19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

GEBZE’DE GENÇLER SABAH NAMAZINDA BULUŞTU

Gebze 24.02.2017 - 12:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

GEBZE’DE GENÇLER SABAH NAMAZINDA BULUŞTU

       Her ay Türkiye genelinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezlerimiz tarafından eş zamanlı olarak düzenlenen edilen “Gençler Sabah Namazında Buluşuyor” programımızın  3.’sü Gebze Gençlik Merkezimiz tarafından  bugün 24 Şubat 2017 Cuma Sabah namazında Gebze İlyasbey Camii'nde gerçekleştirildi.  Türkiye genelinde eş zamanlı 81 ilde gerçekleştirilen “Gençler Sabah Namazında Buluşuyor” etkinliğine lisede ve üniversitede okuyan gençler  iştirak ettiler. Kılınan sabah namazı sonrası  Gebze İlçe Müftü Vekili tarafından gençlerimize  ''Namaz ve Gençlik'' konulu hasbihal edildi. Yaklaşık 100 gencimizin katıldığı sabah namazı  sonrası  cami derneği tarafından kahvaltı ikramımızla devam etti. Sabahın nurundaki buluşmamıza katılan gençlerimize Müftülüğümüz tarafından  ''40 Ayet'' kartelâsı dağıtarak buluşmamız son buldu.  Gençlik Merkezi Müdürü Köksal TURAN, bundan sonraki  sabah namazı buluşmalarının her ayın son pazar günü Gebze’mizin farklı bir camisinde 2017 yılının sonuna kadar Türkiye’deki diğer geçlik merkezleriyle eş zamanlı olarak gerçekleştirileceğini belirtti.  Gençlerin sabah namazında olmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden ve gençlere teşekkür eden TURAN,  bu buluşmalarda amacın, gençlerle birlikte güneş doğmadan  önce fecirle birlikte güne erken başlama, Allah’a temiz duygularla yönelmenin verdiği manevi havayla  kaynaşma ve gençlerimizin tanışarak  sosyalleşmelerine , kardeşlik duyguları ve  manevi havanın oluşmasına katkı sunmak olduğunu belirtti.   Gençlik Merkezlerinin faaliyet alanları arasında gençlerin milli ve manevi değerler e bağlı donanımlı, bilinçli idealleri olan bir gençlik için var olduğunu   ve gençleri  zararlı alışkanlıklardan uzak tutucu faaliyetlerin gerçekleştirildiği belirtti. Aleattin Kurt Stadı yanında faaliyet sürdüren Gebze Gençlik Merkezi’nin gençlerin kullanımına açıldığını ve sosyal kültürel sanatsal ve sportif faaliyetlerle  gençlere katkı sunulduğunu ve her zaman  Gençlik Merkezin gençlerin yanında olduğunu belirtti.        Sabah Namazı programına Gebze İlçe Spor Müdürü  Gökhan YAVAŞER, Gebze KYK Yurt Müdürü Resul KOTAN, Eğitim Bir Sen başkanı Fazlı YAĞMUR, Gebze TÜGVA Başkanı Halil İbrahim DEDE, Gebze İHL Mezunlar Dernek Başk. Cenk ÇELİK, Çayırova Anadolu İHL Müdürü Zafer ARSLAN cami cemaati ve lise, üniversitede okuyan 100 civarı gencimiz katıldı.

 

     Her ay Türkiye genelinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezlerimiz tarafından eş zamanlı olarak düzenlenen edilen “Gençler Sabah Namazında Buluşuyor” programımızın  3.’sü Gebze Gençlik Merkezimiz tarafından  bugün 24 Şubat 2017 Cuma Sabah namazında Gebze İlyasbey Camii'nde gerçekleştirildi.  Türkiye genelinde eş zamanlı 81 ilde gerçekleştirilen “Gençler Sabah Namazında Buluşuyor” etkinliğine lisede ve üniversitede okuyan gençler  iştirak ettiler.

Kılınan sabah namazı sonrası  Gebze İlçe Müftü Vekili tarafından gençlerimize  ''Namaz ve Gençlik'' konulu hasbihal edildi. Yaklaşık 100 gencimizin katıldığı sabah namazı  sonrası  cami derneği tarafından kahvaltı ikramımızla devam etti.

Sabahın nurundaki buluşmamıza katılan gençlerimize Müftülüğümüz tarafından  ''40 Ayet'' kartelâsı dağıtarak buluşmamız son buldu. 

Gençlik Merkezi Müdürü Köksal TURAN, bundan sonraki  sabah namazı buluşmalarının her ayın son pazar günü Gebze’mizin farklı bir camisinde 2017 yılının sonuna kadar Türkiye’deki diğer geçlik merkezleriyle eş zamanlı olarak gerçekleştirileceğini belirtti.  Gençlerin sabah namazında olmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden ve gençlere teşekkür eden TURAN,  bu buluşmalarda amacın, gençlerle birlikte güneş doğmadan  önce fecirle birlikte güne erken başlama, Allah’a temiz duygularla yönelmenin verdiği manevi havayla  kaynaşma ve gençlerimizin tanışarak  sosyalleşmelerine , kardeşlik duyguları ve  manevi havanın oluşmasına katkı sunmak olduğunu belirtti.   Gençlik Merkezlerinin faaliyet alanları arasında gençlerin milli ve manevi değerler e bağlı donanımlı, bilinçli idealleri olan bir gençlik için var olduğunu   ve gençleri  zararlı alışkanlıklardan uzak tutucu faaliyetlerin gerçekleştirildiği belirtti. Aleattin Kurt Stadı yanında faaliyet sürdüren Gebze Gençlik Merkezi’nin gençlerin kullanımına açıldığını ve sosyal kültürel sanatsal ve sportif faaliyetlerle  gençlere katkı sunulduğunu ve her zaman  Gençlik Merkezin gençlerin yanında olduğunu belirtti.

       Sabah Namazı programına Gebze İlçe Spor Müdürü  Gökhan YAVAŞER, Gebze KYK Yurt Müdürü Resul KOTAN, Eğitim Bir Sen başkanı Fazlı YAĞMUR, Gebze TÜGVA Başkanı Halil İbrahim DEDE, Gebze İHL Mezunlar Dernek Başk. Cenk ÇELİK, Çayırova Anadolu İHL Müdürü Zafer ARSLAN cami cemaati ve lise, üniversitede okuyan 100 civarı gencimiz katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.