19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze’de Gençler Ata’yı Anacak

Gebze 18.05.2018 - 14:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze’de Gençler Ata’yı Anacak

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımlayarak ilçe kutlama programı hakkında bilgi verdi.

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının Türk ulusu için bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “ Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 99. Yıldönümü ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden kutlu yola çıkışımızın senei devriyesi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız hepimize kutlu olsun. Büyük Önder Atatürk’ün Samsun’ a çıkışı ulusumuzun kaderinin dönüm noktasıdır. Yüce Türk milletinin bağımsızlığa ve özgürlüğe olan inancı sayesinde tüm Vatan topraklarında topyekün Milli Mücadele hareketinin başlatılarak Kurtuluş Savaşını kazanması Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşmiştir.  Küçük büyük, kadın erkek demeden asil bir duruş sayesinde ülkemize sahip çıkıp bu toprakları vatan yapmayı başardılar. DEĞERLİ EMANETİ KORUYACAĞIZ 19 Mayıs tarihi Türk Milleti var olduğu sürece unutulmayacak büyük zorluklar ile kazanılan bu topraklarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır. Güçlükler içerisinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti devleti bizlere ve gençlere emanettir. Değerli emaneti koruyacak ve yüceltecek gençlerimizin bu sorumluluğu en güzel biçimde yerine getireceklerinden şüphemiz yoktur. Atatürk ‘Cumhuriyeti biz kurduk O’nu sizler yaşatacaksınız’ dediği gençlere 19 Mayıs Bayramını armağan etmiştir. Atatürk ve silah arkadaşları başta olma üzere; Vatan müdafaasında şehit düşen kahramanlarımızı minnetle, duayla anıyor, gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.” dedi. TÖREN GEBZE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE Gebze’de 19 Mayıs törenleri, Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.00’da çelenk sunumu ile başlayacak. Protokolün çelenk sunumunun ardından 19 Mayıs törenleri Gebze Belediyesi Kültür Merkezi’nde (GKM) devam edecek.  Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Gökhan Yavaşer yapacak. Yavaşer’in konuşmasının ardından Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ‘kurtuluş’ oratoryosunu sahneleyecek. Gençliğe Hitabe ve Gençliğin Ata’ya cevabının okunması ile devam edecek olan program karate ve tekvando gösterileri, 19 Mayıs adına düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödül töreni ile son bulacak.
Gebze Kaymakamı Mustafa Güler 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımlayarak ilçe kutlama programı hakkında bilgi verdi.

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının Türk ulusu için bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “ Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 99. Yıldönümü ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden kutlu yola çıkışımızın senei devriyesi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız hepimize kutlu olsun. Büyük Önder Atatürk’ün Samsun’ a çıkışı ulusumuzun kaderinin dönüm noktasıdır. Yüce Türk milletinin bağımsızlığa ve özgürlüğe olan inancı sayesinde tüm Vatan topraklarında topyekün Milli Mücadele hareketinin başlatılarak Kurtuluş Savaşını kazanması Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşmiştir.  Küçük büyük, kadın erkek demeden asil bir duruş sayesinde ülkemize sahip çıkıp bu toprakları vatan yapmayı başardılar.

DEĞERLİ EMANETİ KORUYACAĞIZ

19 Mayıs tarihi Türk Milleti var olduğu sürece unutulmayacak büyük zorluklar ile kazanılan bu topraklarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır. Güçlükler içerisinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti devleti bizlere ve gençlere emanettir. Değerli emaneti koruyacak ve yüceltecek gençlerimizin bu sorumluluğu en güzel biçimde yerine getireceklerinden şüphemiz yoktur. Atatürk ‘Cumhuriyeti biz kurduk O’nu sizler yaşatacaksınız’ dediği gençlere 19 Mayıs Bayramını armağan etmiştir. Atatürk ve silah arkadaşları başta olma üzere; Vatan müdafaasında şehit düşen kahramanlarımızı minnetle, duayla anıyor, gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.” dedi.

TÖREN GEBZE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE

Gebze’de 19 Mayıs törenleri, Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.00’da çelenk sunumu ile başlayacak. Protokolün çelenk sunumunun ardından 19 Mayıs törenleri Gebze Belediyesi Kültür Merkezi’nde (GKM) devam edecek.  Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Gökhan Yavaşer yapacak. Yavaşer’in konuşmasının ardından Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ‘kurtuluş’ oratoryosunu sahneleyecek. Gençliğe Hitabe ve Gençliğin Ata’ya cevabının okunması ile devam edecek olan program karate ve tekvando gösterileri, 19 Mayıs adına düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödül töreni ile son bulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.