19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze’de ‘Evrim Günleri’ başlıyor!

Gebze 18.10.2019 - 13:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze’de ‘Evrim Günleri’ başlıyor!

IEEE Gebze Teknik Üniversitesi EMB Komitesi, ‘Evrim Günleri’ Konferansı düzenleyecek. Söz konusu konferans bu yıl ilk defa düzenlenecek.

Düzenlenecek konferans hakkında açıklama yapan IEEE Gebze Teknik Üniversitesi EMB Komitesi, “Evrim hiçbir bilim dalı gibi yaratıcısının sınırları içerisinde kalmamış, asırlardır meraklıların ilgi odağı haline gelmiş ve ‘Biz kimiz?’ ve ‘Nereden geldik?’ gibi derin sorulara ilk defa bilimsel, elle tutulur, test edilebilir, güvenilir ve araştırılabilir bir cevap vermiştir. Evrim günleri global dünyada gelişen bilimin ve fikirlerin ışığında moleküler biyoloji ve genetik, ekoloji, tıp ve sosyoloji alanlarında doğru bilinen yanlışları ortadan kaldırıp bu gizemli konunun katılımcılarda yeni bir bakış açısı kazandıracak bu yıl İlki düzenlenecek olan bir organizasyondur. BİLİMİN ÖNCÜSÜ Evrim günleri moleküler biyoloji ve genetik, ekoloji, tıp ve sosyoloji alanlarında uzmanlaşmış hocalarımızla birlikte merakları hiç bitmeyen geleceğin bilim insanı olacak öğrencilerin yeni fikirler edinip aynı zamanda interaktif bir şekilde ilerleyecektir. Yapılacak olan workshop sayesinde evrim konusunda meraklarını arttırıcı etkisiyle katılımcıların interaktif bir şekilde zaman geçireceği bir ortam sağlayarak eğlence ve bilginin birlikte olduğu bir oturum gerçekleşecektir. Bu etkinlik sayesinde birbirinden değerli konuklar Evrim üzerine bilgi ve birikimleri ile konunun ilgilisi her alandan katılan öğrencilere yol gösterme fırsatı bulacaklardır. Ülkemizde ki bilimin öncüsü olan IEEE Gebze Teknik Üniversitesi EMB Komitesi adına düzenlemekten gurur duyduğumuz, ‘Evrim Günleri’ etkinliğinde sizleri de aramızda görmekten memnuniyet duyarız” diyerek Gebzelileri ‘Evrim Günleri’ne davet ettiler. Evrim Günleri 26-27 Ekim’de Gebze Teknik Üniversitesi’nde düzenlenecek. KATILIMCILAR Prof Dr. Ercan Arıcan, Prof. Dr. Kerem Cankoçak, Prof. Dr. Tamer Kaya, Prof. Dr. Reşit Canbeyli, Prof. Dr. Ergi Deniz Özsoy, Doç. Dr. Efe Sezgin, Dr. Ogün Edebali, Nuray Sancar, Mehmet Özer KÜBRA AKABALI
IEEE Gebze Teknik Üniversitesi EMB Komitesi, ‘Evrim Günleri’ Konferansı düzenleyecek. Söz konusu konferans bu yıl ilk defa düzenlenecek.

Düzenlenecek konferans hakkında açıklama yapan IEEE Gebze Teknik Üniversitesi EMB Komitesi, “Evrim hiçbir bilim dalı gibi yaratıcısının sınırları içerisinde kalmamış, asırlardır meraklıların ilgi odağı haline gelmiş ve ‘Biz kimiz?’ ve ‘Nereden geldik?’ gibi derin sorulara ilk defa bilimsel, elle tutulur, test edilebilir, güvenilir ve araştırılabilir bir cevap vermiştir. Evrim günleri global dünyada gelişen bilimin ve fikirlerin ışığında moleküler biyoloji ve genetik, ekoloji, tıp ve sosyoloji alanlarında doğru bilinen yanlışları ortadan kaldırıp bu gizemli konunun katılımcılarda yeni bir bakış açısı kazandıracak bu yıl İlki düzenlenecek olan bir organizasyondur.

BİLİMİN ÖNCÜSÜ

Evrim günleri moleküler biyoloji ve genetik, ekoloji, tıp ve sosyoloji alanlarında uzmanlaşmış hocalarımızla birlikte merakları hiç bitmeyen geleceğin bilim insanı olacak öğrencilerin yeni fikirler edinip aynı zamanda interaktif bir şekilde ilerleyecektir. Yapılacak olan workshop sayesinde evrim konusunda meraklarını arttırıcı etkisiyle katılımcıların interaktif bir şekilde zaman geçireceği bir ortam sağlayarak eğlence ve bilginin birlikte olduğu bir oturum gerçekleşecektir. Bu etkinlik sayesinde birbirinden değerli konuklar Evrim üzerine bilgi ve birikimleri ile konunun ilgilisi her alandan katılan öğrencilere yol gösterme fırsatı bulacaklardır. Ülkemizde ki bilimin öncüsü olan IEEE Gebze Teknik Üniversitesi EMB Komitesi adına düzenlemekten gurur duyduğumuz, ‘Evrim Günleri’ etkinliğinde sizleri de aramızda görmekten memnuniyet duyarız” diyerek Gebzelileri ‘Evrim Günleri’ne davet ettiler. Evrim Günleri 26-27 Ekim’de Gebze Teknik Üniversitesi’nde düzenlenecek.

KATILIMCILAR

Prof Dr. Ercan Arıcan, Prof. Dr. Kerem Cankoçak, Prof. Dr. Tamer Kaya, Prof. Dr. Reşit Canbeyli, Prof. Dr. Ergi Deniz Özsoy, Doç. Dr. Efe Sezgin, Dr. Ogün Edebali, Nuray Sancar, Mehmet Özer

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.