19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

GEBZE'DE İŞÇİLERDEN İŞVERENE VE SENDİKAYA TEPKİ

Gebze 11.03.2016 - 17:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

GEBZE'DE İŞÇİLERDEN İŞVERENE VE SENDİKAYA TEPKİ

Gebze’de bulunan ve Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz-İplik İş Sendikası örgütlü bulunduğu İnci Plastik ve Jüt Sanayi A.Ş.’de sendika temsilcisinin işten atılmasını protesto eden fabrika çalışanları işyeri temsilcisinin işe alınana kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade ettiler

Gebze Plastikçiler OSB Atatürk Bulvarı 9. Cadde No:1 adresinde bulunan İnci Plastik ve Jüt Sanayi A.Ş.’deki işçiler dün fabrika önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. İşçiler adına basın açıklamasını Önder Demir yaparak şunları söyledi: “Bizler burada 4 gündür eylem yapmaktayız. 8 Mart’ta başlayan bu eylemlerin sebebini ve ne zamana kadar devam edeceğini sizler aracılığıyla tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Farikamızda Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz-İplik İş Sendikası örgütlü bulunmaktadır. 2014 Ekim ayında çalışanların oy kullanmak suretiyle seçim yapılarak temsilcilik görevi verdiğimiz 3 arkadaşımız 2 ay öncesine kadar biz çalışanları en şekilde savundular ve haklarımızın iyi olması için mücadele ettiler.   BASKILAR ARTMAYA BAŞLADI 2 ay önce ise başka illerde aynı sözleşmeden yararlandığımız sendikamız bağlı bulunan fabrikaların temsilcilerinin arayarak fikir alışverişi yaptıkları gerekçe gösterilerek görevden alındılar. Yaşanan bu olaydan sonra bağlı bulunduğumuz İstanbul şubesi ve Ankara’da bulunan genel merkeze giderek bu arkadaşlarımızın göreve iadesini istedik. Fakat ne yazık ki yönetim kurulu üyeleri bütün Gebze Ankara’ya gelse bu kişiyi iade etmeyiz şeklinde açıklamalarıyla karşılaştık. Fabrikada temsilcilerimiz olmadan devam eden surette işçilerin fabrika üzerindeki baskılarda artmaya başladı.   İŞVEREN SENDİKA İŞBİRLİĞİ Hastalanan işçilerin ambulans çağırdığı takdirde ücretin maaştan kesileceği, yemekhane kapılarının kilitlenmesi, raporlu oldukları halde çalışanlara tutanak tutulması gibi baskılarla karşılaştık. 8 Mart Salı günü saat 15.00’te görevden alınan baş temsilcimiz Kürşat Yalçın’ın sözde işyeri huzurunu bozmaktan dolayı işine son verilmesi bizleri bu eylemleri yapmaya mecbur bıraktı. Salı gününden bu yana fabrikada yemek yemiyoruz. Aynı zamanda birer vardiya olarak geceleri dâhil fabrikanın önünde bekliyoruz. Açıkça belli olan sendika ve işveren işbirliğiyle yapılan bu işten çıkarma karşısında tüm işçiler olarak tek suçumuz olanları sonuna kadar destek olacağımızı baskıların bizi yıldırmayacağını ve bu eylemlerin giderek artacağını sizler aracılığıyla bir kez daha muhataplarına iletiyoruz.   SANDOZ İŞÇİLERİNDES DESTEK Bu eylemlerin son bulmasının tek çözümü Kürşat Yalçın’ın işe iade edilmesidir. Yine biz çalışanlar çok iyi bilmekteyiz ki biz sessiz kalırsak Kürşat gibi daha çok arkadaşımız ekmeğinden olacak. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Son söz olarak bu onurlu mücadelemizde bizlere destek olan Sandoz çalışanlarına teşekkür ederiz.” İşçiler yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldılar.
Gebze’de bulunan ve Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz-İplik İş Sendikası örgütlü bulunduğu İnci Plastik ve Jüt Sanayi A.Ş.’de sendika temsilcisinin işten atılmasını protesto eden fabrika çalışanları işyeri temsilcisinin işe alınana kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade ettiler

Gebze Plastikçiler OSB Atatürk Bulvarı 9. Cadde No:1 adresinde bulunan İnci Plastik ve Jüt Sanayi A.Ş.’deki işçiler dün fabrika önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. İşçiler adına basın açıklamasını Önder Demir yaparak şunları söyledi: “Bizler burada 4 gündür eylem yapmaktayız. 8 Mart’ta başlayan bu eylemlerin sebebini ve ne zamana kadar devam edeceğini sizler aracılığıyla tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Farikamızda Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz-İplik İş Sendikası örgütlü bulunmaktadır. 2014 Ekim ayında çalışanların oy kullanmak suretiyle seçim yapılarak temsilcilik görevi verdiğimiz 3 arkadaşımız 2 ay öncesine kadar biz çalışanları en şekilde savundular ve haklarımızın iyi olması için mücadele ettiler.

 

BASKILAR ARTMAYA BAŞLADI

2 ay önce ise başka illerde aynı sözleşmeden yararlandığımız sendikamız bağlı bulunan fabrikaların temsilcilerinin arayarak fikir alışverişi yaptıkları gerekçe gösterilerek görevden alındılar. Yaşanan bu olaydan sonra bağlı bulunduğumuz İstanbul şubesi ve Ankara’da bulunan genel merkeze giderek bu arkadaşlarımızın göreve iadesini istedik. Fakat ne yazık ki yönetim kurulu üyeleri bütün Gebze Ankara’ya gelse bu kişiyi iade etmeyiz şeklinde açıklamalarıyla karşılaştık. Fabrikada temsilcilerimiz olmadan devam eden surette işçilerin fabrika üzerindeki baskılarda artmaya başladı.

 

İŞVEREN SENDİKA İŞBİRLİĞİ

Hastalanan işçilerin ambulans çağırdığı takdirde ücretin maaştan kesileceği, yemekhane kapılarının kilitlenmesi, raporlu oldukları halde çalışanlara tutanak tutulması gibi baskılarla karşılaştık. 8 Mart Salı günü saat 15.00’te görevden alınan baş temsilcimiz Kürşat Yalçın’ın sözde işyeri huzurunu bozmaktan dolayı işine son verilmesi bizleri bu eylemleri yapmaya mecbur bıraktı. Salı gününden bu yana fabrikada yemek yemiyoruz. Aynı zamanda birer vardiya olarak geceleri dâhil fabrikanın önünde bekliyoruz. Açıkça belli olan sendika ve işveren işbirliğiyle yapılan bu işten çıkarma karşısında tüm işçiler olarak tek suçumuz olanları sonuna kadar destek olacağımızı baskıların bizi yıldırmayacağını ve bu eylemlerin giderek artacağını sizler aracılığıyla bir kez daha muhataplarına iletiyoruz.

 

SANDOZ İŞÇİLERİNDES DESTEK

Bu eylemlerin son bulmasının tek çözümü Kürşat Yalçın’ın işe iade edilmesidir. Yine biz çalışanlar çok iyi bilmekteyiz ki biz sessiz kalırsak Kürşat gibi daha çok arkadaşımız ekmeğinden olacak. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Son söz olarak bu onurlu mücadelemizde bizlere destek olan Sandoz çalışanlarına teşekkür ederiz.” İşçiler yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.