 Temmuz darbe girişimleri ve muhtıralar kronik bir soruna işaret etmektedir. Kötü olandan daha beteri, onun gelenekleşmesidir. Bu durumu ülkemiz, devletimiz, hükümetlerimiz ve insanımız hak etmemektedir. Siyasal istikrarın sağlanması ve bu sistem sorununun köklü bir biçimde son bulması yolunda her türlü girişim ve çalışmayı gerçekleştirmeyi bir borç biliyoruz.


BAŞKOMUTANIMIZ AKSİNİ SÖYLEYENE KADAR
Bizler, Milli İrade Platformu olarak insan haysiyet, onur ve şerefine; milletin kaderine ve iradesine yönelmiş her darbe, terör ve kalkışmayı tanımadığımızı, lanetlediğimizi ilan eder ve sürecin her anlamda takipçisi olacağımızı, Başkomutanımız aksini söyleyene kadar meydanlarda, demokrasi nöbetinde kalacağımızı beyan ederiz. Halkın iradesine karşı gelerek darbe girişiminde bulunanlar kaybetmiş, Milli İrade kazanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletin kaderini Milletin kararı belirler” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.